Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Biciklizam

Post od goblin »

Uzeo sam biciklo za klinca.
Na kraju sam ipak uzeo ono sto su mi preporucili u Planetbike - Scott Volage.

Ima u inostranstvu i "boljih" modela (pod navodnicima posto je i on u samom vrhu svoje klase i samo su nijanse u pitanju) ali posto sam ja trenutno u CG i dolazim prakticno dan pred njegov rodjendan u SRB onda nemam prostora da se njakam sa nabavkom iz inostranstva, a na nasem trzistu prakticno nisam nasao nista bolje od ovoga.

I on ga je video i njemu se bas svidja, sto je najbitnije.

Posto ce biciklo biti kod njih jos 15 dana do preuzimanja, njihovo je da odrade servis a dogovaramo se i da odmah odrade neke izmene. Pitao sam ih da li je izvodljivo da mi ugrade hidraulicne disk kocnice i jos neke sitnice (brzinomer, zadnje svetlo...) i sve moze, pa cekam ponudu na mail posto imaju vise opcija. Taman do preuzimanja da ga skroz skockaju.

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

pa super, može lepo i da se spusti sic da ne bude previsok.

Ali priča tipična za goblina, prvo da svoj predlog, očekuje druge opcije i na kraju se, naravno, odluči za onu prvu.

:kezo:
Boringly average, but also perfect for school run mums
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Pa dobro, volim da cujem sugestije, i ovo je kupljeno na sugestiju posto se ne razumem u tematiku.
Jednostavno sam trazio sto bolji model spram njegovih potreba ali i zelja, oni su preporucili ovaj i iskreno nisam naisao na opravdano negativne sugestije zbog koji bi trebao da odustanem.
Jedino sto su mu je cena mozda malo jaca posto jako slican Polaris kosta 30-40% jeftinije.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Tesko da napred moze hidraulika, ne vidi se po slikama da ima vila kačenje za čeljusti.
Moje viđenje potpuno ne potreban model bicikla za dete od 6 godina sem ako ne želi da se pokaže u kraju.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

E ovakva je situacija sto se tice kocnica.
Odlicno si primetio da fali kacenje.

Uglavnom nazad ne mogu diskovi a napred mora da menja nekakvu glavu i onda bi mogao da montira prednju disk kocnicu o u principu mogu da se montiraju kvalitetnije verzije sa velikih bicikala.
Sutra cu dobiti obracun i ponudu pa cu to verovatno odraditi posto bi on voleo da ima diskove pa nek ima barem napred.

Dal je nepotreban ovakav bicikl za dete od 6-7god nije bitno. Ako on bude zadovoljan sa njim onda nema greske.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Što mu ne kupiš odmah Yamahu PW50, tek će da bude oduševljen :)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Polako, igra tek pocinje ;-)
Na prolece sam razmisljao o kartingu posto sad imamo blizu profi stazu a mislim da bi voleo...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ćerki sam kupio sličan bicikl po obliku, opremi i dimenzijama kad je imala 7 godina. Samo duplo jeftiniji jer je bugarski Cross a ne Scott. Ali i tad je mogao da se kupi još duplo jeftiniji bajs od tog, samo sam procenio da će ovaj dosta duže da traje od prethodnih i da je bolje da bude kvalitetniji. Tad je mogla da ga vozi sa skroz spuštenim sicem i to joj je bilo ok. Sad ima skoro 10 godina i sic je tek malo podignut. Sigurno ga neće prerasti još par godina, čak ga je normalno vozila i dvadesetogodišnja rođaka. Ovaj će voziti minimum 5-6 godina, a možda i više. Nema znakova starenja, dobar je kao i na početku. Isplati se dobar bicikl, pa još ako ga i drugo dete nasledi...

Kao kontra primer imam i dva mala bajsa za niže uzraste koja je vozila pre toga. Bili su jeftini ali su se skoro raspali, a mnogo ih je kraće vozila.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Tvoja cerka ga je bas iskoristila, to ispada da ce ga voziti oko 6 godina.
Iskreno, za ovu dimenziju ocekujem da ga vozi 2-3 sezone i da predje na 24", ali hvala bogu i cerkica raste a boja je univerzalna pa neka ga i ona izgura i odradio je svoje za sve pare.

