Kupovina polovnjaka do 2.000€ (2.200€)

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Kupovina polovnjaka do 2.000€ (2.200€)

Post od maniaxxx »

Focus je super izbor. A za te pare možeš da dobiješ mnogo bolji avto nego muzejski primerak golfa 2, koji nije više za na put nego možda za neki muzej :)

A i ovo je "malo " bolje od dvojke

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?id=7805269
Fernandinho
Reactions:
Pridružio se: 03 Nov 2013, 08:26

Post od Fernandinho »

2000e-2200e cifra naravno bez neki vecih popravki (generalna motora) moze i bez registracije. Upravo sam zato uhvatio u obzir automobvile do 1995 god kako bi imao sto bolji auto za ulozen novac. Znaci kompletan ,,ispravan,, auto mi treba sa gumama, tockovima i da nije udaran :). Odprilike tako nesto trazim :)

Fiat Stilo, kakva mu je elektronika i da li se cesto kvari (citao sam o tome) pa zato pitam da li neko ima iskustva sa tim ? Nisam mislio na muzejski primer golfa 2 nego na sredjen i normalan auto bez vecih ulaganja :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja kad sam uzimao onog Golfa 3 automatika za kolegu, svi su pisali da je mnogo 1800 evra za njega.
Medjutim auto mu se nije zakasljao vec vise od pola godine, bez kvara.

Tesko je naci auto u dobrom stanju za te pare, ali ne i nemoguce.
Mada to je jedino kupovina od poznanika opravdana...

Pogledaj ti malo i u pravcu nekog Civica, Golf 2 je smesan auto, u poredjenju sa vrsnjacima iz Japana, ponajvise sto se tice udobnosti, a da je prost ko pasulj i to je istina...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Fernandinho
Reactions:

Post od Fernandinho »

Japanac otpada odmah iz konkurencije, napisao sam u prvom postu ,,jeftino,, odrzavanje za danasnje uslove tako da Japance ne smem ni da gledam, nemam druze ja taj novac :( . Moze i Golf 3 ako mislite da vredi to kupiti, za taj auto sam malo cuo jedino sto je lepog dizajna i modernog a ostalo slabo znam o njemu.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Fernandinho napisao:Japanac otpada odmah iz konkurencije, napisao sam u prvom postu ,,jeftino,, odrzavanje za danasnje uslove tako da Japance ne smem ni da gledam, nemam druze ja taj novac :( . Moze i Golf 3 ako mislite da vredi to kupiti, za taj auto sam malo cuo jedino sto je lepog dizajna i modernog a ostalo slabo znam o njemu.

Molim te reci da se šališ :mrgreen:

A neka škoda ili seat, tehnika ti je VW, samo nemaju takvu cenu
Fernandinho
Reactions:

Post od Fernandinho »

Golf 3 jako lici na Golf 4 jedva sam ga nekako razlikovao ranije. Mnogo mi je lepsi od dvojke Golfa ali dobro, stvar je ukusa :). Seat Ibiza i Skoda oktavia moze ali ne spada u rang 2000e-2200e :). Ipak da se ja drzim mog godista :). Bolje i stariji auto ali u full-u nego noviji pa da mi garaza bude kod majstora a moja da stoji prazna :) :rofl: . Zbog toga trazim nesto provereno ili jos bolje ako neko od vas prodaje dobre automobile?
Poslednja izmena od Fernandinho u 03 Nov 2013, 11:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Vidi, za te pare mozes da trazis Megana 1, ali restilizovanog (2001-2003 god). Recimo ovako nesto:
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... v_nemacka/

Vozio sam ovaj auto skoro 5 godina, i smatram sto se tice pouzdanosti i cena odrzavanja da je auto sasvim pristupacan.
Za 5 godina posedovanja ovog automobila sam menjao:
- 2 kugle (oko 1000 din komad)
- manzetnu poluosovine (600-700 din)
- par zadnjih amortizera (90 eura)
- 4 bobine (oko 100 eura)
Naravno, mali i veliki servis se podrazumevaju - mali dodje oko 50 eura, veliki dodje 250-300 eura, radis na 5 godina ili 60.000 km.
Kod njih hoce eventualno da zeza senzor polozaja radilice (duze auto vergla), ali to se resava ciscenjem kontakt sprejem. Ako skroz crkne, taj deo je oko 3500 din.
Fernandinho
Reactions:

Post od Fernandinho »

Cherokee svaka cast za post. Imao je moj drugar bas tog Megana i prezadovoljan je bio :). Reci mi molim te da li je on bolja kupovina od Audi 80 ocuvanog i sredjenog i da li je kvalitetnije uradjen nego Audi u svom vremenu ?
Poslednja izmena od Fernandinho u 03 Nov 2013, 11:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ti sad vec postavljas filozofska pitanja :mrgreen:

