HKS napisao: 18 Jan 2018, 11:56
Pa sad, koji je trenutno najbolji elektroauto koji mozes da kupis?
Послато са m2 уз помоћ Тапатока
Koliko znam, svi su preko 20 000e.
Te pare nemam, a dok se ne omasovi mreža el "stanica" - neću ni da mislim o tome ( iako generalno podržavam tu ideju iz ekoloških razloga).
Nego kako ti znaš da je Tesla najbolji ?

U tome je poenta propagande. Bombarduju te takvim informacijama, čovek i ne razmišlja - ali to negde ostaje u malom mozgu i eto čoveka kako ponavlja ono što je čuo a da i ne zna više gde ni zašto.
Gledao sam dokumenatrac o prozvodnji Tesle. Ničeg novog tu nema. Ponose se što su stator elektromotora napravili ne od namotaja nego od komada bakra. A posle vidim da čak ni to nije njihova ideja. Baterije kupuju gotove.
Pa šta su bre oni novo napravili ? Presvlake za sedišta?
Dizajn im priznajem, Tesla super izgleda..ali sve ostalo ...kao iz skripte studenta mašinstva. Ništa novo, "revolucionarno", i originalno.
Neki Hrvat u svojoj garaži klepa elektromobile sa još boljim perfomansama nego što Tesla ima. DA je u serijskoj proizvodnji, bio bi i jeftiniji od Tesle.
Jednostavno, Nikola Tesla je napravio skoro savršen el motor i tu nema prostora za bitne promene.
Drugi su izmislili amortizere, vešanje itd...dodaj bateriju i el motor i eto ti elektro auto. Proizvođaču alektro-auta ostaje samo pitanje dizajna. Dakle, više su karoseristi
Lakše je napraviti elektroautomobil nego Yuga! Jednostavniji princip rada, delova 20-30 puta manje, el motor usavršen odavno.
Samo biraj bateriju i dezen sedišta pa udri po reklami...ako imaš pristup medijima