Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od jocas »

Kafana Izvor, selo Vevčani, Vevčanski izvori iznad Struge, poslednja kafana pre Izvora
Najbolja kobasica koju sam u životu jeo, juneća. Mešano svinjsko meso (Vevčanski tava) fenomenalno, odličan sir i pršuta
Slika
Svaka preporuka
Pogled iz kafane na most, žubori voda
Slika
Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Odličan restoran. Imali su i svoje flaširano vino, izvanredno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Markoni napisao:Pa nije covek rekao da hoce u ultra skupi restoran. Mislim da je za ono sto je rekao dovoljno oko 7 soma.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Campari ce da pije u Zutoj Gredi, kao i da jede tu mesovitu salatu i testenine sa pecurkama i mesom? :)
Racunaj da mesto treba da ima i meso i pice i salatne obroke i campari i paste, sto znaci da ce tesko da ode u neko kafance.
Jedino mi je bilo ovo sto i ftj kaze, rekao je kao da tu postoji neka standardna mera, sve to moze da kosta i 3k dinara, ako je u pitanju malecna pica i jedno jelo sa 3 parceta mesa, takodje i sok moze da bude Golf sok od 130 dinara, a moze i cedjena od 300, pivo moze Jelenko od 100 kinti, a moze i Corona od 350.
Testenine sa pecurkama i mesom mogu biti sa tartufima i biftekom i da kostaju 2 soma dinara, a mogu da budu sampinjoni i belo meso i da kosta 600 dinara.
Opet, sve to kosta 20% jeftinije u NS-u, nego u Beogradu.

A sada, back to topic.

Jeo sam danas na Viva splavu na 25. Maju, Viva biftek, koji je debelo parce bifteka(blizu kocki velicine pesnice), kackavalj, prsuta, thai grilovano povrce i sa strane limun, masline i parmezan.
Nisam nikada jeo losiji biftek. Em je cudno mirisao, em je prsuta smrdela kao da je od neobrezanog vepra, meso je bilo totalno neposoljeno, a parmezan iskreno nisam siguran da je bas parmezan, da ne koriste neku smrdljivu zamenu, jer je bas prejak.
Ovo grilovano povrce je jedino sto je vrhunsko i iskreno, jedina stvar koja daje normalan ukus svemu tome, pa sam nekako uspeo da pojedem 70% porcije.
Drugar je narucio piletinu prelivenu sosom od pecuraka i sa pomfritom, takodje bzvz, ali bolje od bifteka koji kosta skoro 3 puta vise.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa dobro, sigurno je mislio to sto si i ti mislio, tako da ce ga kostati bas toliko koliko ti mislis. :) Ja sam bar dao svoju procenu i stojim iza nje, mozda cu se setiti kad sednem negde da bacim oko na cene svega toga. Nece biti Zuta greda. :D

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Evo posto sam ustao kao vampir nije me mrzelo da pogledam ceneu jednom restoranu gde je klopa odlicna. Mesto je izvikano (Voulez Vous), ali imaju cenovnik na netu pa mi je bilo najlakse tu da vidim.

Slika

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

U petak išao na neku čast i koštalo 80eura sve to, što i nije mnogo, pa me zanimaloa koliko je dole.
S obzirom da su mene časili nisam hteo previše da naručujem, ali normalno bi išla tu i neka čorbica i kolač na kraju, dakle oko stotinak eura za 4 osobe.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Markoni napisao:Evo posto sam ustao kao vampir nije me mrzelo da pogledam ceneu jednom restoranu gde je klopa odlicna. Mesto je izvikano (Voulez Vous), ali imaju cenovnik na netu pa mi je bilo najlakse tu da vidim.

Slika

Haha, koji si ti car :kezo:
Dobro, tri parceta mesa je jedna porcija, bio bih u pravu da su tri, kao sto sam prvobitno mislio, kada sam rekao 6 porcija glavnog jela, dok sam se u poslednjem postu delimicno i slozio sa tobom :D A ja nisam ni rekao da mislim da je jeo tartufe, nego sam rekao koje opcije postoje :)

Dobar je Voulez Vouz, dobra im je klopa, a i usluga, ocekivao bi covek da su skuplji.
Ko bude isao, moja preporuka je piletina sa zacinjenim pireom, kao i teleca corba :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

:)
Podsecao sam sebe na konobara dok sam pisao ove cene na Note-u. :D

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pih, zastarelo. U Ensu je jelovnik na tabletu (Lenovo Yoga) i konobar pravi narudžbinu online :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Anti preporuka za Bubi gril. Porcije su se drasticno smanjile.
Upravo jedem belo meso, a najescu se lebine.

Ne znam jel parce ima 70g.

:thumbdown:
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

u subotu sam poslednji put jeo u bubiju. Mislim da su najbolji rostilj sa nogu u ns. Nisam na velicinu porcije obracao paznju, jer inace ne obracam sem kad je nesto ektremno malo. Dok se drustvo pozalilo na rostilj u romansi, kazu da im je opao kvalitet rostilja, ja nisam tamo jeo jedno pola godine sig
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Probaj i rostilj u Boki grilu, odlican i jako prometan, u Kralja Petra.

TT
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ako si vec tu, onda definitivno parking preko sajma. Nikakav Boki, Bubi i ostali bakraci :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

4 vetra na ibarskoj - propo.

Čorba je na porciju, 150 dinara teleća, roštilj isto, cene su 300-450, a porcije prosek mozda cak i manje. Piće je jeftino.
Ja i 3 drugara, račun bio 4500. Corba + rostilj + salate + 10ak piva, par rakija i viskija. Nije skupo,ali mogli smo jos da jedemo
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Delija napisao:Ako si vec tu, onda definitivno parking preko sajma. Nikakav Boki, Bubi i ostali bakraci :)
Takoe!
Samo Brena ;)

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Odgovori