Golf VII 1.2TSI 85KS

Utisci nakon vožnje nekog automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Golf VII 1.2TSI 85KS

Post od Day Walker »

Ivan napisao:Dw da postavimo stvari ovako, skoro toliko je kostala i tvoja corsa, a golf je bolji/veci/brzi, ne vidim sta mu fali.

Послато са GT-N7100
Pricamo o Octavii care...
Corsa kosta pa kosta, kao i bilo koji drugi dizel. Ne mozes porediti babe i zabe.

Sasa zivi bili pa videli, nadam se da ces uskoro biti u takvoj situaciji :)

Urose, ne sumnjam, jer je taj dizel mrcina.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Imao je jedan član Oktaviju 1.2 od 105ks i nije je baš hvalio.

Ja sam vozio 1.6 TDI i meni je to sasvim ok. Nije neko ludilo ali ne mogu reći da nedostaje snage za normalnu (čak i malo žustriju) vožnju.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ko vozi 80 i defanzivno,njemu je i 70-80ks ok, jer se drasticna razlika u smazi oseti u ubrzanju 80-100. Ko voli i da obidje ponekad neki auto van grada i vozi malo brzi tempo od ogranicenja tu je vec problem sa malo konja i atmo motorom.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

@Saša
I ti moraš da shvatiš da je osećaj snage, na srednjim obrtajima, neuporedivo izraženiji kod današnjih dizela, spram benzinaca, naročito atmo. benzinaca.
Pre hdi-ja od 110 ks imao sam Ševi Cruz benzinac od 115 ks. Osećaj snage(obrtni moment) je tako prisutan kod dizela da svako poredjenje bespremetno.
I ja sam mislio, ranije, da ljudi preteruju u današnjim zahtevima za snažnim motorima. Pa ja sam davno, Kadetom GSI od 115 ks, šibao samo tako, ali taj auto je imao nepunu tonu težine. Sad bez 1.3T se ne priča.
Kad se ovde govori o "dovoljnoj" ili "zadovoljavajućoj" snazi motora svako ima svoju priču. Vozio sam, kao student, Spačeka od 11 ks, na Frušku Goru. I uživao.
A dok sam predhodnih godina, svakog vikenda išao u Srem, smučilo mi se šaltanje menjačem na Cruzu.
Tih 86 turbo-benzin konja u Golfu (Oktaviji) je malo, tj. biće malo kad zafali u preticanju, ili usponu. Neko će reći da da se primerenom vožnjom to može redukovati, ali kad ti zatreba, potrebnih (poželjnih) konja NEMA.
Zato nikom ne savetujem kupovini kola sa "nazovi" osnovnim ili početnom snagom motora. Uvek postoji mimimum-optimum-maksimum.
Poslednja izmena od aviator u 22 Nov 2015, 23:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ali ovo je turbo motor. Za običnu vožnju sasvim lepo ide, ništa gore od bar 60% automobila na našim putevima. Ortak ga ima, ide sasvim lepo. Po njegovim rečima startniji je nego Corsa 1,4 koju je prethodno imao.
U prikazu tog automobila napisao sam pre 2god da jedan od best-buy auta, verovatno je i sad u tom cenovnom rangu novih kola.

Naravno svako gleda prema svojim potrebama željama i mogućnostima, ali da je kanta, nije.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:

Post od aviator »

Po ravnom sve lepo ide, i bicikl. Ali za sve ostalo...mora bolje.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Taj 1.4 u Corsi je opasno trom.

Slazem se sa Aviatorom.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:

Post od aviator »

Nadam se da nije zato što sam imao Kadet GSI? :kezo:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Pravda za golfa :)
Ja kapiram da je čoveku sasvim dovoljan taj golf...
Malo ste otišli u ekstrem sa gledištima, da je situacija takva ja bih prvi sto puta izginuo do sada kad iz klija sednem u fokusa koji je sporiji od tog golfa... Jbg, prilagodiš se onome šta voziš i bićeš bezbedan. Nije svaki dan trka svaki metar niti se uvek i svuda mora preteći po svaku cenu...

Sent from my D5503 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

@Aviator

Pa jbg, kad nema dovoljno konja - onda nema, voziš strpljivo iza kamiona do prvog zgodnog mesta da možeš obići i to je to. Mislim, ne znam šta hoćete da kažete čoveku - nemoj taj 1.2 TSi već uzmi (bar) 1.6 TDi a čovek se možda nateže da nekako uzme i taj prvi. Ili, da možda kupi nekog polovnjaka sa dovoljno konja umesto novog Golfa sa osnovnim motorom, jel mu to preporučujete? :D

TT
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ma preteruje se kao i uvek u ovakvim temama. Evo ja danas ceo dan vozio ćaletov 406, 2. 0hdi 90 konja. Mislim da ima malo vise Nm u odnosu na 1.2tsi,ali je sigurno dosta teži, tako da je u ukupnim performansi a golf bolji. Bio sam medju brzima u saobraćaju a nisam prešao 3000 obrtaja. Ćale ga vozi godinama i kaže da mu tek nakon 120 zafali snage.
Oseti se da je tromiji auto ponekad, ali za svaki dan to je zanemarljivo osim ako pre toga neko nije vozio auto od 150+ konja i još voli da vozi rizično
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:

Post od aviator »

@Saša
A ti si vidovita Zorka.
Uopšte nema veze benzin-dizel. Već optimum za tu veličinu auta(Golfa).
Može uzeti manji auto sa tim motorom?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pa najbolje je da proba. To je sve relativno. Višak konja ne može da šteti ali to košta...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Biće to sasvim ok za Golfa.

P8 Lite TT
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ja ipak verujem fabrici da je čak i taj najslabiji motor sasvim dovoljan za sve situacije normalne vožnje (a moje sopstveno iskustvo ide tome u prilog). Ko hoće da jurca - neka lepo uzme nešto još jače i bolje. :)

TT
Odgovori