Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Grčka 2012

Post od methane.master »

codemaker napisao: Tako da, otpada reportaža u Bugarskoj :)
Ako mi je Bugarska opcija da odem do Grčke, ne idem kolima do Grčke onda i rešen problem.
Dobro, dobro, ti ćeš da praviš reportažu na onoj drugoj trasi. :pivo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Može ako me Alvirko ne pretekne...
BTW, kad gledam njihove patrola, stalno se nerviram kako blizu voze jedan iza drugog.... Jbt, ako Alvirku cimne niga kojim slučajem na kočnici, onaj pozadi sinčić će se zakuca tati u zadnjicu...
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Drugari javljam se iz prelepe Grcke ! :D :D Nisam se javljao ranije,jer sam se maksimalno opustio,prvi put u zadnjih 7 godina. :presrecan: :presrecan:
Odlicno smo putovali (ako zanemarim da nam je od NS do Bubanj Potoka trebalo 2,5 sata :twisted:) guzva na autoputu je evidentna,sam put kroz Srbiju je ok,malo losiji kroz Makedoniju ali odlican u Grckoj.

Vreme je fantasticno,more toplo a smestaj ok (ne mogu reci odlican,jer je malo veca buka od kafica ispod). Malo smo izgoreli jer ne izlazimo iz vode,pirka prijatan vetric pa se ne oseti toliko vrucina. :)
Nea Kalikratia je prijatno mesto za godisnji odmor,nije velika guzva,ima mesta za parking a plaza ispred apartmana je bas po nasem ukusu,tako da nismo isli na druge u okolini. Plaza je pescana,sa dugim plicakom i kristalno prozirnom vodom.

Toliko za sada. Budite mi zdravi,dobri i veseli ! :pivo: :pivo:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

@Texonja Nisam kod njega uzeo. Rezervisao sam kod jedne fine tete apartman za 35 evra, Filipos je trazio 50 za studio.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Pa Misho, drago mi je da ti je lepo.....prijatan ti odmor želim!!! :opustanje:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

@Ogi, bas steta. :)

@Misho, uzivaj i nemoj duboko u pesak! :)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Poslali smo mail Romantici i odgovorili su nam da imaju sobe za subotu, ali da imaju svadbu tada i da će muzika biti do 1 ujutro. Svaka čast na korektnosti! Naravno, to nam ne odgovara u kombinaciji sa malom decom, pa sad razmišljam da spavamo u Dojranu. Ima li ko preporuku za smeštaj?

Ionako je tu manja gužva na granici, zaobilazi se ceo Solun, i čini mi se da je zgodno za nas koji idemo Atos, ionako se tamo ide sa gonje strane, prema Kavali.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Tibor021 napisao:
Obzirom da sam se raspričao o Bugarskoj, nisam pisao o grčkom delu puta. Ovo o čemu pišeš je opet Alvirkovo maslo :-) nije mi jasno zašto je išao mimo autoputa, već "ukoso" na Kavalu. Moguće je da se držao navigacije (podešene na najkraći pravac). Upravo sam pre dve godine išao za Vrasnu (i to dva puta - u junu i septembru) kroz Bugarsku.

LM kod Seresa, odnosno ako se dobro sećam nešto iza Seresa, ali nikako se ne ide do Drame, hvata se pravac ka jugu i na autoput Solun-Kavala se izlazi nekih 10-15 kilometara pre (gledano iz pravca Kavale) Asprovalte. Upravo na mestu gde se Strumica uliva u more :-) Tu onda ideš desno, prolaziš (čini mi se) dva tunela i silaziš za Asprovaltu pa onda volja levo (Asprovalta) volja dole (Vrasna) volja desno (Stavros).
Gledam na Google mapr i predpostavljam da misliš da je za Asprovaltu pravac Serres - Nea Zichni - auto-put. Alvirko je išao ka Tasosu pa zato nije ovim pravcem izbio na auto-put nego je jurio najkraću varijantu.

Na kraju ću pred sam polazak prelomiti kojim ću pravcem. Preko Bugarske ću ako je preko Makedonije haos na granicama. Preko Makedonije mi je ipak konfornije.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

@grujicd Ides u Uranopolis ili Jerisos ?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dojran, apartmani Dan Dar, to sam pokupio sa drugog foruma, a mislim da i jedan ovdašnji forumaš ima plan da prespava tamo.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Izveštaj sa Dojrana početkom avgusta :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Moj izveštaj će biti za 3 dana, ako krenemo tuda :D

@Ogi
Idem u hotel Aristoteles, par kilometara od Uranapolisa.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

grujicd napisao:Idem u hotel Aristoteles, par kilometara od Uranapolisa.
Bio sam tamo 2010. :D
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Imaš li kakav savet, npr. da ponesem malo Interneta od kuće pošto je tamo loš? :rofl:
Tibor021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:43
Garaža: Škoda Fabia 1,2/51 kW

Post od Tibor021 »

paja napisao: Gledam na Google mapr i predpostavljam da misliš da je za Asprovaltu pravac Serres - Nea Zichni - auto-put. Alvirko je išao ka Tasosu pa zato nije ovim pravcem izbio na auto-put nego je jurio najkraću varijantu.
Upravo tako, mada mislim da najkraće ovde ne znači i najbrže, a uz to mnogo mesta za "obratite pažnju skretanje posle druge A bandere..."
paja napisao: Na kraju ću pred sam polazak prelomiti kojim ću pravcem. Preko Bugarske ću ako je preko Makedonije haos na granicama. Preko Makedonije mi je ipak konfornije.
Ili što smo svi nekako navikli na taj pravac, pa deluje kraće. Za mene je još uvek pojam početka letovanja onaj put oivičen oleanderima posle Evzonija (i obavezno vožnja uz spuštene prozore prvih par kilometara), a na radiju grčka muzika :-)
Odgovori