Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Re: Biciklizam

Post od speedy stikis »

Rekoh da se vracao sa lagane voznjice, nisam cak ni bio u opremi :)

Da li vozio poniku ili drumasa to ne menja stvar da su pesasi jednom bezosecajni i rade sta hoce...

Sta trebam samo da vozim i zvonim, ne ide to tako, ali srbitan je to :D
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Danas sam vozio malo brže a bila je guzva, mislim da sam 50 puta zvonio. I još par puta rekao "samo malo". Zvonce je must za Adu, a pogotovo ako produžiš prema 25. maju ili još gore kreneš preko Brankovog mosta.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

speedy stikis napisao:Znam sve ja to, vozim ja preko dosta, nego poredim njihovu kultruru i nasu. Madjari do skoro bili 0 i onda aj da kazemo poslednjih 10 godina bum su napravili sa biciklisticim, skoro sam negde citao da ulasu neke silne milione u pravljenju staza oko turistickih mesta.

Slazem se sa tobom za stazu i put, ne mozes da vozis putem gde ima staza, usporavljas saobracaj, samo u srbistanu niti ima staza a i staze u ocaj pa kada treniram uglavnom vozim putem

Najjace mi je deo kod hotela Jugoslavija onaj deo biciklisticke i pesacke tu nema sanse da prodjes, setaju kao oslobodioci...

Sta mi se sve desavalo sa kolima, gucanja sa puta, izlazanje da se bije.... long long story

MA DA SKRATIM PRICI NEMAMO MI BICIKLISTICU KULTURU I TACKA! (ako mi uopste i imamo bilo kakvu kulturu)
Uskoro ce biti uradjeno jos biciklistickih staza, u fazi projektovanja su. Medjutim ni to nece biti na vrhunskom nivou tako da ce i dalje biti bolje voziti ulicom. :)

Sto se tice ovog dela "sta mi se sve desavalo" mislim da malo preuvelicavas stvari ili je do tvog nacina voznje jer isto tako i ja vozim po ulicama i putevima pa nisam imao cesto probleme sa drugim ucesnicima u saobracaju. Ne kazem da nisam imao incidente, ali recimo vise incidenata imam kada vozim auto nego kada vozim bajs.

Bilo je tu napusavanja od strane nervoznih kamiondzija, preticanja pa naglo skretanje desno maltene ispred tocka, itd. Isto tako su mi vozaci automobila ustupali prednost da preteknem ili obidjem drugo vozilo ili prepreku, obilazili me tako da mi ostave dovoljno mesta ili cekali uredno iza mene u jednosmernoj ulici bez sviranja i nabijanja u tocak.

Ne znam sta ti radis tj sta ocekujes od drugih ucesnika u saobracaju ali ja mogu reci da mi vecu opasnost predstavljaju pesaci i ljudi koji rentiraju baseve nedeljom na adi nego automobili, autobusi i kamioni.

Recimo situacija od skoro sa Ade: preticem lika koji na bajsu vozi dvoje dece u onoj prikolici i koji istovremeno prica na telefon. Krenem ja da ga preticem i kad sam vec bio u ravni sa decijom prikolicom, on lik krece u suprotan smer bez ikakve potrebe i mene gura sa staze. Ja se naravno derem na njega kako vozi decu pozadi i kako treba da pazi, a on mi mrtav hladan govori "znam, znam, opusti se" i nastavlja da razgovara na telefon. Zbog takvih idiota vise volim da vozim po ulici nego bilo gde na stazi. :uf:

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:

Post od speedy stikis »

Ni najmanje nepreuvelicavam, ne znam da li si imao prilike da vozis bajs negde na zapadu pa da vidis kako se ophode prema biciklistima
U Italiji u Alpima ili oko njihovij jezera, ne mozes da zmislis kakav je to pristup ljudi i postovanje prema biciklistima skokni do Budimpeste i centra grada da vidis sta se zove postovanje biciklista.
Vozim po propisima uz desnu ivicu i ako po zakonu nam pripada 1m puta, desavalo mi se da me covek izgura ali bas izgura sa puta kontakom automobila i mene, iz kamiona da me gadja flasom jer ne moze da me obidje, nakupilo se tu svega i svacega, ima ljudi i koji te ispostuju ne mogu da gresim dusu ali vise ima onih koji su u fazonu to je samo bicikli, a pogotovo kada vozim drumasa i vozim brzo pa neprocene brzinu pa me iseca pa moram naglo da kocim, kao sto sam vec rekao... long story :kuku:

Ne mogu da globalizujem tako, ali mi kao nacija nemamo kulturu i postovanje prema biciklistima.

Naravno da imas vise incidenata u kolima jer kola ima vise a vise "specijalaca" vozi kola nego bicikli. :palica:

Sto se tice biciklisticke staze i puta, nigde u evropi neces videti da voze putem ako postoji biciklisticka staza ili obezeni deo puta pored.

Slazem se tobom da veliku opasnost ima i na biciklistickim stazama, ljudi voze levo desno kao da su sami, neobracaju paznju da li ih neko pretice...

Sve je to relativno neko predje godisnje 500km neko predje 20 000km veca verovatnoca da ce ovaj od 20k da ima vise incidenata nego ovaj od 500, to su moja visegodisnja iskustva i ne zelim nikome da ima tako ruzne scene

Svi mi treba da se trudumo da poboljsamo polozaj biciklista, da propagiramo voznju bicikla, jer je pre svega zdrav, koristan, brz prevoz ali opet tu i drzava treba da napravi mnogo mnogoooo vise bezbednih garaza za bikle vise staza i mnogo toga treba da se radi ali jako slabo se na tome radi na veliku zalost

Bilo kako bilo ljudi vozite bicikli budite srecni i nedajte da vam neki dripci pokvare planove iznerviraju i uniste dan :D
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Proces sredjivanja prednje viljuske posle havarije...

