Tesla automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Tesla automobili

Post od Xepoj87 »

Nidzo, kako bi ti reagovao da pricas sa nekim ko nece da odvoji 15 minuta da se informise o temi o kojoj diskutuje, da prica sve napamet i ne prizna ijednu pogresnu stvar koju je napisao, a vecina ih je dokazano pogresno. I to tako traje vec cirke 3 nedelje.

Ti ne pricas sa ljudima, ti samo pricas, a to je daleko nekulturnije od mojih ruznih reci.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Doktore profesore, ne slažem se sa Vama, ali vreme radi za nas, pa ćemo da vidimo šta je dokazano, a šta ne. Ni proizvođači ne mogu da predvide šta nas čeka sutra, ali izvesno postaje vrlo zabavno, posle mnogo godina teškog smora.

Ja jedva čekam da vidim tu univerzalnu šasiju, ali plašim se da je nećemo videti pre nego što bude bar pola miliona Tesli na ulicama. Prosto su krenuli na vreme, drugi nisu, sad će malo da ih jure.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Samo A klasa ima pola miliona :)

Послато са m2 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Električnih?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

nidza napisao:Doktore profesore, ne slažem se sa Vama, ali vreme radi za nas, pa ćemo da vidimo šta je dokazano, a šta ne. Ni proizvođači ne mogu da predvide šta nas čeka sutra, ali izvesno postaje vrlo zabavno, posle mnogo godina teškog smora.

Ja jedva čekam da vidim tu univerzalnu šasiju, ali plašim se da je nećemo videti pre nego što bude bar pola miliona Tesli na ulicama. Prosto su krenuli na vreme, drugi nisu, sad će malo da ih jure.
Jos si i licemer, povrh svega. Meni pricas da ne prozivam, a onda vec sledeci post prozivas ti mene.
Takodje si spomenuo kolilo Mercedes prodaje automobila kada ti je odgovaralo, a sada kada ti neko to isto spomene, sada je bitno da li su elektricne?

Nidzo, ti si poznat kao neko ko istripuje neku glupost koja veze sa mozgom nema, pa je se onda drzis kao pijan plota.

Nije ni bitno da ja pokazem da znam vise od tebe, vec je bitno da te zaista interesuje to o cemu se prepires sa nekim, a ti o svakoj temi prosipas neke samozakljucene mudrolije, koje u 80% slucajeva nemaju veze sa zivotom.
Tako si i meni na Garaza Viber grupi rekao da cu se izleciti od tip 1 dijabetesa ako sredim ishranu i 2 sata me ubedjivao u to, jer je tako tebi rekla tetka ili strina, ne secam se, a onda posle 2 sata mog moljenja da prestanes da pricas o necemu o cemu nista ne znas, ti me na skupu opet ubedjivao u to.

Isto se i sada desava, imas jasne dokaze da nista sto si rekao nema veze sa zivotom, ali ti bandoglavo ponavljas i ponavljas istu pricu.

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

nidza napisao: Da li je okej da ne pričamo o meni, nego da pišemo u okvirima teme? Ako jeste, hvala unapred.
Drugi put i poslednji put.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne moze drugacije, kada ti ja 10 puta ponovim koje modele da pogledas, da imaju zajednicku platformu, a ti opet i opet i opet ponavljas istu pricu, da to nece moci da se izvede i da ve biti sakato!
Jel ti kapiras koliko covek izludi kada prica nekome nesto, a on ni ne pogleda sta je rekao? Vazno da ono o tebi vidis i komentarises.

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Sad se setih onog Chriss Harrisovog testa te plave mečke. Zlo. To je još pre 4-5 godina moglo da izađe na ulice, ebo ih dizel.
Ne znam šta BMW planira ali Merc ima kečeva u rukavu za izvoz.
To je ono što vam pričam da je jedan od kvaliteta Tesle - produkcija konkurencije :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ja sad znam da sam cuo C43 AMG, kakav Tesla, kakva struja...

