Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Milos »

Uspeh je zimska olimpijada u Sociju :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

pa uspeh je valjda ono zbog čega neko i krene da trenira :ccc:
osim ako ne trenira koliko će slanine pojesti i piva popiti :kezo:
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Drugari, kakvo vam je misljenje o "nordijskom trcanju" kao kardio treningu? U teretani radim taj trening umesto standardnog trcanja jer mi manje opterecuje kolena sa kojim kuburim.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

To ti je najbolja kardio vezba :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Meni se ta vezba nikako ne svidja.
Probao sam ali su mi pokreti tela nelogicni, nikako ne mogu da se naviknem na te pokrete.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Kad bi ukačio sistem, kapiram da nema bolje...
Onaj poluležeći bajs je isto dobra kardio vežba, to se radi i na testu opterećenja kod kardiologa :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Verovatno da je dobra vezba cim je mnogi rade a treneri hvale... ali meni nikako ne odgovara, probao vise puta i uopste mi ne odgovara.
Sto se tice kardija kod mene ostaje klasika: trcanje, biciklo i plivanje.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa ne odgovara kad pokret treba da se nauči. Isto nikad nisam imao živaca za to, opalim traku a endorfin mene posle 15-20 min i lepo mi ceo dan :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

Risto napisao:Drugari, kakvo vam je misljenje o "nordijskom trcanju" kao kardio treningu? U teretani radim taj trening umesto standardnog trcanja jer mi manje opterecuje kolena sa kojim kuburim.
kao i sve na spravama, imitacija
u prirodi je to potpuno druga stvar...koga nije blam da mlatara onim štapovima :)
inače mislim da je skijaško trčanje ili nordijsko skijanje jedno od najzahtevnijih sportova na svetu
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Čekaj na onim razdrndanim spravama bez opterećenja na livadi je bolje nego na profesionalnoj mašini sa regulacijom opterećenja, praćenjem pulsa, praćenjem raznih karakteristika celog treninga? (pričamo konkretno o skijaškom trčanju na spravi)

Daj Crni, kapiram da si se primio na trening, lepo je to, prošao sam tu fazu sa 17-23(4) godine, ali malo realnosti. Sve sprave na livadi su inferiorne u odnosu na trening sa tegovima i namenskim spravama, mnogo više vremena treba, manja efikasnost, daleko teže postići razmeru i skladnost, noge jako teško opteretiti makar približno koliko možeš da opteretiš deo tela iznad pojasa, been there, done that.

Taj street workout je postao popularan pre 15 minuta, i sad je to jedino pravo, nije nego. Ljudi vekovima vežbaju u teretanama, a SW će da ode kako je i došao.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

Uroš S. napisao:Čekaj na onim razdrndanim spravama bez opterećenja na livadi je bolje nego na profesionalnoj mašini sa regulacijom opterećenja, praćenjem pulsa, praćenjem raznih karakteristika celog treninga? (pričamo konkretno o skijaškom trčanju na spravi)

Daj Crni, kapiram da si se primio na trening, lepo je to, prošao sam tu fazu sa 17-23(4) godine, ali malo realnosti. Sve sprave na livadi su inferiorne u odnosu na trening sa tegovima i namenskim spravama, mnogo više vremena treba, manja efikasnost, daleko teže postići razmeru i skladnost, noge jako teško opteretiti makar približno koliko možeš da opteretiš deo tela iznad pojasa, been there, done that.

Taj street workout je postao popularan pre 15 minuta, i sad je to jedino pravo, nije nego. Ljudi vekovima vežbaju u teretanama, a SW će da ode kako je i došao.
ovo boldirano nikako ne razumem :zbunjen:
jedina sprava za skijaško trčanje su štapovi i skije, a za nordijsko trčanje su samo štapovi. na koje zarđale sprave misliš?
ovo drugo neću da komentarišem jer je tekst prepun poluistina i pogrešnog pristupa vežbanju
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ocigledno je generacijski raskorak, u ciljevima treninga, ali to je verovatno i normalno. Kod mladjih je to vise estetski motiv, kod zrelijih funkcionalni.

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

crni napisao:
Uroš S. napisao:Čekaj na onim razdrndanim spravama bez opterećenja na livadi je bolje nego na profesionalnoj mašini sa regulacijom opterećenja, praćenjem pulsa, praćenjem raznih karakteristika celog treninga? (pričamo konkretno o skijaškom trčanju na spravi)

ovo boldirano nikako ne razumem :zbunjen:
jedina sprava za skijaško trčanje su štapovi i skije, a za nordijsko trčanje su samo štapovi. na koje zarđale sprave misliš?
ovo drugo neću da komentarišem jer je tekst prepun poluistina i pogrešnog pristupa vežbanju
Mislio sam, pošto vežbaš napolju, da misliš na one raspale spravetine što su postavili po gradu, teretana na otvorenom i to. Izvinjavam se.

Ovo drugo sam doktorirao, još pre više godina iako si duplo stariji. Ali iz tvojih postova vidim da si otkrio toplu vodu, pa neću da ti rušim sneška.

Baxe, ne slažem se, uglavnom si podlegao stereotipu o teretani i ljudima koji vežbaju na taj način. Naravno, stereotipi nisu nastali tako što je neko seo i izmislio ih, već su upravo uglavnom utemeljeni negde. Ali to su samo opšte poznate i rasprostranjene vizure treninga sa tegovima, daleko od toga da su jedini i da se može reći nešto tipa Tegovi=estetika pliometrija=svenajjačenajnadrkanijenasvetu.

Jeste Insanity/T25 odličan ali je vrlo ograničen i dobar je samo za nešto. To "nešto" je ono što meni sada treba, što ja sada hoću, i što radim. Ali je taj sistem ograničen ukoliko imaš bilo kako drugačije zahteve i ciljeve.
Poslednja izmena od Uroš S. u 05 Feb 2016, 13:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Nordijsko trcanje je otac i majka kardio treninga.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

Bax napisao:Ocigledno je generacijski raskorak, u ciljevima treninga, ali to je verovatno i normalno. Kod mladjih je to vise estetski motiv, kod zrelijih funkcionalni.

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
naravno, mladi hoće sada i odmah...pumpanje na gladijatoru ne bi li se ogrebali za jednu letnju snošku, a od jeseni se vraćaju šiš ćevapu i pivu u dva u jutro
-Čarls Bukovski-
Odgovori