Vežbanje, dijete, teretana...
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Uspeh je zimska olimpijada u Sociju 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
pa uspeh je valjda ono zbog čega neko i krene da trenira
osim ako ne trenira koliko će slanine pojesti i piva popiti

osim ako ne trenira koliko će slanine pojesti i piva popiti

Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Drugari, kakvo vam je misljenje o "nordijskom trcanju" kao kardio treningu? U teretani radim taj trening umesto standardnog trcanja jer mi manje opterecuje kolena sa kojim kuburim.
To ti je najbolja kardio vezba 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Meni se ta vezba nikako ne svidja.
Probao sam ali su mi pokreti tela nelogicni, nikako ne mogu da se naviknem na te pokrete.
Probao sam ali su mi pokreti tela nelogicni, nikako ne mogu da se naviknem na te pokrete.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Kad bi ukačio sistem, kapiram da nema bolje...
Onaj poluležeći bajs je isto dobra kardio vežba, to se radi i na testu opterećenja kod kardiologa
Onaj poluležeći bajs je isto dobra kardio vežba, to se radi i na testu opterećenja kod kardiologa

Boringly average, but also perfect for school run mums
Verovatno da je dobra vezba cim je mnogi rade a treneri hvale... ali meni nikako ne odgovara, probao vise puta i uopste mi ne odgovara.
Sto se tice kardija kod mene ostaje klasika: trcanje, biciklo i plivanje.
Sto se tice kardija kod mene ostaje klasika: trcanje, biciklo i plivanje.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pa ne odgovara kad pokret treba da se nauči. Isto nikad nisam imao živaca za to, opalim traku a endorfin mene posle 15-20 min i lepo mi ceo dan 

Boringly average, but also perfect for school run mums
kao i sve na spravama, imitacijaRisto napisao:Drugari, kakvo vam je misljenje o "nordijskom trcanju" kao kardio treningu? U teretani radim taj trening umesto standardnog trcanja jer mi manje opterecuje kolena sa kojim kuburim.
u prirodi je to potpuno druga stvar...koga nije blam da mlatara onim štapovima

inače mislim da je skijaško trčanje ili nordijsko skijanje jedno od najzahtevnijih sportova na svetu
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Čekaj na onim razdrndanim spravama bez opterećenja na livadi je bolje nego na profesionalnoj mašini sa regulacijom opterećenja, praćenjem pulsa, praćenjem raznih karakteristika celog treninga? (pričamo konkretno o skijaškom trčanju na spravi)
Daj Crni, kapiram da si se primio na trening, lepo je to, prošao sam tu fazu sa 17-23(4) godine, ali malo realnosti. Sve sprave na livadi su inferiorne u odnosu na trening sa tegovima i namenskim spravama, mnogo više vremena treba, manja efikasnost, daleko teže postići razmeru i skladnost, noge jako teško opteretiti makar približno koliko možeš da opteretiš deo tela iznad pojasa, been there, done that.
Taj street workout je postao popularan pre 15 minuta, i sad je to jedino pravo, nije nego. Ljudi vekovima vežbaju u teretanama, a SW će da ode kako je i došao.
Daj Crni, kapiram da si se primio na trening, lepo je to, prošao sam tu fazu sa 17-23(4) godine, ali malo realnosti. Sve sprave na livadi su inferiorne u odnosu na trening sa tegovima i namenskim spravama, mnogo više vremena treba, manja efikasnost, daleko teže postići razmeru i skladnost, noge jako teško opteretiti makar približno koliko možeš da opteretiš deo tela iznad pojasa, been there, done that.
Taj street workout je postao popularan pre 15 minuta, i sad je to jedino pravo, nije nego. Ljudi vekovima vežbaju u teretanama, a SW će da ode kako je i došao.
ovo boldirano nikako ne razumemUroš S. napisao:Čekaj na onim razdrndanim spravama bez opterećenja na livadi je bolje nego na profesionalnoj mašini sa regulacijom opterećenja, praćenjem pulsa, praćenjem raznih karakteristika celog treninga? (pričamo konkretno o skijaškom trčanju na spravi)

jedina sprava za skijaško trčanje su štapovi i skije, a za nordijsko trčanje su samo štapovi. na koje zarđale sprave misliš?
ovo drugo neću da komentarišem jer je tekst prepun poluistina i pogrešnog pristupa vežbanju
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
Ocigledno je generacijski raskorak, u ciljevima treninga, ali to je verovatno i normalno. Kod mladjih je to vise estetski motiv, kod zrelijih funkcionalni.
Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Mislio sam, pošto vežbaš napolju, da misliš na one raspale spravetine što su postavili po gradu, teretana na otvorenom i to. Izvinjavam se.crni napisao:ovo boldirano nikako ne razumemUroš S. napisao:Čekaj na onim razdrndanim spravama bez opterećenja na livadi je bolje nego na profesionalnoj mašini sa regulacijom opterećenja, praćenjem pulsa, praćenjem raznih karakteristika celog treninga? (pričamo konkretno o skijaškom trčanju na spravi)
Taj street workout je postao popularan pre 15 minuta, i sad je to jedino pravo, nije nego. Ljudi vekovima vežbaju u teretanama, a SW će da ode kako je i došao.![]()
jedina sprava za skijaško trčanje su štapovi i skije, a za nordijsko trčanje su samo štapovi. na koje zarđale sprave misliš?
ovo drugo neću da komentarišem jer je tekst prepun poluistina i pogrešnog pristupa vežbanju
Ovo drugo sam doktorirao, još pre više godina iako si duplo stariji. Ali iz tvojih postova vidim da si otkrio toplu vodu, pa neću da ti rušim sneška.
Baxe, ne slažem se, uglavnom si podlegao stereotipu o teretani i ljudima koji vežbaju na taj način. Naravno, stereotipi nisu nastali tako što je neko seo i izmislio ih, već su upravo uglavnom utemeljeni negde. Ali to su samo opšte poznate i rasprostranjene vizure treninga sa tegovima, daleko od toga da su jedini i da se može reći nešto tipa Tegovi=estetika pliometrija=svenajjačenajnadrkanijenasvetu.
Jeste Insanity/T25 odličan ali je vrlo ograničen i dobar je samo za nešto. To "nešto" je ono što meni sada treba, što ja sada hoću, i što radim. Ali je taj sistem ograničen ukoliko imaš bilo kako drugačije zahteve i ciljeve.
Poslednja izmena od Uroš S. u 05 Feb 2016, 13:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Nordijsko trcanje je otac i majka kardio treninga.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
naravno, mladi hoće sada i odmah...pumpanje na gladijatoru ne bi li se ogrebali za jednu letnju snošku, a od jeseni se vraćaju šiš ćevapu i pivu u dva u jutroBax napisao:Ocigledno je generacijski raskorak, u ciljevima treninga, ali to je verovatno i normalno. Kod mladjih je to vise estetski motiv, kod zrelijih funkcionalni.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-