Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Post od dragan »

Nista mi ne pricaj :)

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

grujicd napisao: 05 Apr 2019, 10:31 Meni se kvalitet života osetno popravio kad sam umesto prelaska Gazele kolima počeo da idem na posao šetnjom od 10-15 minuta. Ni u centar sa NBG ne idem kolima, ili prevozom ili peške.
Bas me je zena pitala kada sam prosle nedelje bio u (N)BG zasto se ne vozim autom, a meni je sve 10x lakse prevozom ili peske... Mada je to povezano sa slobodnim vremenom :) i sto sam sam. A i nivo stresa je bas dosta nizi :) Kada dodjem u Beograd odmah se podsetim strahote voznje kroz isti :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ogi napisao: 05 Apr 2019, 10:16 Gledam Vozdovac, konkretno Lekino brdo I ako iskrsne nesto povoljno na Vracaru. Kraj oko Juznog bulevara generalno kako bi deca nastavila da idu u istu skolu odnosno cerka krece u Septembru.

Sunnyville, nekada sam gledao jedan stan u Trio kompleksu, to je odmah iznad, ne ulazim u kvalitet gradnje ali ono je jedan tako ciganski kraj, bez infrastrukture, prljav, ona ulica je prema groblju je jeziva. Uzas.

Generalno, hteo sam da bezimo preko mosta na NBG stranu medjutim napravili smo kao neki kompromis da ostanemo ovde zbog skole I zato sto je blizu babi I dedi koji nam mnogo znace. Ali sto se cene tice, nije kompromisno resenje ni u kom slucaju.

Hvala na preporuci, Member !
Baba i deda, to je OK razlog. Škola već i nije, jer se deca brzo prilagode.
Ortak je troje dece prebacio i nikakvih problema deca nisu imala, tako da mi to ne bi bio prioritet u biranju lokacije.

Lekino Brdo je katastrofa od lokacije, po meni.
Voždovac mi je OK između V. Stepe i Bul. Oslobođenja, a tu bih već imao i neku preporuku za investitora. Cene ne znam koje su aktuelne.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Moj sin je jako osetljiv, za njega bi to bio veliki sok. Cerku smo upisali u istu skolu I ona se raduje sto ce ici u nju sa drugarima iz vrtica. Takodje, nije tako lako ni upisati decu u drugu skolu, znaci morao bih neko vreme da idem tamo vamo, plus baba I deda koji ne znam kako bi to ispratili... I samo trazenje stana mI je veliki stres.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Prilikom odabira stana uvek ima i pozadina (radno mesto i sad pogotovo radno vreme i da li su baba i deda blizu i od pomoći za dovođenje i odvodjenje dece u školu, treninge itd.) Drugar i žena rade dan i noć, decu ne vide po 7dana...i da im nema babe i dede koji žive u zgradi prekoputa, mogli bi se slikati) . Iz tog razloga su i kupovali stan blizu babe, i to starogradnja jer novogradnja i ne postoji u tom kvartu. I kupili su ono šta im ne odgovara pa su posle preuredjivali i renovirali, i uopšte nisu jeftino prošli.
Ali eto, tako su morali.

Meni Vračar nije neko poželjno mesto za život iako se svi lože na njega. Ali da radim tu, logično da bih gledao da tu i živim, makar i platio mnogo skuplje, nego da sam na npr.na Banjici pa se svaki danom kilavim po 40min preko Autokomande.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Pa, da im nije babe i dede, ne bi ni radili tako.
Te varijante ista zgrada i ostale varijacije samo sto dalje od toga.

Kod mene je situacija takva da se baba ili deda cimaju samo kad "gori", inace sve nas dvoje.
Nisam pristalica da su vise mama i tata, nego baba i deda.

Sent from my Blaumi Note 5 using Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Vracar je pakao. Uzas. Divlji zapad u svakom pogledu, bez infrastrukture najosnovnije. Ali Kapije vracara su savrsene. :) Tu bih definitivno ziveo. I u tako nekom dobrom kompleksu.

Posao moze da se promeni, to ne bi trebalo da ima previse uticaja prilikom izbora.

Kad spomenu Banjicu, ja sam se lozio na Paunov breg ali nemaju nista, tek sledece godine.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Kapije vracara prodato ili preskupo?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

blaugrana napisao:Pa, da im nije babe i dede, ne bi ni radili tako.
Te varijante ista zgrada i ostale varijacije samo sto dalje od toga.

Kod mene je situacija takva da se baba ili deda cimaju samo kad "gori", inace sve nas dvoje.
Nisam pristalica da su vise mama i tata, nego baba i deda.

Sent from my Blaumi Note 5 using Tapatalk
To je odlično ako baba servis nije potreban. Ali život nekada diktira drugi tempo.
Konkretno onaj moj post je se odnosi na inostranstvo. Obzirom da si ti novopečeni gastarbajter ,videćeš možda na svom ličnom primjeru za nekoliko godina koliko sve to može da košta živaca, novaca, energije. Tad baba dobro dodje...
E sad, druga strana medalje je što babe vole da guraju nos gde mu nije mesto. :))
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Kabal napisao: 05 Apr 2019, 13:17 Kapije vracara prodato ili preskupo?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ostalo nesto malo, ima trosobnih, za njih sam pitao. Zavisi kome je sta skupo, meni jeste ali smatram da vredi svaki evro.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Koja je to drustvena razlika.
Dosta zapadnih penzionera ide na putovanja, kruzere, lecenja u inostranstvo, itd..
Nasi penzioneri se pretvore u kuvarice, domacice, bejbisitere, cak odvajaju od mizernih penzija da pomognu mladje. A odmori, banje su im misaona imenica.

Ja sam bio u soku kad je moj otac pre par godina posle 40 god staza otisao u penziju i dobio samo 29000 din. Zakacilo ga tada i vucicevo smanjenje penzija, i jos smanjenje jer je pre 65 godine zivota prestao da radi. Sta se moze sa tim novcem.

Naravno svetski expert za to ima odgovor.

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

member napisao:Ogi, jesi gledao Sunnyville , Višnjička banja? Gore je oko 1200eur/m². Bio sam u tim zgradama, ne izgleda loše.
Lokacijska (logistička) katastrofa. Loš prilaz, po pitanju kvaliteta, širine, nagiba. Ujutro gužva ka gradu u Višnjičkom, preko Mirijeva se zabada u M.Ružića/Rakića. Često se svašta oseća. Jedino oni bočni, sa pogledom ka reci imaju nekog smisla, ali je oitanje i da li će ispred njih nešto nići.

Kapije Vračara su verovatno OK, ali... Kada vide sunca oni koji gledaju ns JB? Malo uveče, tokom leta?

T-T

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Darko napisao: 05 Apr 2019, 14:25 Ja sam bio u soku kad je moj otac pre par godina posle 40 god staza otisao u penziju i dobio samo 29000 din.
Malo je uplaćivao u fond.
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Ima tu još kvaka. Kada uplaćujete u fond, max osnovica je 5 puta prosečna plata. Kada isplaćuju, max osnovica je 3,8 puta prosečna penzija (pojednostavljeno, ali se svodi na to).
U stvari, htedoh da pitam za Zemunske kapije, kakva je lokacija, gradnja? Da li je to novi Stepa i da li se mogu očekivati slične laži i prevare ili je nešto bolje (gore)?
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Ako ništa drugo barem je lokacija 100x bolja kao i saobraćajna povezanost. Mene muka hvata kad povremeno moram da skrenem iz V.Stepe u onaj patrljak od puta koji vodi u Stepu.
Odgovori