Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Biciklizam

Post od nikaragva »

Biće nizbrdo :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Nov odličan trekking za reda veličine 550€
http://www.bike-discount.de/en/buy/cube ... /wg_id-278
http://www.bike24.com/1.php?content=8;n ... pgc=66:234
http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... A1ke/2475/
http://www.bike-discount.de/en/buy/shim ... /wg_id-217

Za ostak para može da se kupe periferije tipa volana,lule, šticne.. pristojnog kvaliteta

Ovo je na prvu loptu i u jeku sezone kad su cene najviše. Ako bi se kupovalo na zimu bilo bi još jeftinije.

Valjda je sada jasno zašto je npr 8F Nakamura iz Nikaragvinog posta preskupa.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Koji su ti to sajtovi? Gde se to kupuje? :)

Zar za 10F lanac nije tanji? Bojim se da ga ne pokidam (jednom sam ga prekinuo), sem ako nije od kanabis vlakana :)

Izgleda da ću i ja tako. Početi polako za sledeću sezonu da spremam deo po deo :)

Kako znati koja geometrija rama je dobra?

(sa pajinog linka, jedan od retkih sajtova, gde je crno na belo predstavljena geometrija, a ne samo "eto ti, to je ram, šta bi hteo, još i uglove da ti merimo")

Zapali su mi za oko oni točkovi. To bi mogao da uzmem.
19 bi trebalo da je širina felne, koja određuje kakve gume mogu da se namontiraju. Nadam se da mogu one što se pumpaju na 8-10 bar, to mi je san, da tako napumpam gumu :D Sve ostalo spljoštim :D
Poslednja izmena od nikaragva u 15 Maj 2015, 12:00, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Rakhil napisao:Stvarno bi morali neki bajk skup, aj u subotu na Dunavu recimo?
Imam trku u Subotu, može nedelja. :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

@ Nikaragva

Ako hoćeš da sklapaš bicikl onda ti je cikloberza najbolji prijatelj. Polako pratiš oglase i kad naleti nešto dobro kupiš.
S druge strane besmisleno je kupiti polovnu viljušku za 30€ kad je nova 45€.
Ramovi sa V-brakes pinovima su sve ređi i tu bi mogao da imašproblem kod jurenja polovnog, mada i oni iskrsnu.

Mada, za 300+€ bude odličnih trekkinga sa 10F Deore - XT mehanikom. Samo treba bti strpljiv.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Da, verujem. Meni bi ključni momenat bio da na ovo biciklo stavim one točkove one od 75e i tiha želja taj deore set od 200e što si linkovao. To je prilična suma novaca, s obzirom na vrednost novog bicikla. Ali bih dobio daleko bolje biciklo. Praktično bih ga osvežio za na duže staze.
Ostalo sve je po meni ok, ili u prevodu odgovara mi. Viljuška što imam mi je ok, iako ne može da se zaključa, ali može da se podešava tvrdoća.

Mislim da na ovaj moj ram mogu čak i diskovi da se stave:
-> http://www.njuskalo.hr/image-w920x690/g ... 830910.jpg
-> http://www.njuskalo.hr/image-w920x690/g ... 830909.jpg

