Na konto teretane i gradje koja se u njoj dobija ...
Cini li Vam se da je vecina nekako zaobljena [ne mislim debela]?
Zbog cega je tako?
Mislim, ne verujem da su bas svi "nabacili masu koju tek treba da definisu" ...
Ili je to prosto zeljena gradja?
Kad sam bio u teretani prosle nedelje, kroz nju je prodefilovalo oko 20 momaka za par sati. Dan ranije kad sam se raspitivao za termin u njoj je bilo oko 10. Velika vecina su visegodisnji "bilderasi", i ocekivao sam vecu definisciju ... Ne mislim da su kao Kristijano Ronaldo nego prosto da vidis misic a ne misicnu masu ...
Uzecu za primer Ivana Miljkovica, po meni jednog od najidealnije gradjenih belih sportista.
http://www.novosti.rs/upload/images/201 ... jkovic.jpg
http://www.sportal.rs/uploads/news/2010 ... 029154.jpg
Ok, on je vrhunski sportista, na neki nacin ekstrem sa gradjom u odnosu na ostale odbojkase, uz to ima i vecu visinu od proseka, ali kako je izdefinisan to mi je neverovatno ... A cudno mi je kako velika vecina njih koji treniraju po par puta nedeljno, pa po par godina, i koji rade vezbe za svaki misicni snop ne izvuku takvu gradju .. Kad sam prvi put bio pokazivao mi je drug 14 razlicitih vezbi i sprava za nadlakticu - biceps, triceps, rame, misici koji se pruzaju ka podlaktici/ramenu ...
Bio je davno na SOS kanalu video snimak, kao reportaza sa priprema reprezentacije, kad su u Sumicama imali kondicioni trening... Dok Nikola Grbic daje intervju, u pozadini se vidi Miljkovic kako radi sledece: sa teskom loptom - medicinkom trci po terenu takozvane kamikaze [ko je trenirao zna na sta mislim], i na svakoj drugoj se spusta u sklek. Posle toga, radi cucnjeve sa tom loptom, pa sklekove, pa trbusnjake, i tako razne kombinacije... Intervju traje par minuta, pokusao sam da nadjem na YouTube-u ali nema ... E takav trenig, takav sistem vezbi, to je po meni prava stvar

Pakleno je tesko, prsti znoj

ali kad zavrsis trening znas da imas ucinak.
Jurim, nikako da nadjem tako nesto za treniranje, neko da drzi samo kondicione treninge u sali, old school vezbe, Sparta fazon i sl