Biciklizam
Re: Biciklizam
Krenuo iz NS jutros "samo" do Karlovaca bajsom a završio u Velikoj Remeti
Teo da vidim kakav je taj novi asfalt što prave! 56 km tamo i nazad!

- speedy stikis
- Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27
To dodje jedno malo jace zagrevanje 

Da, da! Naročito kad si u klubu 50+ ! Na prste jedne ruke nabrojim moje "klasiće" koji po ravnom izvoze 20 km. A o nekim brdašcima ni reči. Od specijalne opreme za vožnju imam - bisage
Bajs težak ko olovo, ja još teži! Al "boj ne bije svijetlo oružje..." (e Njegoše, za.ebo si se, al ajde...)

Bajs težak ko olovo, ja još teži! Al "boj ne bije svijetlo oružje..." (e Njegoše, za.ebo si se, al ajde...)
ajd sad ne potcenjuj nasMed napisao:Da, da! Naročito kad si u klubu 50+ ! Na prste jedne ruke nabrojim moje "klasiće" koji po ravnom izvoze 20 km. A o nekim brdašcima ni reči.

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Moram da te upoznam sa koleginicom. Baba ne silazi s bajsa, putuje Jevropom i sprda se sa svima.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Svaka cast mico, ovo je i za nas mladje izazov.
Dobro de, ne znam koja si ti generacija 
Kao da jeste gotov, baš napisah u drugoj temi. Prolaze kola ali nije to još do kraja završeno! Razlika nebo-zemlja! Širi za metar, ravan - ali samo da završe kako Bog zapoveda a ne ona sa pink šlemom.
Edit: Dule, imaš kaku mlađu? Hehehe! Mislim, ako će žena da me vija barem da znam da sam zaslužio! Šalim se malo, ali...danas se u povratku uključi prema gradu iz Karlovaca jedna devojka i krene da udara tempo. Mislim, tako je lepo sedela da sam morao da je pratim u stopu pa makar crko na po puta

Kao da jeste gotov, baš napisah u drugoj temi. Prolaze kola ali nije to još do kraja završeno! Razlika nebo-zemlja! Širi za metar, ravan - ali samo da završe kako Bog zapoveda a ne ona sa pink šlemom.
Edit: Dule, imaš kaku mlađu? Hehehe! Mislim, ako će žena da me vija barem da znam da sam zaslužio! Šalim se malo, ali...danas se u povratku uključi prema gradu iz Karlovaca jedna devojka i krene da udara tempo. Mislim, tako je lepo sedela da sam morao da je pratim u stopu pa makar crko na po puta

Poslednja izmena od Med u 28 Avg 2018, 21:38, izmenjeno 2 puta ukupno.
Nisam jos u klubu 50+ ali se blizim 50, pa i bajker je tu negde i tera takve ture. Ovo je nbgd surcin, karlovcic petrovcic na pecince pa ruma borkovac, nazad pravo na popince i golubince pa izasao na pecince i nazad utabanom stazom. Bicikl je moj drumas cannondale, gume continental na 8 bara naduvane 3 litre vode popijene ai ja skinuo koje kilo na moru, uz to priznajem vetar u ledja u odlazku koji je bas pomogao i ustedeo mi snagu.
nije bitno ni koliko ni za koje vreme, bitno je da se vrti.
nije bitno ni koliko ni za koje vreme, bitno je da se vrti.
Ovo moje čudo je neki "no name" kupljen nov doduše sa onako prosečnom opremom. Gume su Schwalbe Road Cruiser - jal po blatu jal po snegu dušu dale! I ture mi se kreću od 50 - 80 km . NS-Futog-Beočin-Ilok-Čelarevo-Ns ili skelom do Beočina pa preko Kamenice nazad i slično. Ovo kao danas - V. Remeta i nazad. Saobraćajna kultura je nikakva a lopatom na bager - ne ide! Tako ni ja da se vijam sa kamionima gde mi ne treba -neću!
Voleo bi da odem do Bg i vratim se vozom. Ima neka tura, imam je negde čini mi se sačuvanu - preko Karlovaca i Čortanovaca na Slankamen i Belegiš pa dalje na Banovce. To bi u jedno prepodne pa vožnja po gradu i kod ortaka i uveče na voz.
Edit: od onih sam koji ne voze jedino po jakoj kiši i dubokom snegu. Zima ili leto - svejedno.
Voleo bi da odem do Bg i vratim se vozom. Ima neka tura, imam je negde čini mi se sačuvanu - preko Karlovaca i Čortanovaca na Slankamen i Belegiš pa dalje na Banovce. To bi u jedno prepodne pa vožnja po gradu i kod ortaka i uveče na voz.
Edit: od onih sam koji ne voze jedino po jakoj kiši i dubokom snegu. Zima ili leto - svejedno.
Trekingom ne juri prosek i ne ocekuj cudo. Ja retko da sam izvuko vise od 19-20 km/h prosek. Pratiti svoje telo, ne forsirati, i ovo sto kazes je najpametnije, redovna voznja da si stalno u kondiciji. Telo ti sve kaze sta i koliko mozes. Ovo je ok ruta sto se saobracaja tice, rado bi isao u pravcu kosmaja ali to me bas strah, taj put je sto kazes ko kasikom na bager da ides :-(
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Oooo daaaa, vozio sam pre neki dan posto sam bio na odmoru u tazbini jednu lepu turu. Od Berana do Siskog jezera na 1660m visine. Zahtevna je voznja jer je gotovo 95% ture od pocetne tacke sve uzbrdo. NA distanci os 22 km savladava se uspon od 1000 metara a pola puta je makadam.mića napisao: 28 Avg 2018, 21:38 Nisam jos u klubu 50+ ali se blizim 50, pa i bajker je tu negde i tera takve ture.

