I ja sam se svojevremeno lepo navozao biciklom sa Tourney opremom, ali je ipak preskočite jer je to grupa namenjena za "utility" (odlazak na pijacu i sl), kao i za dečje bicikle. Ovu grupu "krasi" obilata upotreba čelika umesto aluminijuma, menjači sa ugrađenom kukom, srednji pogon sa lančanicima od lošeg čeličnog lima + zanitovanim zajedno, itd.
Ali sve ostale grupe su sasvim solidne: Altus, Acera, Alivio... od Deore-a cena postaje ozbiljnija, ali tvrdim da skupe grupe apsolutno nisu neophodne (a nisu ni garancija) za lepu vožnju. Moj bicikl ima Deore LX (ta grupa je sada ukinuta, a nalazila se između Deore i Deore XT) i nije ništa bolji nego prethodni koji je imao Alivio i STX (kupljen je zato što ima veći ram, 9 umesto 7 brzina nazad i mnogo bolji - uljni - amorizer). Skuplje grupe se uglavnom razlikuju međusobno po par grama manjoj masi pojedinih delova. Npr. kada sam ja kupovao bajs, Deore zadnji lančanici su bili klasični, moji LX su imali rupu na svakom zubu da bi se smanjila masa, dok je XT imao par najvećih (32-28-24) spojenih aluminijumskim "spajderom", tako da su bili lakši, ali ta tri nisu mogla da se razdvoje. Mislim, glupost... Takođe, prednji lančanici su kod Deore bili 2 čelična + naveći alu, kod LX najmanji čelični a ostala dva alu, a kod XT sva tri alu. Dakle, bacanje novca, osim ako niste sportisti kojima je svaki gram važan. Ono gde ima smisla kupiti skuplju opremu su menjači i šifteri, jer postoji šansa da su _možda_ precizniji.
EDIT:
Pajo, čestitam! Sve je vrhunsko, oprema, gume i posebno Magura hidraulične kočnice! To čudo sam probao jednom pre 12-13 godina i oduševio se!