Ovo je ozbiljna masina, ne verujem da je parocistac moguća zamena.. Al probajte
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Detailing
- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
Re: Detailing
Mislim da mi je neko pricao da je uklonio sa bremsenreinigerDarko napisao:Da li neko ima ideju kako da skinem ovu nalepnicu staru skoro 20 godina.
Grejao sam obicnim fenom i uspeo noktom da skinem crna sloba ali ovo okolo nikako. Kao da se integrisalo u farbu.
Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk
Volvo XC90 II D4
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Probaj ovo. Meni je pomoglo u beznadežnim situacijama.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Mislim da nije ostecen jer vidis delove gde sam skinuo delove nalepnice, ispod deluje ok.OMP napisao: 07 Sep 2025, 08:39 Ako je ostecen lak, a desava se kad su neke tako matore nalepnice, imao par slucajeva, onda nema pomoci, ako je samo lepak skoreni ostao onda moze i hemijom ali i fizicki da se kupi onaj gumeni disk koji se stavlja na busilicu
@meidling sta ti je to? Brake cleaner?
Mogu probati, mislim da negde imam bocu.
Ne znam da li da grejem pre upotrebe.
@Sloba gde si to kupio i sta si skidao sa tim?
Imam kuci i onaj jaci industrijski fen ali plasim se da ga koristim da je bi negde zajebao lak, da se ne podigne boja itd.
Mozda da pitam i nekog od auto detailera.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Sprej prodaju farbare, trebale bi snabdevenije da ga drže, nije nepoznat. Skidao sam ostatke lepka od diht-trake za kade... Sa time sam se mučio, a sa ovim iz prve. Ostatke od nalepnica ko od šale skida, lepak od tegova na felnama sam takođe... Ima neprijatan miris, ali radi.
Ja sam skidao fluo trake sa prikolice fenom za vruć vazduh iz Lidla. Bile su bukvalno okamenjene. Fen ih omekša i onda lagano spahtlom se skida. Međutim, jako je tanka granica između skidanja nalepnice i farbe, bar u ovom mom slučaju gde je farba iz jednog sloja i nije pečena. Na autu možda nije tako lako otopiti farbu ako je fabrička na tom mestu ali svakako postoji rizik.
U svakom slučaju, fen izuzetno omekša nalepnicu i nije potreban skoro nikakav pritisak špahtlom da bi se skinula. Špahtla mora imati ravnu ivicu i mora biti pod što manjim uglom u odnosu na površinu, kako se ne bi zabijala u farbu i kako bi lako klizala.
U svakom slučaju, fen izuzetno omekša nalepnicu i nije potreban skoro nikakav pritisak špahtlom da bi se skinula. Špahtla mora imati ravnu ivicu i mora biti pod što manjim uglom u odnosu na površinu, kako se ne bi zabijala u farbu i kako bi lako klizala.
probaj sa ovima sto sam vec pomenuo, to mora da skine jer za te svrhe i sluzi a nece da ostati boju
https://dragicevicauto.rs/proizvod/etal ... a-i-lepka/
https://dragicevicauto.rs/proizvod/etal ... a-i-lepka/
- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
Uh izvini automatski sam napisao na nemačkom.Da Brake cleaner.Darko napisao:Mislim da nije ostecen jer vidis delove gde sam skinuo delove nalepnice, ispod deluje ok.OMP napisao: 07 Sep 2025, 08:39 Ako je ostecen lak, a desava se kad su neke tako matore nalepnice, imao par slucajeva, onda nema pomoci, ako je samo lepak skoreni ostao onda moze i hemijom ali i fizicki da se kupi onaj gumeni disk koji se stavlja na busilicu
[smention u=2800]meidling[/smention] sta ti je to? Brake cleaner?
Mogu probati, mislim da negde imam bocu.
Ne znam da li da grejem pre upotrebe.
[smention u=56]Sloba[/smention] gde si to kupio i sta si skidao sa tim?
Imam kuci i onaj jaci industrijski fen ali plasim se da ga koristim da je bi negde zajebao lak, da se ne podigne boja itd.
Mozda da pitam i nekog od auto detailera.
Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk
Volvo XC90 II D4