Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Postovi: 21857
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije
Lokacija: N.B.G.

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od nidza »

Difolt pizze su najukusnije. Treba da je tanka i jednostavna. Da hrska.

Može da se jede i ovo sto stave kajmak i burek i pljeskavicu sa ćevapima na picu, ali to je bespotrebno kvarenje svih tih pojedinačno dobrih poslastica.

Tapatalk
Floyd
Reactions:
Postovi: 19654
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od Floyd »

Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Postovi: 4940
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50
Lokacija: Beograd

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od snork »

Gaginh0 napisao:Lako je skontati sta staviti na picu, ja testo ne mogu da naoravim da ga hebes. Ili se lepi, ili se ne razvlaci, ili bude suvo i tvrdo, ma haos...
Da, testo je najvažnije. Meni isto nikad ne ispadne kako treba. Obično naraste previše, pa bude predebelo. Plus ima rupice, kao hleb i bude suvo. Ne znam da li treba manje kvasca, ili treba dodati ulje u testo, ili šta već.

Filovanje je najmanji problem - mortadela i kačkavalj (meni je mocarela previše blaga).
Ђенерал Јанковић
ftj
Reactions:
Postovi: 13984
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0
Lokacija: Beograd

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od ftj »

Mora i jaka peć, nikad u rerni ne moze da ispadne tako kako ocekujes iz picerije.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Postovi: 14231
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od passenger »

500g brašna

Mlako mleko i pola kvasca umutiti i pustiti 10 min sa strane da se ohladi.

U brašno malo šešera, malo soli. Pa rakijsku čašicu ulja
i onda mleko i kvasac sipati u brašno i decilitar ne baš vruće vode, ali da nije ni mlaka.
Pustiti ppola sata da naraste, a malo prosuti brašna po testu. Pokriti čistom krpom
200 steleni.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Xepoj87
Reactions:
Postovi: 28242
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37
Lokacija: Beograd

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od Xepoj87 »

passenger napisao:Kad smo kod pizza, preporučite mi nešto za domaću pizzu. Da bude mesnato naravno. Stavljam šunku, slaninicu, rendam sira odozgo, stavljam neki drugi sira takodje. Podlogu mesi supruga, ne kupujem one smrznute. Poprilično je dobro.

Kad vi pravite kod kuće, šta stavljate?

Probao sam i sa roštiljskom kobajom, tanko iseckano i fino je. Probao i vrlo tankim listićima krompira i nije nešto.
Mocarela(ja volim tvrdju, stariju, na rendanje), prsuta, pelat, rukola preko i kada je izvadis, pospes parmezanom(i tu volim stariji, onaj bazni mi je previse slab, pa moram mnogo da ga stavim, a onda me nervira kada se osecaju zrnca u ustima).
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Postovi: 4940
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50
Lokacija: Beograd

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od snork »

Passenger, hvala. Kad kažeš "pola kvasca", da li misliš na kocku svežeg ili na suvi kvasac u kesici?
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Postovi: 13095
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive
Lokacija: Zurich

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od Laki021 »

Pa vi ljudi nemate pojma :)

Testo za pizzu ne moze na frku da se napravi, to je ozbiljan projekat i zahteva pazljivo planiranje.
Morate krenuti bar dan ranije, jos bolje dva, kvasac se ili ne koristi ili jako malo. Fora je da testo stoji dan dva i da lagano raste bez kvasca.

Tenperatura pecenja treba da bude max moguca, idealno oko 400c ali to nase rerne ne mogu dobaciti...
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Postovi: 4940
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50
Lokacija: Beograd

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od snork »

Pa nemam pojma, zato i pitam. :D I meni je logično da moram smanjiti količinu kvasca, jer testo mnogo naraste i ima rupice, a za picu treba tanje i tvrđe.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Postovi: 12135
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od Velja »

ftj napisao:Mora i jaka peć, nikad u rerni ne moze da ispadne tako kako ocekujes iz picerije.
:plusone:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Postovi: 11229
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Lokacija: Stuttgart,DE

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od TheWickerMan »

Dajte neku preporuku za restoran oko Zlatarskog jezera :) Peđa?

sent from MS Lumia 640 LTE using TT Classic
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Postovi: 14231
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od passenger »

snork napisao:Passenger, hvala. Kad kažeš "pola kvasca", da li misliš na kocku svežeg ili na suvi kvasac u kesici?
Mislim na kocku svežeg kvasca
U nedelju imam goste, pa ćemo da probamo sa celim kvascem na pomenutu količinu svega.
Kad mesiš, vidi okvasi ruke ili sipaj malo brašna - po potrebi. Da bude malo lepljivo testo, al da se odlepi brzo sa ruke.
Nikad ne puca na taj način.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Postovi: 1121
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od rade74 »

Testo ima rupice zbog gasa.
Treba istisnuti gas.
Ide kvasac i treba mlaka voda.
Fermentacija testa tacno koliko treba,to se vidi po testu,zavisi od temperature gde testo "lezi"itd...
Premesite testo izbacite ugljen dioksid napravite tanko, ubacite na 350 c i to je to.

Sent from mTalk
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Postovi: 14231
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od passenger »

Vidiš s kojim predznanjem se pravi pizza? :)

Kod mene nema rupica, jer se mesi minimum 5 minuta, ponekad i više.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Postovi: 1121
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od rade74 »

Bitno vam je i brasno, imate meko i ostro brasno.
Ne valja previse ni kad je ostro jer previse kupi u sebe vode i fermentacija je drugacija u odnosu na meko.
Treba mesati brasna, itd...


Sent from mTalk
Odgovori