- speedy stikis
- Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27
Salim se ja malo, trening obaveze i BICIKLI igraju veliku ulogu u svemu tome
Ja dajem svakome respect ko vozi i do prodmanice bajs a ne nekome ko vozi malo dalje
Malo treninga i mnogo volje i sve moze da se tera
Imam ja neke oko 50 malo koju vise koji idu sa nama na jednodevne ture +200km
btw
Dekica od 105god je napravio na velodromu napralio prosek 25km/h za 1h ( mislim da sam vec pisao o tome)
Tako da samo lagano bitno je da se okrecu pedale
Ja dajem svakome respect ko vozi i do prodmanice bajs a ne nekome ko vozi malo dalje

Malo treninga i mnogo volje i sve moze da se tera

Imam ja neke oko 50 malo koju vise koji idu sa nama na jednodevne ture +200km
btw
Dekica od 105god je napravio na velodromu napralio prosek 25km/h za 1h ( mislim da sam vec pisao o tome)
Tako da samo lagano bitno je da se okrecu pedale

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kod mene u kancelariji sve tetkice nazalost. Mozda ce i meni svanuti jednom 

Overio Beograd !
Pratio Eurovelo 6 većim delom. Sa vrljanjem po Beogradu ispalo 114 km. Putovao dugo ali uspeo! To se računa! Išao preko K.Vinograda do Čortanovaca i zaebo se. Blato ali se izvukao nekako! Posle kod BN Bosa pred Bg istuširao bajs na žetone - bruka kako je bio prljav
Vratio se vozom sa NBG koji kreće u pola osam uveče. Karta 320 i za bajs u vozu 100 din. Ima na sajtu kojima se može a kojima ne.
Pratio Eurovelo 6 većim delom. Sa vrljanjem po Beogradu ispalo 114 km. Putovao dugo ali uspeo! To se računa! Išao preko K.Vinograda do Čortanovaca i zaebo se. Blato ali se izvukao nekako! Posle kod BN Bosa pred Bg istuširao bajs na žetone - bruka kako je bio prljav
Vratio se vozom sa NBG koji kreće u pola osam uveče. Karta 320 i za bajs u vozu 100 din. Ima na sajtu kojima se može a kojima ne.
Ovo bi trebalo da ide u temu - kako nas GAZE u Srbiji! Al ajde! Čitam samo sa jednog novosadskog portala o gaženjima biciklista u zadnjih mesec dana :
01.08. Braće Ribnikar - 39 godina muškarac
09.08. Maksima Gorkog - 22 godine muškarac
19.08. Puškinova - žena 53 godine
19.08. Narodnog Fronta - dečak 10 godina
24.08. Braće Popović - 18 godina mladić
01.08. Braće Ribnikar - 39 godina muškarac
09.08. Maksima Gorkog - 22 godine muškarac
19.08. Puškinova - žena 53 godine
19.08. Narodnog Fronta - dečak 10 godina
24.08. Braće Popović - 18 godina mladić