Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
paul smart
Reactions:
Pridružio se: 31 Avg 2021, 12:00

Re: Biciklizam

Post od paul smart »

Hvala svima na odgovorima, nisam pogresio kad sam se obratio ovde ljudima sa pitanjem o biciklizmu.
Ja sam odustao od njega zbog tabulara a sad vidim da ima jos falinki. Cena jeste jaca ali je kompletno ofarban, to izgleda jako lepo, sa nalepnicama izgleda bas kompletno.
Ovo za volan nisam primetio jer jednostavno nemam pojma o tim starim drumasima.
Ja trazim sebi drumas, bitna mi je estetika, nisam siguran koliko bih ga cesto vozio, moze da se desi da ostatak godine provede na zidu dnevne sobe. Visok sam dva metra ali mi je ovaj od 60cm visine rama bio odgovarajuci. Ispratio sam malo temu, na primer neke Koge mi se ne dopadaju, kako ide veca visina rama bicikl gubi na estetici, konkretno ovaj sa linka ispod je progutao tockove i vise ne lici ni na sta.

https://www.2bike.rs/cikloberza/mali-og ... S9cRHSxWNw

Ako neko od vas ima neki drumas u pristojnom stanju te velicine, koji bi pristao da proda, slobodno mi se obratite. Otprilike je ona Botekija bila neka gornja granica koju sam bio spreman da platim, misleci da je bajk kompletan i na ceni..
Vlasnik je bio spreman na korekciju od 20e. Ima kod njega jos par bajkova na prodaju, biserno beli Benotto izgleda fenomenalno, isto je kompletno ofarban, sa koznim rukohvatima.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

To je istina da veci ramovi izgube malo na formi, ali zato dobiju na udobnosti.

Usled povoljnih cena, ja sam poklonik da uzmem sve velicine, pa biram u skladu sa raspolozenjem, za tebe je svakako ram reda 62-63cm visine.

Kogu bi uzeo pre Botekije u ovom izboru.
Sta je 200e, neke malo bolje cipele....

Inace ja bih uvek pre uzeo nefarban bajs, ako ti je do neke vrednosti bicikla.

Ima tu dosta detalja, nemoj da mislis da ce to bas sa mnogo precica da prodjes, uzmes neki procenis jel ti se ti svidja ili ne pa polako.

Nakveca je ispala ako uzmes ubijen ram, a i to to vecina ljidi ne ume da provali...

Kod nas ces tesko naci vredan ram, sta je vredno proda se u roku od odma.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
paul smart
Reactions:

Post od paul smart »

Sve mi je jasno, vidim kako stoje stvari... Hvala na odgovorima. Gledacu oglase. Samo da rezimiram, ne trazim vredan ram, mislio sam da je ovaj neki iole krsten pa ajde. Vidim i ja da neki dobri bajkovi sa pedigreom idu debelo u cetvorocifrene iznose.

Jos jednom da napomenem, posebno tebi Bax, jer vidim da radis dosta sa drumasima, ako nesto iskoci a da ga ne biste zadrzavali a moje je velicine, javite mi. Mogu da podelim i svoj broj telefona zainteresovanima.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ja samo samo zaljubljenik, ne bavim se prodajom.
paul smart
Reactions:

Post od paul smart »

Pozdrav jos jednom. Kako vam se ovaj cini

https://m.kupujemprodajem.com/bicikli/d ... 0792491090
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Za ovaj bih rekao da je isto nanovo lakiran i da su mu lepljene neke male nalepnice.

Ne izgleda kao ram iz 76 po paint job-u, mada jeste s pocetka 80tih, kraj 70tih.

Ima punu osovinu pozadi, i zadnji menjac koji takodje nije bio njegov, noviji je, pogon je jeftin.
Ram je razvucen, kao neki polu turer, to je neka 58ica.

On lepo izgleda, mada je najlosiji do sada, od 3 ponudjena.

Pored tog treba da znas da tako star svajcarac ko zna koji standard navoja ima, kod Miyate si siguran da je britanski navoj.

Ista je zamka kod starih Francuza.

Ako nije italijanski ili britanski navoj na BB, nema nacina da odrzavas bicikl sa novim delovoima...

Kocnice je neko pravio,ko ne zna da podesi release lever...

Deluje kao trecerazredni ram, ovako sa slika...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Slika

Ovako ti izgleda brutalan Cilo Prestige.
Columbus SLX, spiralno profilisane cevi, Shimano 600, 8 faz.
paul smart
Reactions:

Post od paul smart »

Hvala, znaci mi ova analiza bajkova, u startu precrtam sta ne valja. Moracu da pogledam onu Kogu sa oglasa, mada mi se ne svidja estetika rama na slici.
Mozda cu jos malo da te(vas) davim sa oglasima dok ne izleti nesto interesantno, dosta i saznam tako.
Ovaj Cilo sa slike izgleda brutalno.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

paul smart
Reactions:

Post od paul smart »

Manji je za mene. A i falilo bi mi sve ostalo :D
paul smart
Reactions:

Post od paul smart »

Pitanje, Koga sa oglasa koji sam kacio...zadnji menjac je Shimano RSX, svi ostali su arabesqa. Da li je to veliki minus?
Inace sam citao da ljudi i nisu prezadovoljni sa shimano 600 arabesque.

https://www.2bike.rs/cikloberza/mali-og ... TXhx3SxWNw
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Evo ovako.
Pogledao sam ga malo bolje na velikom ekranu.
Fabricki je tu isla Arabesqua, to je grupa oko, s kraja 70tih.

