Savet za kupovinu (nove) Skode Oktavije

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Savet za kupovinu (nove) Skode Oktavije

Post od Day Walker »

Brza je sigurno, dok se ne optereti. A tad se lako uoci razlik od 20ks

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
mikip
Reactions:
Pridružio se: 01 Nov 2015, 13:10

Post od mikip »

Ogi napisao:
mikip napisao:Ja koji vozim vec preko 15 god. i prevazisao sam to lozenje, brzu voznju a imam i (malu) porodicu, apsolutno mi ne trebaju bilo kakve performanse. Kao sto sam rekao, jedino gde bi mi to mozda pomoglo je kod preticanja uz brdo, ali i preticanje maksimalno izbegavam, jer sam se poprilicno opekao sa kaznama po ovom zakonu, tako da sad to radim kad bas moram i gde je bas dozvoljeno. Autoputem idem godisnje 1-2x.
Ti od samog pocetka imas odgovor na svoje pitanje. Ne znam da li iko moze imati niza ocekivanja od ovoga. U tom smislu, nema sanse da ovaj motor to ne zadovolji, cak i da ga ne probas.
Ne bih rekao da su moja ocekivanja tako niska ako vec dajem toliko novca za auto. Na papiru to deluje jako slabo i zato sam hteo da cujem iskustva. Jer dosta njih koji ga nisu vozili bukvalno pisu da auto jedva da moze da krene sa tim motorom.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ma to je smesno. Javi se kada provozas tog Golfa. :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ako turbo motor ima neku prednost, to je da dosta dobro kreće. Do 120-130 nećeš imati nikakvih problema, sa bilo kojim aktuelnim turbakom, koliko god mali bio, tek pri brzinama preko.
mikip
Reactions:

Post od mikip »

Vazi, hvala na odgovorima. Posto takvu Oktaviju ne mogu nigde naci, poksacu sa Golfom ove nedelje. Nadam se da idu slicno, ako izuzmemo tih 20-30kg razlike.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Bas gledam da cesto ljudi cipuju taj 1.2tsi od 85ks. I to presli tek par hiljada kilometara. Da li ne brinu na garanciju ili se nadaju da nece naci u servisu ne znam.

poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja bih skidao i vraćao čip svaki put pred servis. Mislim da vredi.

Sutradan bih je remapirao da je uzmem novu.

Tapatalk
mikip
Reactions:

Post od mikip »

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

nidza napisao:Ja bih skidao i vraćao čip svaki put pred servis. Mislim da vredi.

Sutradan bih je remapirao da je uzmem novu.

Tapatalk

U sustini treba da moze uz onaj vagcom kabl. Neka me ispravi neko ako gresim.
Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@mikip

to je tuning kutijica koja se fizicki kaci na motor i lazira neke senzore i tako auto dobija vise snage. Dobije se mnogo manje nego 'pravim' cipovanjem ali zato pred servis uklonis i nemas problema sa garancijom.

Mislim da je sva ova prica uzaludna dok miki ne proba auto.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

mikip napisao:Vazi, hvala na odgovorima. Posto takvu Oktaviju ne mogu nigde naci, poksacu sa Golfom ove nedelje. Nadam se da idu slicno, ako izuzmemo tih 20-30kg razlike.

Idu isto s obzriom da je to jedan isti auto napravljen od istih komponenti mehanike. Oprema, enterijer, karoserija nije bitno za poredjenje jer su vrlo slicne mase a time i voznih karakteristika.
Motor je vise nego dovoljan za navedene potrebe, neko poredjenje okvrino je da ide slicno kao klasican atmo motor od 1600-1800 kubika tako da ako si vozio ranije neki takav moze se slicno ocekivati.

Sto se brda tice, turbo motori nemaju problema. Eventualno ubacis u brzinu manje i pun gas da turbo moze lepo da dise.

Najbolje je direktno da sam probas sto je vec receno, sa 5 odraslih osoba je priblizno opterecenje kao da ides sa familijom na odmor.
Altair
Reactions:
Pridružio se: 17 Mar 2012, 11:56

Post od Altair »

mikip napisao: @gavran: apsolutno se slazem. Nezavisno od toga sto sam 14.000e opredelio za auto, po meni ako predjem 15.000-16.000e onda Oktavija vise ne predstavlja nikakvu posebno dobru ponudu vec se tu pojavljuje dosta drugih automobila.
Kao npr? :)
mikip
Reactions:

Post od mikip »

Pa evo npr.bas taj Golf VII :D .
Altair
Reactions:
Pridružio se: 17 Mar 2012, 11:56

Post od Altair »

:doubleup:
mikip
Reactions:

Post od mikip »

Probao sam danas, ne Golfa vec Rapida sa ovim motorom (1.2 tsi, 86ks). Test je bio kratak, nekih 2-3km po gradu i moram priznati da mi je ovo prvi put da sam vozio auto sa turbo motorom, u skorije vreme. Ranije uglavnom atmo benzince, 1.6 i 1.4. Moram reci da se vukao kao "mrtav konj" u odnosu na sluzbenu Ibicu 1.4. Kad dam gas...nista! Mozda je motor nerazradjen jer je nov, mozda ga ja ne znam voziti (turbo), ali mi cak i sa mojim malim ocekivanjima nije pokazao to sto sam ocekivao.
Odgovori