Imali smo, nismo znali
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Re: Imali smo, nismo znali ...
Još je sa 3 vrata, ne upreda se kad ga digneš na dizalicu. Istekla mu je registracija 22.jula i sad je na čekanju šta će da bude sa njim.
OnePlus 6T
OnePlus 6T
Samo da napomenem da ova moja nije žuta, već bež. Za žuti ton cele fotografije "zaslužan" je verovatno ORWO film.jaksa napisao: 30 Avg 2019, 20:06 Imali smo i mi takvu Dianu, u istoj toj tada neobjašnjivo popularnoj boji. Trulex.
Zanimljiv detalj je da je pumpa za tečnost za pranje šoferke bila mehanička, nogom se aktivirala (ako se ja dobro sećam, bio sam tad još sasma mali...)

Meni je žao što sam bio suviše mali da bih ikada probao da je vozim, ali sigurno jeste čudan osećaj. Od volana koji stoji "kamionski" položeno (totalni kontrast je Renault 4, kod koga je volan skoro vertikalan), do točkova koji se pri okretanju levo-desno naginju i bočno. Pa "kontra" raspored brzina (1. i 3. nazad, 2. i 4. napred) i mali dvocilindrični motor koji se mora terati u visoke obrtaje.TheWickerMan napisao: 30 Avg 2019, 20:53 Imala keva Dijanu, kupila novu 1978. iz Slovenije, i odmah za Grčku na more. Niz brdo pred Solunom kaže keva zakucala kazaljka na 140kao
klinac sam se dosta vozio pa posle je ujak imao i plavu koju sam malo vozio ali sećam se da je jako čudna za vožnju, u odnosu na Keca kojeg sam tad "krao". Ta narandžasta je prodata i do skoro ju je lik vozio.
Još jedan podatak, svetložuti Fića iz '78, kupljen nov, prodat u Rašku 1987. godine, vozio se do 2013. godine.
Da, Kec je mnogo jači, moderniji i u svakom pogledu "bogatiji" auto. Doduše, kaže mi ćale da je Dijana koštala isto, a on je iz nekog razloga ipak kupio nju.jaksa napisao: 30 Avg 2019, 21:02 Sve u svemu, kec je bio najozbiljniji auto tog vremena, a to što je bio hečbek je i dan danas aktuelan koncept.

Ђенерал Јанковић
Identična priča, citroen GS, GA.... to su bili snovi.
A boja zaista nije žuta nego neka "bež", sećam se kao da je bilo danas.
A boja zaista nije žuta nego neka "bež", sećam se kao da je bilo danas.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Imali smo mi GS-a, u periodu od 1980-83. Naravno, bio je bez boje...
S obzirom da je bio karavan (što mi i dan danas nije jasan izbor), bio je monstruozno velik za većinu vozila tog doba. Ovaj sa slike, sa duplim okrugli farovima. Pa hidraulika, podizanje i spuštanje... ko osmo svetsko čudo tada...
Realno, jezivo ružno vozilo koje je gutalo gorivo ko ludo, i posle 3god otislo na dobos
Sent from my SM-A605FN using Tapatalk
S obzirom da je bio karavan (što mi i dan danas nije jasan izbor), bio je monstruozno velik za većinu vozila tog doba. Ovaj sa slike, sa duplim okrugli farovima. Pa hidraulika, podizanje i spuštanje... ko osmo svetsko čudo tada...
Realno, jezivo ružno vozilo koje je gutalo gorivo ko ludo, i posle 3god otislo na dobos

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To je na svakom autu manje vise tako, samo negde je izrazenije a negde manje. Osa zbog koje se to desava se zove zatur volana.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
GS je jedini citros iz tog nekog perioda koji mi je bio i ostao simpatican, posebno ova starija verzija kao na slikama, skoro videh jednog bas dobrog, vrv restauriran a videh i dobar CX isto prva serija vrlo solidnog izgleda i deluje da nije nikad radjen, to je bila ozbiljna limuzina dugo godina....spacek, diana, ami su mi uvek bili gadni
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Put kroz YU 1990. Od H granice. Na 15:10 pocinje.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

jugo sa klimom i automatik

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Jako bi voleo da probam automatik yugica. Onaj standardni nisam imao zelju nikad da probam, stojdzu sam silom prilika terao ali yugica ne.
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
nisi vozio juga nikad? ne znam koje si godiste ali iskreno prvi put cujem da takav neko postoji 

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Pise u nicku
Nisam imao od koga da pozajmim i probam, z128 jesam i nije mi leglo niti sam se osetio pocastvovanim kao jbt probao sam cuvenu zastavu i sl. Veci mi je trip bio kad sam terao matori fiat 127.

Bio je to pežoov menjač, sa tri brzine
Ako se dobro sećam
Ako se dobro sećam
PUG je bio motor sa ubrizgavanjem, a Renault menjač. Ako se dobro sećam.