Ovaj bicikl je u solidnom - dobrom stanju sudeci po slikama, ali je s vremenom tu menjano ponesto.

Lula tesko da je njegova, prednje ruckice kocnica takode, zadnja potkovica kocnica je sa dva pivota, gume su raspar, zadnji menjac.

Arabesqa je "popularna" grupa, jer je prva imala taj neki vizuelni efekat kod Shimana, nakindjurili su je.

Ali u praksi Shimano je u to vreme bio daleko od svog "funkcionalnog" kvaliteta, i afirmacije koju je stekao od sredine 80tih, kad je Suntouru istekao patent na zadnje menjace.

Tako da funkcionalno, svi delovi koi su van grupe su bolji, recimo Shimaovi zadnji menjaci s kraja 80tih, su bili tuga spram Suntoura u to vreme.

Tako da je ovaj swap na zadnjem menjacu, za bicikl koji bi hteo da vozis ozbiljije, korak napred u pogledu funkcije. Manje vise to su i radili u to vreme, menjali te menjace za Suntour menjace.
Ovaj RSX je 3 generacije moderniji i mnogo bolje salta od Arabeske, ima slant paralelogram.

A tebi moze ovo sve da posluzi da se lepo ucenkas i izboksujes neki popust, ako ti se ostatak svidja.

U principu kad kupis Miyatu znas da ces uzeti solidan bajs koji ima vrednost, i istorijsku i upotrebnu, i Japosi nisu imali fush u to vreme, pod konac je to sklepano.

TO je ram radjen za life time gazde, a tako su i garantovali za njega proizvodjaci.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Sediste i pedale isto nisu njegove fabricke, ali sve je to neko uzeo dobre delove, da bi sebi olaksao zivot u voznji :)
Sve su dobri delovi.
paul smart
Reactions:

Post od paul smart »

To su dobre vesti, hvala za detaljan input :bravo: Sa vlasnikom sam razmenio par poruka, kaze da gume nisu tabulari i misli da je menjac indeksiran. Za par dana se vracam sa mora pa cu da odem da ga pogledam. Jedino sto bi me odbilo od kupovine je estetika tj visina rama, nadam se da nije toliko razvuceno uvis kao sto izgleda na slikama.
Iz tvoje ocene mi deluje da bajk vredi i punu cenu, sve sto se spusti je samo plus. Mada koliko sam razumeo, ti nestandardni ramovi (velicine) teze nalaze kupce a i sezona se blizi kraju.
Hteo sam i da stavim kozno sediste retro izgleda, ovako nesto.

https://www.brooksengland.com/en_row/b17.html

Vidim da ih ima po oglasima za neku normalnu cifru, samo je pitanje kakva je udobnost.

Hvala jos jednom.

Edit:

Da li je ova koga vredna doplate u odnosu na zutu?

https://www.2bike.rs/cikloberza/mali-og ... TYJCnSxWNw

Kao sto sam rekao vec, probao sam onu botekiju velicine rama 60 i to mi je ok. Sto se tice estetike, obe su mi tu negde, slicne.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Bax napisao: 11 Avg 2021, 08:17 Gotov je Giant, oko 3 radna dana je trebalo da se od krsa napravi dobar bajs.
Mnogo posla oko zadnjeg tocka, ostalo manje vise standardno.

Rezultat je na probnim voznjama iznenadjujice dobar, bajs ima mnogo kvaliteta, i siguran sam da je radjen ram po nacrtima iz Miyate.
Slika

Sent from my Redmi 7A using Tapatalk
Ovo ti je recimo 63ka, kad se lepo to sve podesi, meni on deluje skladno jos uvek.
Onaj drugi ne vredi te razlike, i on takodje nema fabricki sic i fabricke ruckice kocnica.
Tj. ne vidim nikakvu bitnu raziku.

MAda to je sve opet slika....

RSX menjac jeste indexni, ali rucice, nisu, pa ti je svejdno...
To je bio sedmofaz sa samaraljkama, dobra stara road grupa, slicno kao 105.

Tabulari nisu sigurno.

Za sic polako, provo probaj taj na bajsu, to je dobar sic.

Sto se cene tice, zavisi od potrebnih ulaganja, tj stanja svega, to se ne vidi ovako napamet.

Ali vidim da im je dosta otisla cena navise.

JA sam ih nekad uzimao i za 120evra(Koge), bez ulaganja, ali to vise nema.
Odgovori