Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Da li je veličina bitna?

Post od pedja »

Zato i napisah ono. Meni to nije pojmljivo, ali kome tako odgovara -> njegova stvar, sve dok meni ne namece izbor ili me ubedjuje da sam lud. Svakom svoje :D

TT
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Jos malo one vectre

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika SlikaSlika Slika
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@xepoj

Ja ne vidim nista lose u 'imidzu' kad recimo vozis 5icu karavan u odnosu na sedan, stavise onaj sa karavanom ce mi pre delovati kao ozbiljniji lik koji nije uzeo bmwa da bi kupio ribe na stanici a kao sto i sam znas imidz koji prati vozace takvih automobila u Srbiji je sve sem pozitivan.

Sent from my HUAWEI U8815 using Tapatalk 2
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Karavani lepši od svojih limuzina

Post od ljubitelj »

HellBoy napisao: Jer stvarno od kad vozim karavna, ni jednom mi se nije desila situacija, da prilikom kupovine ne mogu sve da spakujem u gepek,

Meni se desavalo, recimo u gepek mi stane Cd ili Ud profil (knauf gips karton sistem) od 3 metra ali onaj od 4metra nema sanse.Slicno i razne drvene ploce, sve sto je sire od 125cm ne mogu nikako da ubacim u gepek, i gomila slicnog materijala koji redovno treba kada se ima kuca.
Maksimum koji uspevam da upakujem je 122x210cm duzine,a tako bi lepo doslo jos kojih 20tak cm duzine :)

Gume sa felnama i ostalo sitno ne racunam, glatko stane 8 komada bez obaranja sedista ali to mi nikada i ne treba :)

Osim velicine prostora jako cenim i nosivost karavana, dzabe veliki gepek ako mogu samo lagane stvari da se ponesu. Po meni 600+ kg uz oborena sedista, znaci plus jos 2 osobe je sasvim dovoljno a neki minimum je 450kg.

Velika prednost karavana je sto je to ipak putnicko vozilo i time moze da ima vrlo dobru okretnost na malom prostoru sto je jako zgodno dok minivan koliko sam primetio obicno vise podseca po toj osobini na kamionet.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ljubitelj napisao:
Gume sa felnama i ostalo sitno ne racunam, glatko stane 8 komada bez obaranja sedista ali to mi nikada i ne treba :)
.
jel si ti siguran da ne vozis kombi? :lol:

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

ftj napisao:@xepoj

Ja ne vidim nista lose u 'imidzu' kad recimo vozis 5icu karavan u odnosu na sedan, stavise onaj sa karavanom ce mi pre delovati kao ozbiljniji lik koji nije uzeo bmwa da bi kupio ribe na stanici a kao sto i sam znas imidz koji prati vozace takvih automobila u Srbiji je sve sem pozitivan.

Sent from my HUAWEI U8815 using Tapatalk 2
5-ica je namenjena pretezno business klasi ljudi i kao takva,limuzina daleko bolje reprezentuje takvog coveka...
Karavan je par hiljada i skuplji,a realno,jedina prednost mu je veci prtljazni prostor i samim tim po meni ima logike samo kao porodicni automobil ili kao automobil za rad(mada ne vidim kao povoljnu soluciju Bmw-a 5 kao radni automobil).
R klasa je po meni ultimativni porodicni automobil,ali i kosta kao ML,sa pocetnom cenom od 60k e...
Ima nekih automobila koji su lepsi u karavan verziji i u toj klasi,kao sto je 300C,ali je zaista retko...
Onda sama izolacija i sve ostalo je na strani limuzine... Kod karavana je povezan sa gepekom i sve sto imas ce da lupa,onda buka od zadnje osovine je dosta izrazenija u odnosu na limuzinu...
Komfor svakako nije na nivou limuzine,ali prakticnost je na visem nivou,pa sta je kome bitno...
Ovo sve sam lepo poredio,imam i limuzinu i karavan i SUV...
Da ne bude da poredim novu C klasu sa starom E klasom karavanom ,imao sam i 124 limuzinu i takodje je bolje u odnosu na karavan...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ja bih mogao i sa ovim da zivim :D

http://www.youtube.com/watch?v=T2NCbj71GME

prtljag na 12:00 :D Kakav crni karavan...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

ADrei napisao: jel si ti siguran da ne vozis kombi? :lol:
I ja se pitam, ponekad sta sve proguta :D ovaj na slici nije moj ali je isti tip.

Slika
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

ljubitelj napisao:Velika prednost karavana je sto je to ipak putnicko vozilo i time moze da ima vrlo dobru okretnost na malom prostoru sto je jako zgodno dok minivan koliko sam primetio obicno vise podseca po toj osobini na kamionet.
:kezo: :rofl: :loool: :dobarvic:

Slika

http://www.cars-data.com/srb/opel-zafir ... CuYS4.dpbs

Obrati paznju na nosivost,zapreminu gepeka,okretanje kruga i spoljnje dimenzije. ;)
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ja sam jedan od onih koji bi uvek birao karavana umesto limuzine. Mnogo ne volim limuzinske gepeke u koje ne može da uđe ništa kabastije od torbe sa štapovima za golf.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Noviji sedani, naročito D segmenta, mogu da progutaju prilično kabaste terete. Par puta sam se prilično iznenadio, pozitivno naravno.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Džabe kad ne može CRT televizor da stane. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Verujem, ali stare navike se teško menjaju. Volim konfor petih vrata. Razmazio me Yugo kojim sam prevezao ko zna šta sve.
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Ako je jugo iz mladjih dana, bolje da ne pitamo sta si sve prevezo :kezo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Da li je veličina bitna?

Post od Floyd »

paja napisao:Mnogo ne volim limuzinske gepeke u koje ne može da uđe ništa kabastije od torbe sa štapovima za golf.
Ne igram golf pa nemam stapove i torbu za njih :)
Ali zato uredno staju koferi, torbe, kese sa namirnicama, paketi sa picem, gluposti iz Ikea-e (kad se obori sediste) itd.

Meni dovoljno :D

Sad, tacno je da u limuzini ne mozes da prevezes ves masinu, sporet, frizider i sl. ali zato iznajmis Sprintera za relativno sitnu lovu i obavis posao...to svakako nisu stvari koje vozikas svaki dan.

Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2
Odgovori