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ji 4Tze napisao:Sad se setih onog Chriss Harrisovog testa te plave mečke. Zlo. To je još pre 4-5 godina moglo da izađe na ulice, ebo ih dizel.
To je ono što vam pričam da je jedan od kvaliteta Tesle - produkcija konkurencije :)
Ima ga na ulicama 100tinjak komada koliko vidim. To su ekstra sprave, ali nema preteranog smisla povezivati potpuno ručno pravljen auto od pola miliona eura sa današnjom pričom.
HKS napisao:Ja sad znam da sam cuo C43 AMG, kakav Tesla, kakva struja...

Ima valjda tema i za to. Ako nema, otvori, pošto si pogrešio temu.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ji 4Tze napisao:Sad se setih onog Chriss Harrisovog testa te plave mečke. Zlo. To je još pre 4-5 godina moglo da izađe na ulice, ebo ih dizel.
To je istina, sve su ubrzali, ali takodje postoje i druge strane te price.
I dalje je to poprilicno skupa tehnologija, pa se onda stedi gde se moze, otud i onakva Tesla 3, a to znaci da cemo ili imati preskupe elektro automobile ili dosta snizenog kvaliteta.
Baterije su jos uvek preteske, pa se svaka prica o ozbiljnoj voznoj dinamici tu zavrsava.
Kada baterije budu tezile oko 100kg i drzale cirke 1000km i kada brzo punjenje ne bude ostecivalo bateriju i trajalo duplo brze, tada ce i sve to imati prednost u odnosu na SUS.
Ovako, kada su baterije 500-600kg i drze manje od 500km, a treba im oko pola sata da doglave jos 200km puta i to na brzom punjacu, koji ostecuje bateriju, to nece biti masovno popularno, barem ne bitno u odnosu na sus motore.
Valjda je svakome jasno da ovakvo nesto nije trajno resenje:
Slika

Slika

Licno mislim da baterije nisu buducnost, nego prelazna tehnologija, dok ne pojeftini nesto prakticnije, poput vodonika, gde ces samo da zamenis ketridz ili da ga dopunis kao i do sada.

Da se Mercedes uozbiljio, pokazuje i cinjenica da se povukao iz DTM-a, u kojem je bio bas jak, zarad ulaska u Formulu E:
https://www.theverge.com/2017/7/24/1602 ... on-six-dtm

A nije ni da nema interesovanja, treba to iskoristiti:
https://electrek.co/2017/08/10/mercedes ... tric-cars/
Rekli su i da ce AMG odeljenje praviti visokoperformansne elektricne modele.

A radi se i na kamionima:
https://www.daimler.com/products/trucks ... truck.html

Ko god se pita da li ce se Mercedes izboriti sa elektricnom C ili E klasom, neka pogleda ovo, pa kaze da nece umeti da smeste baterije u pod...:
Slika

Tu ce cela prica biti oko baterija i efikasnosti. Ja se nadam da ce i Bmw odustati od Samsung baterija, jer su oko 50% teze od Panasonic/Tesla istog kapaciteta.
Dakle, da li ce imati jednako dobre baterije kao Tesla, da li ce moci da prenesu istu snagu(baterije, ne el. motori) i da li ce imati dovoljno dobar software svega toga.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Model S, 2012-ta godina, slika baterije i šasije:
Slika

Slika

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

B92: Elektroavantura: Teslom od Ciriha do Kazahstana i nazad http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... id=1293251

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nidzo, ono sto sam ja postavio je baterija iz novog P100D.

Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Sad baš nešto čitam...

Kanton u kom živim je promenio obračun poreza za automobile sa alternativnim pogonom. Ranije se plaćalo paušalno 35 evra a sad se gleda snaga, pa tako porez za Teslu S 85D izađe skuplji nego za auto sa 4.0 dizel/benzin motorom :) Za SUS motore se gleda samo kubikaža.

A ljudi misle da je Švajcarcima ekologija na prvom mestu :)

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Odgovori