NA prvoj slici moze da se uoci koliko su kraci masili jedan drugi...

Slika

Slika
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

^ Alal vera za alat i posao ^

Ka ces da predjes na lepljenje karbona, da kupujemo plastiku bez brige?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Brzi, mnogo očekuješ kod nas :) pogotovo ako porediš sa Italijom i Alpima (Slika) vozio sam i drumaš i MTB po gradu, po ulicama i stazama, svaki moj incident sam mogao sâm da sprečim. U Budimpešti sam u par navrata mogao da stradam od napaljenih kulturnih biciklista sa sve detetom u ruci i na totoaru.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ako si išao lagano i opušteno kao što kažeš ja ne vidim što ti je onda smetala žena sa detetom. Ja kad vidim ženu sa detetom na ulici i da gura kolica meni srce puno pa makar bila i na bici stazi. Pešaci se šetaju pešačko-biciklističkom stazom kao oslobodioci(kako kažeš) ti bi da prođeš bajsom isto kao oslobodioc istom stazom pa ko je sad u pravu? Što bi se neko tebi sklanjao ako ni ti nećeš da se skloniš. Ovde se uvek vrti ista priča kako smo mi na forumu totalno bezgrešni i 100% ispravni. Lepo ti neko reče voziš ulicom ako ti smetaju pešaci na stazi i ne nerviraš se. Staze su nam podeljene na pešačko-biciklističke pa sad ti dokaži ko je u pravu.
Smejurija je tek u Obrenovcu, napravili bici stazu od grada preko jednog sela pa nasip na Savi pa nazad za grad. Ulica glavna prema tom selu sve kuća do kuće napravili ljudima tik uz kuću bici stazu, na sred staze bandere, ljudi normalno ostavljaju kola ispred svojih dvorišta kao i pre jer je idiot taj koji je uopšte projektovao tu bici stazu. J ne mogu da se ljutim na ljude što parkiraju kola ipred svog dvorišta nego lepo kao i dosad teram ulicom i mirna mi glava.
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:

Post od speedy stikis »

Nisam se kretao pesacko-biciklisticom stazom, te staze su jedna pored druge ali su odvojene zna se gde je pesacka a gde biciklisticka.

Znaci kada imas malo dete mozes da radis sve sto ti se prohteo kao da si jedini na planeti, jer boze moj ti imas naslednika, ne razumem :zbunjen:

Sve bi to bilo uredu, pogresi covek ali da se jos bune na tebe a oni krivi e to mi vec nije jasno :uf: (nevezano samo za ovu pricu)

Ne vredi vise raspljavati, jer upravo podrzavate krsenje propisa i podrzavate bahacenje, i posle se pitate zasto smo takvi? Umesto da se ugledamo na najbolje mi se ugledamo na najgore.Sta nas briga za Italiju,Holnandiju,Dansku... gledaj kako je u Indiji tamo niko ne niko nikoga ne postuje vozi kako mu se hoce, zasto bi smo bi gledali nesto dobro gledaj najgore to smo mi!

Kretanje biciklom ulicom ako postoji biciklistica staza je preksraj :pravilnik: ali ko to gleda i podrzava u srbistanu?!

Svako moze da pogresi i treba oprostiti ali ne podzavati takve stvari, treba uciti ljude da to nije dobro steci im naviku da ne prave takve greske ponovo...

Gledajmo da sebe unapredimo da budemo bolji a ne gori

Iskorisite lep dan, bicikli i voznja :D

BTW

Vise necu pisati o ovoj temu :sesir:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ne zna se koja je bahatija kategorija, biciklisti ili mlade majke :x
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Mlade majke ne mogu da budu bahatije sigurno od biciklista. Kako kolega brzi nazva onu majku sa detetom dripac, debelo je pogrešio jer većih dripaca od biciklista nema.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

zuzazu napisao:^ Alal vera za alat i posao ^

Ka ces da predjes na lepljenje karbona, da kupujemo plastiku bez brige?
Za sada nemam nameru, mada nikad ne znam, kad moze da se desi da skrenem sa pravog puta :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Treba mi neko ko ima dobrog alu(Mica da se oporavi), ili karbonca, kako bi mogli da se djoramo u toku voznje, da bi stekao predstavu sta propustam, ili sta dobijam.
Otvoren sam za nova iskustva.
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:

Post od speedy stikis »

"M" na dva točka: BMW Cruise M Bike

Slika

Ne možete bez vožnje biciklom, a pritom ste pasionirani ljubitelj BMW-a? I za to postoji rešenje!

Ako želite da vožnju bicikla podignete na najviši nivo, a pasionirali ste ljubitetlj BMW-a, imamo predlog za vas. Naravno, pod uslovom da ste spremni da se “pozdravite” od 1.100 novčanica evropske valute. U pitanju je ograničena serija sa plavo-belim znakom, koji će voziti 1.500 najbržih ljubitelja aktivnog života.

Slika

Na prvi pogled, izdvaja se Long Beach metalik plava boja alu-rama (ili Titanium siva), koja u kombinaciji sa točkovima od čak 28 inča, formira atraktivnu sportsku pojavu. Vrhunske specifikacije kompletira i menjač sa 30 “brzina” i snaga hidrauličnih disk kočnica koje potpisuje Shimano.

https://shop.bmw.com/en_US/p/-/bmw-crui ... ./2412312/

Moje dve velike strasti u jednom, ali bicikli ne da ne vredi tih para nego... Ali to brend... Za te pare moze da se kupi CUBE i to full XT (m8000)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Kasnis. Pisali smo o tome davno :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori