Savet za kupovinu (nove) Skode Oktavije
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Savet za kupovinu (nove) Skode Oktavije
Brza je sigurno, dok se ne optereti. A tad se lako uoci razlik od 20ks
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Ne bih rekao da su moja ocekivanja tako niska ako vec dajem toliko novca za auto. Na papiru to deluje jako slabo i zato sam hteo da cujem iskustva. Jer dosta njih koji ga nisu vozili bukvalno pisu da auto jedva da moze da krene sa tim motorom.Ogi napisao:Ti od samog pocetka imas odgovor na svoje pitanje. Ne znam da li iko moze imati niza ocekivanja od ovoga. U tom smislu, nema sanse da ovaj motor to ne zadovolji, cak i da ga ne probas.mikip napisao:Ja koji vozim vec preko 15 god. i prevazisao sam to lozenje, brzu voznju a imam i (malu) porodicu, apsolutno mi ne trebaju bilo kakve performanse. Kao sto sam rekao, jedino gde bi mi to mozda pomoglo je kod preticanja uz brdo, ali i preticanje maksimalno izbegavam, jer sam se poprilicno opekao sa kaznama po ovom zakonu, tako da sad to radim kad bas moram i gde je bas dozvoljeno. Autoputem idem godisnje 1-2x.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ma to je smesno. Javi se kada provozas tog Golfa. 

Ako turbo motor ima neku prednost, to je da dosta dobro kreće. Do 120-130 nećeš imati nikakvih problema, sa bilo kojim aktuelnim turbakom, koliko god mali bio, tek pri brzinama preko.
Vazi, hvala na odgovorima. Posto takvu Oktaviju ne mogu nigde naci, poksacu sa Golfom ove nedelje. Nadam se da idu slicno, ako izuzmemo tih 20-30kg razlike.
Bas gledam da cesto ljudi cipuju taj 1.2tsi od 85ks. I to presli tek par hiljada kilometara. Da li ne brinu na garanciju ili se nadaju da nece naci u servisu ne znam.
poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
Ja bih skidao i vraćao čip svaki put pred servis. Mislim da vredi.
Sutradan bih je remapirao da je uzmem novu.
Tapatalk
Tapatalk
nidza napisao:Ja bih skidao i vraćao čip svaki put pred servis. Mislim da vredi.
Tapatalk
U sustini treba da moze uz onaj vagcom kabl. Neka me ispravi neko ako gresim.
@mikip
to je tuning kutijica koja se fizicki kaci na motor i lazira neke senzore i tako auto dobija vise snage. Dobije se mnogo manje nego 'pravim' cipovanjem ali zato pred servis uklonis i nemas problema sa garancijom.
Mislim da je sva ova prica uzaludna dok miki ne proba auto.
to je tuning kutijica koja se fizicki kaci na motor i lazira neke senzore i tako auto dobija vise snage. Dobije se mnogo manje nego 'pravim' cipovanjem ali zato pred servis uklonis i nemas problema sa garancijom.
Mislim da je sva ova prica uzaludna dok miki ne proba auto.
mikip napisao:Vazi, hvala na odgovorima. Posto takvu Oktaviju ne mogu nigde naci, poksacu sa Golfom ove nedelje. Nadam se da idu slicno, ako izuzmemo tih 20-30kg razlike.
Idu isto s obzriom da je to jedan isti auto napravljen od istih komponenti mehanike. Oprema, enterijer, karoserija nije bitno za poredjenje jer su vrlo slicne mase a time i voznih karakteristika.
Motor je vise nego dovoljan za navedene potrebe, neko poredjenje okvrino je da ide slicno kao klasican atmo motor od 1600-1800 kubika tako da ako si vozio ranije neki takav moze se slicno ocekivati.
Sto se brda tice, turbo motori nemaju problema. Eventualno ubacis u brzinu manje i pun gas da turbo moze lepo da dise.
Najbolje je direktno da sam probas sto je vec receno, sa 5 odraslih osoba je priblizno opterecenje kao da ides sa familijom na odmor.
Kao npr?mikip napisao: @gavran: apsolutno se slazem. Nezavisno od toga sto sam 14.000e opredelio za auto, po meni ako predjem 15.000-16.000e onda Oktavija vise ne predstavlja nikakvu posebno dobru ponudu vec se tu pojavljuje dosta drugih automobila.

Pa evo npr.bas taj Golf VII
.

Probao sam danas, ne Golfa vec Rapida sa ovim motorom (1.2 tsi, 86ks). Test je bio kratak, nekih 2-3km po gradu i moram priznati da mi je ovo prvi put da sam vozio auto sa turbo motorom, u skorije vreme. Ranije uglavnom atmo benzince, 1.6 i 1.4. Moram reci da se vukao kao "mrtav konj" u odnosu na sluzbenu Ibicu 1.4. Kad dam gas...nista! Mozda je motor nerazradjen jer je nov, mozda ga ja ne znam voziti (turbo), ali mi cak i sa mojim malim ocekivanjima nije pokazao to sto sam ocekivao.