Prvo, pre svega ostalog, moraću ovo leto da se bacim na vožnju, da mi žena ne kaže šta kupuješ te gluposti, a ni ne voziš :kezo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Možeš diskove na ram. Za nable nisam siguran, al ne verujem. U svakom slučaju ti ne trebaju.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Neka slika nablu zadnju i prednju odozgo i odma cu mu reci da li mu za tu akciju trebaju druge nable. 100% sam ubedjen da trebaju ali slika ce reci.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ma nable mi nisu ni bitne. One će svakako dole. Ram sam pomenuo, čisto zbog toga da mi je ram ok i da može da podnese te novotarije, te ga ne moram menjati.
I ne mogu diskovi na njih, to znam.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Paja napisao:Demantuj me čim napišeš šta si sve izmenjao na njemu i šta si sve servisirao. :D
Ti si beše onaj koji je hteo da 7F prebaci na 10F XT al te ona nesrećna poplava sprečila?
Pazi i ja bi sada nekome preporucio da kupi polovan KTM, ali ja ga opet nikada ne bih uzeo gledano i danasnjeg ugla gledanja.
Ja sam skoro sve menjao na bajsu gume, komplet kocnice sa sajlama i buzirima, pedale, rucice menjaca, hteo sam da ga komplet prepakujem na 3x10 da menjam pogone, nable, felne. Sve je to uradjeno i hteo da radim iz neke moje ciste obesti i ludila, a dali mi je to stvarno potrebno naravno da nije.
Ja sam bajs platio 26000 din i ako budemo realni na onom bajsu je jedino trebalo da se zamene pedale i nista vise.
Ja bajs vozim iskljucivo rekreativno i to skoro svaki dan ne prelazim neke velike ture dnevno ali mi se svodi uvek izmedju 25-35km u toku dana kako kad imam vremena. Dve najvece ture koje sam napravio jedna je bila 66km druga 52km u cugu. sve ostalo se svodi na 25-35km. Nikakvih problema nisam imao sa bajsom niti kvarova da napomenem da imam i MTB koje kupljen polovan 98. sa 4x5 i jos je u voznom stanju vozi ga moj cale, taj bajs nikako nije da se sa njim ode na adu ciganliju da se zabodes u kafic jer lici na kantu, ali je i dalje u voznom stanju i sem guma, sajli i buzira sve ostalo je u fabrickom stanju.
Dolova ima u prodaji za moj bajs jos uvek ali se nadam da mi ne trebaju. Pogoni, nable, felne, zadnji zupcanici, menjaci ... sve ima da se uzme u planetu. Ture od 30-35km za obicnog rekreativca nisu ni malo naivne i male, predjes sa kolima 35km pa nije malo, a kamoli na bajsu. onaj ko cepa ture od 100 i + km svaki dan sto cisto sumnjam da ih ovde na forumu ima naravno da mu treba kvalitetan bajs.
Onda opet ide ono ko sta voli da poseduje to ne sporim nikako, neko od rekreativaca voli da poseduje odlican bajs to je druga stvar. Sada kada bih kupovao opet bajs veruj da bih kupio opet isto samo sto bih u tom slucaju jedino promenio pedale i sediste i nista vise.
Ko ovde na forumu vozi bajs svaki dan 100 i + km? To je ozbiljna kilometraza i vikendom da je odveze a kamoli svaki dan.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ja sam cepao ~90km, par dana. Išao na posao :)
Doduše ne u cugu, nego do tamo i nazad.

U cugu ipak ostavim za vikend, jer potraje to :)

Problem je nastao, kada sam poslednji dan u nizu seo na sic i osetio da me bulja od prethodnog dana nije prestala žuljati (obično krene posle 20ak km), onda sam prestao i napravio pauzu.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nikome nista nije potrebno, kafa vec zamene :) A druga prica dok ne zamene :)
Razlika izmedju mog xt bajka i nekog sa Alivio je ocigledna vec posle 10m voznje. Na proslom sam imao xtr samaraljke i cak prelazak na standardne xt siftere mi je bio veliki downgrade. XT hidraulicni diskovi su mi preslabi posle Formula1 200mm. Vozio sam full xt bike i osecao se kao da vozim krs, na granicama da izginem, jer sam navikao na duplo bolje.
Eto, tolika je razlika izmedju nivoa opreme na bajku. I to nije nesto sto je trip, vec realna razlika.
Ljudi misle da je kilaza bajka bitna samo da bi ti vise izdrzao, a realnost je da je osecaj voznje u biciklima sa 5kg razlike, kao dan i noc.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Realno Formula disk kocnice na bajku kostaju kao neki nov bicikl, da su bolje jesu ali avaj, ovde na forumu prakticno nikome i ne trebaju jer ljudi i ne voze tamo gde su prevashodno i namenjene a to je downhill. (doduse ti si to nekada i radio sada bi ti bile nepotrebne)
Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Da li su diskovi dosli na nivo v-brakes, posto ste cesto kukali da to nije to?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Bajker, naravno, poenta moje price je da na bajku nista nije preterano i da to nisu samo hirovi, nego da zaista dobijes.nesto.
Vozati kineze je.jednostavno greota od Boga, jer za te pare postoje krsteni polovni bajkovi.
Bas sam namerno spomenuo dva najvisa nivoa opreme i koje su razlike, pa da se neko ne zavarava da je bespotrebno preci sa krsa na deore, jer je tu razlika tek.osetna.

Rakhil, hidraulicni diskovi su pp svakom parametru uvek bili bolji od v-brake, samo ih drumasi izbegavaju zbog tezine.
Ja sam xt v-brake skinuo sa bicikla, kada su mi se pakne istopile od 2km voznje, jer sam ovaj bike sklopio prvo sa xt v brake, pa sam onda to ispoklanjao, a uzeo nove tockove sa nablama i pazario xt hidrauliku, koju si video kod mene. Zajeb su jedino aligator diskovi, jer jedu kocnice, a ne koce, jer su pravljeni za hladjenje.

Ja jedino sto bih preporucio, to je da se ide na 180 prednji disk, da se ne zajebava sa 160.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori