Vazduhoplovi
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Vazduhoplovi
Kad mu 747 da po turazi na poletanju sve prsti. Koji je to thrust.
Koji je ono robovski posao raditi kao posada u avionu.
Juce sam bas gledao, veci deo posade je otisao na spavanje mislim oko 12-1, a let je trajao do 5 ujutro. Definicija cimanja je taj posao. naravno u 3-4 je bio dorucak opet.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Užasan posao. Baš mi ih je žao, iako su same birale profesiju. Ostavim im u to ime 2-3 eura bakšiša. Primetio sam da sam gotovo jedini. Niko im ne ostavlja bakšiš
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Ma neče biti ništa ne brini, još niko nije ostao u vazduhupassenger napisao: 04 Nov 2018, 19:13 A u pizdu materinu. Pre dve nedelje su otkazali let od Memmingena zbog magle. A ka Memmingenu kasnio 2-3 sata.
Sad mi to ne treba uopšte.
Hvala na infu, spavaću površno sa jednim okom otvorenim I razmišljaću o tome šta se može desiti ako nema goriva do idućeg aerodroma
Za to ne moraš ni da se potrudiš, sredili su to več u tvornicipassenger napisao: 04 Nov 2018, 19:20 Ne bih ti je dao ni posle smrti. Molim te da mi prodaš tvoju Omegu I zinat nećeš. I s neba ću ti čačkam oko paljenja, da nemirno radi u leru
- passenger
Može ovde jedan ban za baksuziranje I postovanje više postova jedno za drugim.
Hvala.
Hvala.
Zato ja letenje ostavljam pticama, avto je meni zakon, pa makar i na kraj sveta...passenger napisao: 04 Nov 2018, 19:34 možda![]()
Iz Niš letiš u DE?
Oko sedenja kod krila: meni je to užas gledati. Sva ta mehanika, pa jednom zbog kiše išla voda,ja nagadjao da hidraulično ulje...beži.
passenger napisao: 04 Nov 2018, 19:59 Može ovde jedan ban za baksuziranje I postovanje više postova jedno za drugim.
Hvala.
više nas je, više postova če biti u temi oko pada aviona
Jest zajeban i lose placen posao, pogotovo na turbopropovima. Secam se u Grckoj (Olympic Air) rade po 8 sektora (4 povratna) na dan, a najduzi let 45min sto im daje 15-20min da posluze svima pice, skupe otpatke, provere sve i tako u krug. Ili sad ovi sto rade u Air Serbia koja ne placa APU van Beograda, pa kad rade one nocne letove i cekaju 2-3 sata na zemlji, leti pakao, zimi smrzavanje...
Mada i piloti na turbopropovima imaju dosta veliko opterecenje, npr ponovo u Grckoj, uglavnom po 6 letova dnevno na zajebanim aerodromima sa jakim vetrovima i kratkim pistama
I nije iznenadjenje da se desi ovo - srecom se dobro zavrsilo, posto je verovatno da ATR42 ne bi mogao sigurno da sleti tamo
http://avherald.com/h?article=424227c0
Ne kazem da jet piloti imaju bolji zivot pogotovo s pokavom low-cost kompanijama, samo mozda imaju malo komffornije okruzenje (i bolje plate)
Mada i piloti na turbopropovima imaju dosta veliko opterecenje, npr ponovo u Grckoj, uglavnom po 6 letova dnevno na zajebanim aerodromima sa jakim vetrovima i kratkim pistama
I nije iznenadjenje da se desi ovo - srecom se dobro zavrsilo, posto je verovatno da ATR42 ne bi mogao sigurno da sleti tamo
http://avherald.com/h?article=424227c0
Ne kazem da jet piloti imaju bolji zivot pogotovo s pokavom low-cost kompanijama, samo mozda imaju malo komffornije okruzenje (i bolje plate)
- passenger
Ne vidim cenu, pošto je?
Ovaj je....
OPEL Omega Lotus 3.6 Bi-Turbo, 05.1993 / 32'000 km, CHF 59'000.–
https://www.autoscout24.ch/5951850

Ovaj je....
OPEL Omega Lotus 3.6 Bi-Turbo, 05.1993 / 32'000 km, CHF 59'000.–
https://www.autoscout24.ch/5951850

Ovo se meni desilo na DC9 Inex Adrie, ali nakon poletanja, pre nekih 30 godina, kada sam se vracao iz Frankfurta za Zagreb. Obratio se kapetan nakon poletanja i rekao "Dragi putnici, zbog pravilne ravnoteze aviona, molimo putnike iz prvih redova da predju tu i tu....". Avion je bio solidno poluprazan. A sleteli smo po ludackoj magli tad u Zagreb. Jos sam putovao sam, kao klinac.ikac2000 napisao: 04 Nov 2018, 10:54 Malopre nas je u polupraznom Ryanair avionu stujardesa sa sredine terala da predjemo pozadi, radi balansa na poletanju.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Ne zaboravi da je u tom delu i centralni rezervoar za gorivo, to sto je tu avion najcvrsci ujedno je i najzapaljiviji.ikac2000 napisao: 04 Nov 2018, 19:37
Meni je najinteresantnine kod krila, da gledam air brakes check dok avion taksira
A i deo kod krila je najcvrsci deo aviona.