Ja ne razumem zasto neko uopste hejtuje ovaj auto. Ni ja ga ne bih kupio ali skidam kapu za projekat.
Zanimljivo je da u Norveskoj, zahvaljujuci subvencijama, model P85D kosta manje nego 530d

Potrošnja koju sam izneo za teslu je bila takoreći random tema sa tmc foruma, neki član je napisao koliko je kwh potrošio na period od neke dve godine. Dakle iz prakse. Ima i većih i manjih potrošnji od toga.Laki021 napisao:Nesto mi pade na pamet kad smo pre poredili potrosnje, interesantno kako SUS kolima svi dodaju 50-100% na fabricku a Tesli svi veruju... Pa Heroj bi joj verovatno ispraznio baterije za 200-250km
I evo, opet radiš isto.Laki021 napisao:Niko ga ne hejtuje, samo mu se ne divim kao neki jer mi tu nista nije toliko fascinantno.
Vidis da i studenti iz zahebancije mogu da naprave elektromobil koji ide ispod 2s do 100s.
Sa ovim se slazem.Laki021 napisao:Pravljenje vrhunskog SUS auta je umetnost i to jako cenim, to je vrhunski inzenjering,
Ne predstavljaju se kao retardirani nego se istice prednost Tesle. Na svim tim klipovima se vidi da Tesla kasnije gubi... nije montirano tako da ispada dominantnate zato mrzim kad na ovakvim snimcima se proizvodjaci obicnih automobila predstavljaju kao retardirani jer eto Tesla ih ubi u prvih 200m...
A koliko benzina kog sipaš zapravo potera auto kad voziš?Laki021 napisao: P.S.
Cisto zbog realnijeg porednjenja, pored potrosnje opet podsecam na oko 20% gubitaka pri punjenju. Dakle Tesla vam iz uticnice vuce 20% vise od njene potrosnje, kao kad bi pri sipanju goriva u rezervoar prosipali 20% goriva. Nije ovo nista strasno, al nije ni za zaboraviti.
Verujem da je očajna ma stazi jer nije projektovana za takvu upotrebu. Tu je i težina od skoro 2.5 tone.Ivan napisao:Pa tesla cim je na stazi toliko losija, tj. Cim Jedva parira daleko slabijim konfekcijskim dizel limuzinama na stazi, a dere ih na ubrzanju znaci problem je u krivini.
Послато са GT-N7100
To me je zanimalo, hvala.Ivan napisao:Na stazi je kao golf gtd ili 530d.
http://fastestlaps.com/tracks/autozeitu ... track.html
Послато са GT-N7100
Pa naravno, samo sa bitnom razlikom da svo to gorivo racunamo u potrosnji. Kad kazes auto mi trosi 10l na 100km ti ne kazes trosi mi samo 4 (a pride rasipa 6).Ji 4Tze napisao:A koliko benzina kog sipaš zapravo potera auto kad voziš?Laki021 napisao: P.S.
Cisto zbog realnijeg porednjenja, pored potrosnje opet podsecam na oko 20% gubitaka pri punjenju. Dakle Tesla vam iz uticnice vuce 20% vise od njene potrosnje, kao kad bi pri sipanju goriva u rezervoar prosipali 20% goriva. Nije ovo nista strasno, al nije ni za zaboraviti.
20% gubitaka pri punjenju naspram 20-25% energije koja se prenese na putmi zapravo vozimo grejna tela koja mogu da se kreću