Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Martin »

Uroše, htedoh ja na polumaraton...cele zime sam se spremao - radnim danima, pon, sre i pet oko 4-6 km, a subotom 10-12 km. :presrecan:
I pre dve nedelje saznam za poslovne obaveze koje se tiču tog vikenda..... :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Xepoj87 napisao:Zavisi kako kome ;)
Neko samo legne i gleda kako skakuce :opustanje: :kezo:

Dobar je maraton,nego se sporo trci... Da trce ljudi malo brze,pa da ih pratim kolima,ovako mi dosadno :rofl:
i da blicas da se pomere :rofl:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Danas bio posle nedelju dana pauze,mrtav sam malo sam preterao :glavomuzid: Proteine jos nisam uzeo,nikako da nadjem vremena zbog ispita
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Bio u subotu dva sata u teretani. Iako je vrhunski opremljena ipak nije to za mene, ne pronalazim se u toj prici :zbunjen: .. da ne pisem kako i zasto ..
Drzacu se sklekova, trbusnjaka, ledjnjaka, trcanja, zgibova, uz basket i stoni tenis naravno.
U teretanu cu samo ako/kad bude trebalo za koleno...
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
mljacko
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2012, 08:09
Garaža: Fiat Punto s 55, K2 rolericu i Scout biciklicu
Kontakt:

Post od mljacko »

Ja znam da provedem po sat-dva gledajuci i citajuci klipove (imaju svoju stranu i na youtubu) ---> http://www.bodyrock.tv/ i onda kada za zavrsim sa gledanjem, osecam se kao da sam i sama vezbala :D :rofl:
A zapravo, nisam mrdnula guzicom sa stolice :D

Ali, volim .... I tako me inspirisu :D
Eto, u moju korist, gledam ih nekada i po 3x nedeljno --- taman! :cool!:
http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ukocila mi se kicma, tj. skoro se ukocila. Popustilo je malo od jutros, ali pri uvrtanju nadesno osetim bol, zatezanje, ne mogu do kraja da se okrenem.

Sta da radim :uplakan: ? Meni se cini da nije toliko ozbiljno za doktora, neke vezbe za istezanje da radim ili da samo sacekam par dana bez ozbiljnijih aktivnosti da vidim oce li proci?
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

@ Scuderia: Meni deluje da su ti misici u grcu-spazmu.
Ako se odlucis da ne odes kod lekara - strogo mirovanje, bez istezanja i vezbanja. Obicno za par dana popusti, i posle toga ne treba biti u vecoj aktivnosti.
Ako bolove ne mozes da izdrzis uzmi kafetin ili neki drugi analgetik.

Od lekara mozes da ocekujes savet za mirovanje sa ili bez injekcija [novalgetol, diklofenak].

@ mljacko: juce sam gledao neke ruske vojnike kako rade vezbe, bas su me odusevili, kao Spartanci ... a onda sam ustao i jeo
Slika

:kezo:
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Nemam uopste bolove, samo osetim zatezanje i malo jaci bol ako se bas uvrnem do kraja na desno. Sagnuo sam se naglo i kada sam se podizao javio se taj glup osecaj :twisted: Ok, mirovacu pa cemo videti sta dalje. Pravio sam pauzu s treningom i bas danas kad sam trebao da krenem desi mi se ovo :besan: :besan: :besan: poludeo sam.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Pa dobro nije toliko strasno, lepo je vreme za setnju/voznju bajsa ..
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Scuderia napisao:Ukocila mi se kicma, tj. skoro se ukocila. Popustilo je malo od jutros, ali pri uvrtanju nadesno osetim bol, zatezanje, ne mogu do kraja da se okrenem.

