Opel Cascada

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Opel Cascada

Post od Uroš S. »

paja napisao:
kvcali napisao: ja licno cekam novi model u visoj klasi iznad insignije, a i on je najavljen, nadam se da ce uskoro stici
Ja ne bih voleo da se taj model pojavi iz više razloga.
Opel kao Opel nema para ni za šta, a kamo li za ozbiljan razvoj novog modela u klasi u kojoj realno nema šta da traži. Pustiće u prodaju neku GM američku nakaradu koj će rebrendirati koja neće imati tržište u Evropi i koja će im biti samo još jedan kamen oko vrata.
Ajde da prvo stanu na zdrave noge pa nek experimentišu i zezaju se.
+1

Gube 1000e na svakom prodatom automobilu, a u E segmentu nema mesta, posebno za jednog Kadilaka.
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

promeni baterije na digitronu :D
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Svidelo se tebi to ili ne Opel nema šta da radi u E segmentu. E segment je u Evropi rezervisan za nemačku trojku i svi koji su probali da se tu umuvaju su se manje ili više opekli. Mnogo jači proizvođači od Opela nisu uspeli u E-u.

A za digitron prelistaj forum pa ćeš naći članak o tome koliko ko zarađuje ili gubi po prodatom vozilu.

EDIT
Ova Cascada mi se opasno sviđa. Opel je konačno zaposlio krštenog dizajnera. Samo ne znam čime ga plaćaju. :mrgreen:
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Opel je uvek imao predstavnika u visem segmentu, od Kapitän, Admiral, Diplomat, Senator pa i Omege do nekle, od kako je izaso iz te price (zadnjeg pogona) prestao je da bude to sto jeste, nadam se da ce se vratiti u te vode a i u ostalom takva kola se najbolje prodaju danas.

http://www.youtube.com/watch?v=AZbB5ENwd-s
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ne kažem ja da nije imao predstavnike već da je sada iluzorno ulagati pare u nešto što će se teško prodavati. Bolje je praviti nešto što će imati velikoserijsku prodaju.
Opel je praktično prisutan samo u Evropi. E segment u Evropi drži nemačka trojka. VW Phaeton. Citroen C6, pa i Leksus koji su svi bili ili jesu odlični automobili nisu uspeli da se probiju. Jedini veliki auto koji se prodaje je Superb, a tu Opel cenom ne može da parira. Zašto misliš da će jedan posrnuli Opel uspeti u nečemu što drugi nisu?
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

zato sto ima tradiciju i nemacku marku iza sebe...
Slika

Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

NE. To ima VW koji ima i pare i svetsko tržište pride pa nije uspeo, a Opel ima samo tradiciju koju je u dobroj meri ofucao u zadnjih 15-20 godina i ništa više. Samo još u Srbiji ljudi Opel shvataju kao nemački auto iako je odavno američki.
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

tradicija je velika stvar, VW je na primer nema
Slika

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Pazi, ja drkam na VW, ali ti, ti si u fazonu golden showera sa Opelom :rofl:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

kvcali napisao:tradicija je velika stvar, VW je na primer nema
Imao je ili ne nije bitno jer VW ima sve ostalo (pa i tradiciju po mom mišljenju), a Opel ima samo trediciju koja je ozbiljno narušena.
Tradicija je vrlo varljiva stvar. Jedno je imati tradiciju proizvodnje, a sasvim drugo imati tradicionalne kupce. Ljude koji uvek kupuju isti brend.
Opel nema ni blizu dovoljno tradicionalnih kupaca koji bi kupili vozilo E segmenta između ostalog jer nisu ni mogli da steknu takvu naviku jer Opel 20-ak godina nije pravio takav auto.
Danas kad je auto industrija umnogome izjednačena i kad se više ne zna šta je čiji proizvod tradicionalnih kupaca je sve manje. Kvalitet koji je nekad bio glavni faktor opredeljivanja kupaca je potisnut u drugi plan i zamenili su ga dizajn i cena. Sve je manje ljudi koji će kupiti Opel-a jer je Opel. Kupiće ga jer im je lep i jer je jeftiniji od konkurenta.
Jedini ko ima armiju tradicionalnih kupaca je VW i njih često ne razumem.
Najverniji Opelovi kupci su nemačka radnička klasa koja nema para za VW i Turci koji rade u Nemačkoj, a koji opet nemaju para za VW. Dakle Opel nema tradicionalne kupce za E segment uopšte.

I na kraju ne mislim ja ništa loše o Opelu. Draži mi je od nekih drugih brendova istog cenovnog ranga, ali mislim da sam objektivan za razliku od tebe.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kad pocne prica, Opel odavno nije Nemacki :ccc:
On je vec skoro vek u GMovim rukama...

Dalje, to sto smo nasli clanak koliko ko gubi po vozilu je po meni smesno... Ako to objavi sam Opel licno, onda mogu u to da poverujem..
I zasto bi neko proizvodio automobile i trgovao sa ne tako malim gubitkom?
Gde je tu racunica?

Pajo reci mi kako onaj ko ima za opel nema za vw kad su cenovno jako slicni? :think:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Jao bre, kvcali ne preteruj... Kakva crna visoka klasa... Da zanemarimo troskove razvoja, nek sve preuzmu od kadilaka, to jednostavno ne moze da prodje.

Phaeton je bio vrhunski auto pa je neslavno zavrsio. I 607 je bio odlican, pa je zavrsio jos gore. I Alfa 166 je sjajan auto, najlepsi u klasi svojevremeno pa se razbi od prodaje...

Pored nemacke trojke niko nece moci da se ugura jos neko vreme. Insignia je maksimum koji Opel, a i vecina ostalih proizvodjaca moze i treba da ponudi.

I, vau, tabla u kozi. 307cc je to imao 2004. godine, a verujem i svi ostali u klasi... Na 308 ih je jos vise...

Svaka cast Opelu, pravi jako lepa kola zadnjih par godina, ali nek se drze onoga sto mogu da prodaju.

Nego gde je vreme OPC-a sa Ringa? :D :mrgreen:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Slazem se i ja da im ne treba sirenje u E segment, ali voleo bih da vidim kako bi izgledao taj model..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Sa ovoga ce uzeti platformu
Slika
a na ovo ce moguce da lici
Slika
Slika

Korisnikov avatar
ZAXSPEED
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 16:43
Garaža: Passat B7 , Clio IV 1.5 dci

Post od ZAXSPEED »

Dooobbaaaarrr!!! :klanjamse:
Odgovori