Granicni prelazi?

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Granicni prelazi?

Post od dragvorl »

Ja sam pre par nedelja cekao Slo-At, ali ne pregledaju klasicno pasose, bar onda nisu, slicno kao AT-DE. E sad, zato sto je bila guzva na granici navigacija me sprovela na alternativni put i tamo nema bas nikakve kontrole.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

ftj napisao: 16 Jul 2018, 18:16 Od minhena do bga je bar sat vremena brze preko karavanki a zaista ne znam o kakvoj se rupetini prica. Ok, ustedi se na putarinama, shvatam da je to najveci motivator, al je i kilometraza veca.
Pod "rupetinom" smatram taj užasni, prljavi, zadimljeni, klaustrofobični, odvratni tunel star milion godina sa saobraćajem koji mi ide u susret. Takve budalaštine uvek zaobilazim u širokom luku. Jeste, uštedi se i na putarinama, ali se i uštedi se na čekanju na jednom graničnom prelazu više. Od M do BG je tim pravcem sat vremena brže samo i isključivo ako se ide van sezone i još sredinom nedelje. U svakoj drugoj kombinaciji je taj pravac velelepna glupost, a Karavanke daleko najkritičnija tačka.
Kad idem iz M u KG preko Beča/Budimpešte prva granica/kontrola/kolona/čekanje na koje naidjem je ona na HU/SRB, a i tu je izbor alternativa značajno veći nego kad se nailazi iz HR na Batrovce. Taman da se preko HR/SLO dotle i uspe biti brži sat vremena u odnosu na Beč/Budimpešta, najkasnije na putarini u HR i granici sa SRB se prdne u čabar i uživa u koloni sa turcima i ostalim šiptarima.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Cekanje na Hu granici je u proseku neuporedivo vece nego na batrovcima, u popularnim terminima alternativa je šid, isto kao što i na mađarskoj imaš alternativu.

Očigledno imaš neku averziju al tunel nit je prljav nit zadimljen niti bilo šta slično a prošao sam ga dovoljno puta da bih to tvrdio.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Nasi prijatelji Hrvati iz Slavonije uvek idu preko HU, 80 km duzi put, ali brze se stigne i putarina....
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Znaci 80 km duze i jos ne koriste autoput kroz HR a brze stignu. Da ispadne jeftinije to verujem, autoput em kosta, em auto vise trosi al kako stignu brze? Ili i oni dolaze samo na pravoslavni bozic a ne znaju da i batrovci imaju alternativu?

Sutra(za 20-30 god) kad se izgradi autoput do cg, ljudi ce tako pricati da se brze stize ibarskom jer ce preracunavati potrosene pare u vreme.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Možeš brzo doći, ja idem nekada tom rutom za Bosnu. Od Budimpešte ideš ka Pečuju i sve je AP. Od Pečuja do Osijeka nema autoputa, ali od Osijeka opet izađeš na AP i ideš dalje. Računaj da na Udvaru obično nisu neke gužve, tako da se ne gubi mnogo vremena.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Brze je zbog guzvi na granicama i naplatnim, kako su mi rekli.

Pricamo o sezoni, ne o putu nasred skolske godine radnim danom.

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

kragujevac napisao: 14 Jul 2018, 13:53 Čekaj da vidiš za dve nedelje kad u Bayernu i Baden Wuertenbergu istovremeno počne raspust, a još par zemalja u EU takodje krene na odmor, to će tek da bude loodilo.
Da li misliš na vikend 28/29.7.? Imamo neke rezervacije za IT, a ne ide mi se po gužvama.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Nema guzve na granicama. Sad sam kod Gr granice, mislim da nema zastoja. Pauziram par min u Flamingu.

Zajebavao me MK pandur za ovlascenje. Tj trazio mi pare... Sve je na kraju proslo, kao ajde, al mora ti odac dati ovlascenje jer je njegov auto.. :)
Ja mu rekao da ga zove ako zeli :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Na nekoj FB grupi sam video da na Evzoniju nema struje vec par sati
Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Heinz napisao: 17 Jul 2018, 12:24 Da li misliš na vikend 28/29.7.? Imamo neke rezervacije za IT, a ne ide mi se po gužvama.
Mislim na taj vikend.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Day Walker napisao: 17 Jul 2018, 14:06 Nema guzve na granicama. Sad sam kod Gr granice, mislim da nema zastoja. Pauziram par min u Flamingu.

Zajebavao me MK pandur za ovlascenje. Tj trazio mi pare... Sve je na kraju proslo, kao ajde, al mora ti odac dati ovlascenje jer je njegov auto.. :)
Ja mu rekao da ga zove ako zeli :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Koji Internet koristis?
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

mom tati tražili ovlašćenje na granici sa CG. Corsa bila na moje ime.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Meni su trazili na Djali sa nase strane za drugarov auto.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Meni na Horgošu za drugarov auto ništa, Slo/Hr isto nikad ništa. Jedino na granici sa Kosovom Šiptari tražili za službeni auto.

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Odgovori