Koju polovnu limuzinu do 5000 eura kupiti?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Koju polovnu limuzinu do 5000 eura kupiti?

Post od nikaragva »

Day Walker napisao:Kod Astre H ti preporucujem da ides na 1.6 motor jer je verovatno najrasprostranjeniji, najlakse je naci dobar primerak i najjeftiniji je za eksploataciju. Od dizela 1.7 cdti ili 1.3 cdti (ma da su ovi vrlo retki)
Gde u Astri H da mu preporucis 1.7 dizel, pa ako ista valja u tom modelu, to je 1.9 koji se ugradjivao u nju :D
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Meni je taj 1.6 u Astri H ostavio tako loš utisak da po meni apsolutno ne zaslužuje preporuku.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Somi001 napisao: Izvinjavam se sto sam to zaboravio spomenuti, u obzir dolaze naravno i sedan i hecbek, pa i kupe, i naravno Dzip ako postoji cena do 5000 (a video sam da ima nekih za 5500, kao Hyundai Tucson, pa Kia Sorento... ).
Noze da se nadje i neki SUV, npr ovako nesto.
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... l_98000km/
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... _cr-v_20i/
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... a_hr-v_16/
Ovaj ima i plin http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... a_hr-v_16/
Slika
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Somi001 napisao: Takodje bih voleo dizel, ili benzin+gas, ili neki drugi pogon, a najmanje bih voleo benzinca, jer uopste nije jeftin.
:kuku: :kuku: :kuku:

Znaci, voleo bi svaki pogon, samo da je jeftin?
Bilo bi dobro da definises barem nesto (sem da zelis da kupis auto), pa tek onda da pitas, jer koliko vidim, sve je u igri, a to u ovakvim temama ne moze da izadje na dobro :ccc:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Off topic u vezi motora u Astri prebačen -> ovde
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Off topic
hehe, sad niko nece vise ovde pisati :)
Somi001
Reactions:
Pridružio se: 21 Okt 2013, 20:37

Post od Somi001 »

Izvinjavam se, bio sam odsutan par dana ali evo me sad, pozdrav svima!

Dakle ovako, citao sam poruke prethodno napisane i pre brisanja, u medjuvremenu trazio odgovarajuci auto, i dosao do zakljucka da sam definitivno odlucan da uzmem ili Golf 5 ili Opel Astru H. Corsa D, Fabia, Focus, dolaze samo u obzir ako auto bas bude savrsen i sjajna prilika, a toga je svakako bilo dosad jako malo, sto se tice ponude od njih, tako da su mi oni ˇrezervnoj klupiˇ.

Voleo bih da od strucnih ljudi ovde i pre svega od onih koji su imali licnog iskustva sa tim automobilima, da mi kazu ponesto o Golf-u i Astri, koji je auto bolji, koji je kvalitetniji i koga je bolje uzeti, ciji je motor bolji i koji je najbolji motor Golfa i Astre, da li su to 1.6 kod Golfa i 1.7 kod Astre i koje su jos karakteristike najbolje u ta dva modela?

A ono sto je sada kod mene veoma aktuelno, jsete prica o automobilu KIA Ceed. Nasao sam automobil po vrlo povoljnoj ceni, zaista je prelep, jako mi se svidja, ali opet, meni je to malo previse povoljna cena, s obzirom da je ispod 5000, a znamo da se krecu obicno oko 6000 nove Kia-e, ako se ne varam...

Dakle, sta mislite o tom autu, sta biste mogli reci, neka iskustva, i da li bi stvarno trebao mozda uzeti bas ovaj auto? Moj drug je otisao da pogleda taj auto u drugom gradu i posto je on majstor, rekao je da mu je kao malo sumnjiv auto iako je savrsen spolja, ali mu je vlasnik auta jos sumnjiviji, tj. to je auto plac, a on je gazda placa, koji mu je rekao da nigde ne moze naci tako povoljno auto i da samo on zna zasto je tako spustio cenu, jer se ispod 6000 inace ne moze naci. Rekao mu je i da je jedan decko uzeo auto pa ga vratio jer kao nije mogao da mu isplati sav novac?! Inace rekao je i da mu je po izgledu sumnjiv gazda, neki tetovirani :mrgreen: Elem, sta vi mislite o ovome? Auto je jako jako primamljiv i prelep, zato me sve ovo jako zanima, bila bi premija uzeti ga za tu cenu, a inace dok ne budem 300% siguran da vredi ne mogu ici da ga gledam jer je u drugom gradu udaljenom preko 200km...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Uzmi 147 JTDm restajling i uzivaj.Za te pare moze da se nadje lep primerak.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Somi001
Reactions:

Post od Somi001 »

Razmisljao sam o tom autu... ali nisam siguran, a sa svih strana slusam pohvale o 147... pa ima li taj auto neku manu, cim je tako jeftin a prelep? :D

A jos neki predlog i misljenje o Golfu, Astri?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Potpuno su različiti. Ja bih se okušao sa 147micom, jer uvek je veća šansa da se ljubitelj kola (kapiram da to jesi čim si ovde) bolje skapira sa iracionalnom crtom nekog automobila, gde Alfa poprilično prednjači u odnosu na druge nabrojane. Srecna okolnost je da joj racionalne strane takođe apsolutno nisu slabost.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

147 - Uzmes JTD facelift , potencijalne mane trapovi.
Golf 5 - Nije los auto,ali mi se cini da za taj cenovni rang nema dobar.
Astral - Ni to nije los auto,ali obavezno CDTI Motor gledaj.

Ja sam 147 Facelift vozio 2 godine , kad kupis auto imas od ulaganja veliki servisi (300 eura) , ciscenje EGR (mada je to kod Dese deo velikog servisa) i trapovi.Trapovi nisu toliko skupi,koliko je vesanje bolje od fabrickog Golfa 5 i astrala.Ja se ne secam cene jer je moja bila ispravna,ali misli da je prednji trap kod Tejovica 200 eura ako se ne varam.Uglavnom proveris prvo kod dobrog majstora,a onda odradis sve i samo sipas i vozis.
Sto znaci da bi gledao do 4300 neku FL 147,a ostalo sa strane i uradis servis i neku zastitu mozda da stavis zlu ne trebalo.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Somi001
Reactions:

Post od Somi001 »

Ali ne znam, ipak nisam za Alfu, vizuelno mi se daleko manje dopada od golfa, astre...

A gledao sam dva golfa 5 od po 4250, jedan je bio udaran malo i zato ga nisam kupio a drugi je unutra bio lom, po recima majstora, sa kojim sam isao gledati...

Da li zaista smatrate da se bas ista kvalitetno i auto bez vece mane za 5000 ne moze naci, kad su u pitanju Golf 5 i Astra H?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ako ostaviš hiljadarku sa strane.

Tapatalk 4
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Tesko da se dobar Golf 5 moze uzeti za te pare, drugarica pre jedno godinu dana kupila golfa V 1.9 TDI, posle pola godine raspao se menjac :glavomuzid:
steta bila nesto oko 2000 evra, a auto placen 5500...
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Post od MilisaV »

možeš da pogledaš i mondea.

ozbiljno podcenjen auto.

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... o_20_tdci/
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Odgovori