Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Difolt pizze su najukusnije. Treba da je tanka i jednostavna. Da hrska.
Može da se jede i ovo sto stave kajmak i burek i pljeskavicu sa ćevapima na picu, ali to je bespotrebno kvarenje svih tih pojedinačno dobrih poslastica.
Tapatalk
Može da se jede i ovo sto stave kajmak i burek i pljeskavicu sa ćevapima na picu, ali to je bespotrebno kvarenje svih tih pojedinačno dobrih poslastica.
Tapatalk
Da, testo je najvažnije. Meni isto nikad ne ispadne kako treba. Obično naraste previše, pa bude predebelo. Plus ima rupice, kao hleb i bude suvo. Ne znam da li treba manje kvasca, ili treba dodati ulje u testo, ili šta već.Gaginh0 napisao:Lako je skontati sta staviti na picu, ja testo ne mogu da naoravim da ga hebes. Ili se lepi, ili se ne razvlaci, ili bude suvo i tvrdo, ma haos...
Filovanje je najmanji problem - mortadela i kačkavalj (meni je mocarela previše blaga).
Ђенерал Јанковић
Mora i jaka peć, nikad u rerni ne moze da ispadne tako kako ocekujes iz picerije.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
500g brašna
Mlako mleko i pola kvasca umutiti i pustiti 10 min sa strane da se ohladi.
U brašno malo šešera, malo soli. Pa rakijsku čašicu ulja
i onda mleko i kvasac sipati u brašno i decilitar ne baš vruće vode, ali da nije ni mlaka.
Pustiti ppola sata da naraste, a malo prosuti brašna po testu. Pokriti čistom krpom
200 steleni.
Mlako mleko i pola kvasca umutiti i pustiti 10 min sa strane da se ohladi.
U brašno malo šešera, malo soli. Pa rakijsku čašicu ulja
i onda mleko i kvasac sipati u brašno i decilitar ne baš vruće vode, ali da nije ni mlaka.
Pustiti ppola sata da naraste, a malo prosuti brašna po testu. Pokriti čistom krpom
200 steleni.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Mocarela(ja volim tvrdju, stariju, na rendanje), prsuta, pelat, rukola preko i kada je izvadis, pospes parmezanom(i tu volim stariji, onaj bazni mi je previse slab, pa moram mnogo da ga stavim, a onda me nervira kada se osecaju zrnca u ustima).passenger napisao:Kad smo kod pizza, preporučite mi nešto za domaću pizzu. Da bude mesnato naravno. Stavljam šunku, slaninicu, rendam sira odozgo, stavljam neki drugi sira takodje. Podlogu mesi supruga, ne kupujem one smrznute. Poprilično je dobro.
Kad vi pravite kod kuće, šta stavljate?
Probao sam i sa roštiljskom kobajom, tanko iseckano i fino je. Probao i vrlo tankim listićima krompira i nije nešto.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Passenger, hvala. Kad kažeš "pola kvasca", da li misliš na kocku svežeg ili na suvi kvasac u kesici?
Ђенерал Јанковић
Pa vi ljudi nemate pojma 
Testo za pizzu ne moze na frku da se napravi, to je ozbiljan projekat i zahteva pazljivo planiranje.
Morate krenuti bar dan ranije, jos bolje dva, kvasac se ili ne koristi ili jako malo. Fora je da testo stoji dan dva i da lagano raste bez kvasca.
Tenperatura pecenja treba da bude max moguca, idealno oko 400c ali to nase rerne ne mogu dobaciti...

Testo za pizzu ne moze na frku da se napravi, to je ozbiljan projekat i zahteva pazljivo planiranje.
Morate krenuti bar dan ranije, jos bolje dva, kvasac se ili ne koristi ili jako malo. Fora je da testo stoji dan dva i da lagano raste bez kvasca.
Tenperatura pecenja treba da bude max moguca, idealno oko 400c ali to nase rerne ne mogu dobaciti...
Pa nemam pojma, zato i pitam.
I meni je logično da moram smanjiti količinu kvasca, jer testo mnogo naraste i ima rupice, a za picu treba tanje i tvrđe.

Ђенерал Јанковић
ftj napisao:Mora i jaka peć, nikad u rerni ne moze da ispadne tako kako ocekujes iz picerije.

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Dajte neku preporuku za restoran oko Zlatarskog jezera
Peđa?
sent from MS Lumia 640 LTE using TT Classic

sent from MS Lumia 640 LTE using TT Classic
- passenger
Mislim na kocku svežeg kvascasnork napisao:Passenger, hvala. Kad kažeš "pola kvasca", da li misliš na kocku svežeg ili na suvi kvasac u kesici?
U nedelju imam goste, pa ćemo da probamo sa celim kvascem na pomenutu količinu svega.
Kad mesiš, vidi okvasi ruke ili sipaj malo brašna - po potrebi. Da bude malo lepljivo testo, al da se odlepi brzo sa ruke.
Nikad ne puca na taj način.
Testo ima rupice zbog gasa.
Treba istisnuti gas.
Ide kvasac i treba mlaka voda.
Fermentacija testa tacno koliko treba,to se vidi po testu,zavisi od temperature gde testo "lezi"itd...
Premesite testo izbacite ugljen dioksid napravite tanko, ubacite na 350 c i to je to.
Sent from mTalk
Treba istisnuti gas.
Ide kvasac i treba mlaka voda.
Fermentacija testa tacno koliko treba,to se vidi po testu,zavisi od temperature gde testo "lezi"itd...
Premesite testo izbacite ugljen dioksid napravite tanko, ubacite na 350 c i to je to.
Sent from mTalk
- passenger
Vidiš s kojim predznanjem se pravi pizza? 
Kod mene nema rupica, jer se mesi minimum 5 minuta, ponekad i više.

Kod mene nema rupica, jer se mesi minimum 5 minuta, ponekad i više.
Bitno vam je i brasno, imate meko i ostro brasno.
Ne valja previse ni kad je ostro jer previse kupi u sebe vode i fermentacija je drugacija u odnosu na meko.
Treba mesati brasna, itd...
Sent from mTalk
Ne valja previse ni kad je ostro jer previse kupi u sebe vode i fermentacija je drugacija u odnosu na meko.
Treba mesati brasna, itd...
Sent from mTalk