Iskreno, volim da kupim sto kvalitetniju/bolju stvar sta god da uzimam. Svestan sam da cesto deo cene placam i brend i velike marze nasih trovaca... ali ako sam zadovoljan sa proizvodom to mi nece smetati. Mnogo bi mi vise smetalo da se proizvod ne pokaze vrhunski.
A po onome sto sam nasao na netu, ovaj bajs bi trebao dobro da se pokaze, videcemo...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Sad tek vidim da je ovaj tvoj 20", a moj je 24". Doduše bila je malo starija kad smo ga uzeli pa je i mogla na tu veličinu. Zato i može duže da ga vozi.

http://www.crosscycle.com/en/catalog/ju ... 24-63.html
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

To je vec OK. Meni su odmah rekli da je za njegovu visinu i uzrast idealno 20" ali da znam da ce ga kratko koristiti (2-3 sezone) kad mora preci na 24" koji se duze koristi.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

20" je premali.
edit: sorry, nešto sam pobrkao... onda je ovaj od mog klinca zapravo 16"...
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ja sam ćerki kupio bajs sa 20" točkovima za 7. rođendan to joj je treći bicikl po redu. Sa tri godine dobila je mali BMX na kome je i naučila da vozi bez pomočnih točkića, posle toga je imala bajs sa 16" točkovoma i sada sa 20" onaj od 16" joj je bio baš taman, bacio sam ga jer je bio u poplavi i kupio jo joj 20" i baš se mučila u početku na njemu nije mogla da ga kontroliše iako ne silazi sa bicikle. Meni je apsurd davati neke velike novce za dečiji bicikl jer deca voze bicikl samo po kraju u parkovima. Moje naselje je zatvorenog tipa ne mogu automobili da uđu u naselje, u naselju ima staza nalik atletskoj 800m dugačka i u sredini park sa terenima, klackalicama.... Ima baš mnogo dece i svaki dan smo u naselj to se vozi bajs pa posle roleri, trotinet deca se menjaju između sebe i sa biciklama trotinetima to je kompletno društvo koje odrasta zajedno i sve dele između sebe svi zivi akaju tuđe stvari. Bajs sam joj platio 10000 din i i dalje je kao nov iako ga arče svaki dan i klinka i njeno društvo. Bolji bajs joj ne treba jer iz naselja sa biciklom ne izlazi niti bi smeo da se usudim da je pustim ulicom da vozi bicikl čak i samnom. Bolji bicikl joj ne treba jer su to smešne razdaljine koja deca u tom uzrastu mogu da naprave.
Klinac je druga priča stariji je i već zadnje tri godine vozi bajs samnom ali ture do 20km maksimalno i njemu je ovo treći bajs po redu low cost koje su mu služili za učenje i drndanje, on trenutno ima 24" i već mu je knap da izgura na njemu još mesec dana i njemu već planiram da uzmem ozbiljan bicikl jer se osamostalio
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

onda sam definitivno pobrkao, ovo je dakle 20"?

e taj je realno premali za dalje - tj. može da ga koristi sigurno još godinu-dve ali je sve smešniji na njemu...

ovo je sa skoro 5 godina kupljen

Slika
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

I ja sam malom kupovao vec 2 bicikla, ovo ce biti 3 i prvi "ozbiljniji".
Planiram pored parka i voznji u tim "zatvorenim" krugovima, vec odmah da krenemo u zajednicke voznje. Nista daleko, ali da se zajedno spustimo do keja pa da vozimo po keju... videcu koliko ima snage mada mislim da ce moci da izgura dosta posto je stalno u treningu.
Neka mu ovaj od 20" izgura ovo malo sto je ostalo od ove sezone i jos 2 godine pa je OK, onda moze da predje na 24" koji bi trebao da traje i nesto duze...
Odgovori