kvcali napisao:tradicija je velika stvar, VW je na primer nema
Imao je ili ne nije bitno jer VW ima sve ostalo (pa i tradiciju po mom mišljenju), a Opel ima samo trediciju koja je ozbiljno narušena.
Tradicija je vrlo varljiva stvar. Jedno je imati tradiciju proizvodnje, a sasvim drugo imati tradicionalne kupce. Ljude koji uvek kupuju isti brend.
Opel nema ni blizu dovoljno tradicionalnih kupaca koji bi kupili vozilo E segmenta između ostalog jer nisu ni mogli da steknu takvu naviku jer Opel 20-ak godina nije pravio takav auto.
Danas kad je auto industrija umnogome izjednačena i kad se više ne zna šta je čiji proizvod tradicionalnih kupaca je sve manje. Kvalitet koji je nekad bio glavni faktor opredeljivanja kupaca je potisnut u drugi plan i zamenili su ga dizajn i cena. Sve je manje ljudi koji će kupiti Opel-a jer je Opel. Kupiće ga jer im je lep i jer je jeftiniji od konkurenta.
Jedini ko ima armiju tradicionalnih kupaca je VW i njih često ne razumem.
Najverniji Opelovi kupci su nemačka radnička klasa koja nema para za VW i Turci koji rade u Nemačkoj, a koji opet nemaju para za VW. Dakle Opel nema tradicionalne kupce za E segment uopšte.
I na kraju ne mislim ja ništa loše o Opelu. Draži mi je od nekih drugih brendova istog cenovnog ranga, ali mislim da sam objektivan za razliku od tebe.