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Fernandinho
Reactions:

Post od Fernandinho »

Razmislicu ozbiljno o ovom modelu.... Da li se jos neko slaze da je ovo bolja kupovina od Golfa 2 ili Golfa 3 i zasto? Cisto me interesuje jos necije misljenje a da nije samo godiste jedina razlika jer sam rekao da auto kupujem za sebe (godiste me na neki nacin ,,ne interesuje,, :) ) a ne za buducu prodaju i ulozio bi u njega ako treba :)
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Samo Jaje i ništa drugo, što starije to bolje, pogledaj i onaj CC iz 82. godine! Kakvi Renoi,Pežoi,Fiati,Opeli,japanci i ostali poluprodukti autoindustrije! Najbolji auzomobili su stari 30 godina i tu nema priče!

sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Pogledaj i neku Vektru B, mene je jedna sluzila 2 godine i 60.000 km bez dinara vanrednog ulaganja (osim velikog servisa kad sam je kupio i 2 mala servisa)

Veliki prostran auto, lepo se vozi sa plinom, jeftin za odrzavanje, ima delova svuda, jos uvek je modernog dizajna, u odnosu na megana je po meni, svemirski brod.
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Ma ja ipak mislim da je Golf 2 najbolja kupovina :doubleup: , a i tako ti nije bitno godiste i naravno da su stara kola bolja od ovih novih. Jeftinija su i za odrzavanje.
Fernandinho napisao:Po cemu znas da je svaki auto star 10 godina bolji od auta starog 25 god???? Hoces da kazes da je Jugo 2008 godiste bolji od Audia 1990 god. ? Drugar ima Audi 80 iz 1990 godine i nikada mu nije stao ide sa njim na more itd, odlicno odrzavan utegnut i nigde truo a radio sam instalaciju na jednom Jugu iz 2008 godine (inace sam po struci elektronicar, radim u TV servisu 11 god.) i ono je blagi uzas od samog kvaliteta kabla, prekidaca itd. kad su tu stedeli mogu da zamislim kakva im je mehanika :). Koji je Fiat dobar a da je proveren? Za punta znam da je krs i da mu stalno nesto fali i mnogi iz mog komsiluka ga prodaju bas zbog lose elektronike koju ima.

Posto vidim da si elektronicar i radis u TV servisu zamolio bih za savet, jer ovo oko kola isto vazi i za TV. Ja se bas napalio na LED tv , a sada kad razmislim bolje da kupim neki lampas.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Iskren da budem, i ja sam nekad automobile posmatrao slicno kao i ti, to je bilo pre vremena dok sam ih posedovao.
Odgovor na pitanje da li je neki model bolji, u tvom konkretnom slucaju ne znaci apsolutno nista.
Ti kupujes kola koja su odavno amortizovana, i odsvirala svoje.
Dakle jedino resenje da ta starudija bude iole dobra, tj da se ne zakopas, je da kupis auto od nekoga ko ga poseduje godinama, ko ga cuva i ne prelazi mnogo. A ti ljudi svoja kola i ne prodaju po pravilu.

Potpuno je nebito koji se model uzima, sa 15 i vise godina, to je sve teski dres, za koji treba spremiti pare na svim pozicijama.
Onda nekako dodje i logicno da gledas tog Audija, jer je verovatno u startu bolje i sa kvalitetnijim delovima radjen nego Megan, mada tesko da je neko od njih planirao da se to vozi 20 godina kad su ih proizvodili...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ja dijelim misljenje Che-a i drugih koji ti savjetuju da uzmes neki auto koji je 10-15 godina star jer nema potrebe da za taj novac kupis 25 godina star auto... Ja bi sada mogao da ti preporucim nekog Mercedesa 190 ili tako nesto ali necu jer ni ja nisam tako razmisljao kada sam kupovao sebi auto nego sam trazio mladji i manji auto za moj novac...

Stilo koga su ti ovde neki pomenuli je dobar auto, istina ima nekih problema sa njim posebno u ranijim godistima koja su tebi dostupna, ali ako bi uzeo JTD motor onda bi kupio auto sa jednim od najkvalitetnijih dizela na trzistu.

Ja bi za taj novac uzeo Focusa mk1 jer je to auto koji mi se svidja i dizajnom ali mislim i da mu je pouzdanost na vrlo korektnom nivou. Pogledaj npr. ovaj primjerak:

http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... _14_zetec/

Ako je pola onog sto ovde stoji tacno onda je ovaj Focus dobra kupovina, sto puta bolja od Golfa 2, i ja bi pogledao ovaj auto...
Odgovori