Na magistrali mogu benzinci da budu ekonomični, to im je najniži pik potrošnje. Sporiji i brži proseci više odstupaju od dizelaša, tako da su navedene potrošnje skroz očekivane.
Tapatalk Pro
Moze a ne mora da znaci, to sto ima manje konja ne znaci da ce manje trositi, zavisi tu dosta i od karakteristike motora, mase auta, prenosnih odnosa, efikasnosti motora, itd...Ako on na 7k obrtaja postize 100 konja, a ovaj na 2000 140 konja. Hipoteticki, ali je primer.Day Walker napisao:Jedno je benzinac sa 100ks a drugo sa 140ks.
Svaka cast drugaru na strpljenju. Ja sam skoro pokusao da spustim potrosnju najvise sto mogu i posle 20km trase koju stalno prelazim (10km magistrala,10km lokalni put kroz naselje) komp je pokazivao 3.9. Sve po ogranicenjima, 80-50km/h. Smorio sam se maksimalnodragvorl napisao:Odakle li ti vadis sve te brojke i statistike, leba ti?Drugar na Stilu 1.9 jtd 115 konja na magistrali trosi ispod 4 litre bez problema po ogranicenjima, ravan put, prelazi tu rutu nekoliko puta mesecno. Ja sam pocetkom godine imao potrosnju sa 1.4 benzincem do Subotice u idealnim uslovima da kazem oko 4.5 litre, drzao sam 70 tempo. A do SLO pogledaj koliko je trosio. Nemoj da potezes tako brzo bez argumenata. To sto neko ne zna, nece ili nema potrebe da vozi ekonomicno je potpuno druga stvar.