Sta da radim :uplakan: ? Meni se cini da nije toliko ozbiljno za doktora, neke vezbe za istezanje da radim ili da samo sacekam par dana bez ozbiljnijih aktivnosti da vidim oce li proci?
Jel si radio nesto juce prekjuce ili?
Oce i ako si spavao u losem polozaju...
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ma nisam mesec dana nista radio. Hteo nesto da uzmem iz auta sa zadnjeg sedista i naglo se spustio i uhvatilo me :twisted:
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Problem resis "prosto" - utopljavanjem. Pred spavanje se istusiras toplom vodom. Mesto gde te boli i toku vezbanja tretiraj toliko toplom/vrelom vodom da bude na granici bola, da se rasparis. Nakon toga neka ti neko, po mogucstvu, izmasira ledja, "izudara" i izgnjeci (normalno lagano) to mesto. I za kraj ako imas nesto od onih "mazalica" - crvena konjska mast (ne znam tacan naziv), ihtiol-kamfor konjska mast (u poljoprivrednim apotekama; znam da zvuci smesno jer se tamo nabavlja i predvidjena je za zivotninje, ali je dobra, i ne pitajte me kako sam doznao za tu mast :) ), nimulid gel (taj nije za misice, ali ima opustajuce dejstvo)... I ako imas i ako nemas "mazalice" dobro se utoplis i u krevet. Mozes recimo to mesto da prekrijes najlonkom kesom, pa preko pidzama. Recimo da bi te nakon dva spavanja sa "predigrom" bol prosao.
Nisam doktor niti neki profi sportista, ali sam ja ili neko u kuci imao slicne tegobe i to obicno tako "narodski" resimo kroz par dana.
Korisnikov avatar
mljacko
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2012, 08:09
Garaža: Fiat Punto s 55, K2 rolericu i Scout biciklicu
Kontakt:

Post od mljacko »

@steva :rofl: :rofl: tacno znam o cemu pricas :) (mogao bi da mi prosledis linkove tih ruskih vojnika, znas da su mi rusi slaba tachka :D :D :D :D)

P.S. Mislim da je to ONAJ bol, kao kada se meni iz cista mira ukoci vrat i ne mogu da ga okrecem u jednu stranu, bukvalno ceo dan. I boliiiii :uplakan: toliko da ne mozes da verujes da jedan vrat moze ... :o
http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

mljacko napisao:P.S. Mislim da je to ONAJ bol, kao kada se meni iz cista mira ukoci vrat i ne mogu da ga okrecem u jednu stranu, bukvalno ceo dan. I boliiiii :uplakan: toliko da ne mozes da verujes da jedan vrat moze ... :o
E bas taj bol!

Hvala za sugestije, probacu sve :doubleup:
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Na konto teretane i gradje koja se u njoj dobija ...
Cini li Vam se da je vecina nekako zaobljena [ne mislim debela]?
Zbog cega je tako?
Mislim, ne verujem da su bas svi "nabacili masu koju tek treba da definisu" ...
Ili je to prosto zeljena gradja?

Kad sam bio u teretani prosle nedelje, kroz nju je prodefilovalo oko 20 momaka za par sati. Dan ranije kad sam se raspitivao za termin u njoj je bilo oko 10. Velika vecina su visegodisnji "bilderasi", i ocekivao sam vecu definisciju ... Ne mislim da su kao Kristijano Ronaldo nego prosto da vidis misic a ne misicnu masu ...

Uzecu za primer Ivana Miljkovica, po meni jednog od najidealnije gradjenih belih sportista.
http://www.novosti.rs/upload/images/201 ... jkovic.jpg
http://www.sportal.rs/uploads/news/2010 ... 029154.jpg
Slika

Ok, on je vrhunski sportista, na neki nacin ekstrem sa gradjom u odnosu na ostale odbojkase, uz to ima i vecu visinu od proseka, ali kako je izdefinisan to mi je neverovatno ... A cudno mi je kako velika vecina njih koji treniraju po par puta nedeljno, pa po par godina, i koji rade vezbe za svaki misicni snop ne izvuku takvu gradju .. Kad sam prvi put bio pokazivao mi je drug 14 razlicitih vezbi i sprava za nadlakticu - biceps, triceps, rame, misici koji se pruzaju ka podlaktici/ramenu ...

Bio je davno na SOS kanalu video snimak, kao reportaza sa priprema reprezentacije, kad su u Sumicama imali kondicioni trening... Dok Nikola Grbic daje intervju, u pozadini se vidi Miljkovic kako radi sledece: sa teskom loptom - medicinkom trci po terenu takozvane kamikaze [ko je trenirao zna na sta mislim], i na svakoj drugoj se spusta u sklek. Posle toga, radi cucnjeve sa tom loptom, pa sklekove, pa trbusnjake, i tako razne kombinacije... Intervju traje par minuta, pokusao sam da nadjem na YouTube-u ali nema ... E takav trenig, takav sistem vezbi, to je po meni prava stvar :klanjamse: :klanjamse: Pakleno je tesko, prsti znoj :( ali kad zavrsis trening znas da imas ucinak.
Jurim, nikako da nadjem tako nesto za treniranje, neko da drzi samo kondicione treninge u sali, old school vezbe, Sparta fazon i sl :)
Poslednja izmena od steva_anya u 18 Apr 2012, 20:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori