Nigde u Evropi tako divlje modifikovan auto ne bi prošao tehnički, svi su u Evropi "debili" što se tiče propisa.
Doći če i kod nas na tehnički da se meri u decibelima buka auta kao jedan od kriterijuma kontrole.
I sam si napisao da je auto u Italiji prepravljen da se vozi van puteva, za to i jeste namenjen takav izduv,
Na tom malecnom atmo motoru 1,2 može da dobije iz tog auspuha, pa možda 2KS na tih fabričkih 80KS i to ako su portovani usisi, sredjen razvod bregastih i još nekih izmena.
To da bolje vuče a da se primeti jednostavno nije moguće, volumetriju motora nije moguće tako jeftino zeznuti

Mislim ok, kupio je auto pravljen za trkanje na stazama i verovatno je solidno za to pripremljen. Nije mu mesto u javnom saobraćaju. Ako je hteo auto za vožnju pogrešan je kupio i nisu tu krivi propisi ni tehnički.
Na vašem mestu umesto igranja sa skidanjem neodgovarajučih delova radi varanja tehničkog ja bih jednom ugradio odgovarajuči deo i time trajno rešio problem a svaki put prošao tehnički bez primedbi.
Meni je to logično uraditi za jedan gradski auto.
ps. za 1,2 astmatičara je dovoljno i fi 35-40mm.
ps2. ako se poveća preko mere prečnik izduva i nema povratni pritisak koliko minimalno treba za rad atmo motora snaga opada i ne dostiže ni tih 80KS već je manja.
kod turbo motora je kontra priča, što širi izduv to bolje, granice skoro pa nema.
Izduv i njegov proračun je jedna povelika nauka, nije za igranje odokativno stavljanje ovih ili onih lonaca i cevi.
Motori za trke, i sve ostalo prateće gotovo da nemaju dodira sa fabričkim serijskim, fabrički atmo je mrtav za tjuning ako je iole u startu dobro napravljeno njegovo disanje. A 1,2 i 80KS pokazuju da je fabrički odlično disanje već.