Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od FitnessGuy »

Evo nekih fotki sa najboljim bodibilderima sveta... :) Imam ih gomilu, al' da izvučem samo nekoliko za ovaj put :)

Phil Heath - trenutno najbolji bodibilder sveta, tj. Mr. Olympia
Slika

Victor Martinez - Dominikanski bodibilder iz top 5 na svetu
Slika

Lee Priest - mali Ozi, ne takmiči se više, takođe jedan od najboljih svih vremena :)
Slika

jedan od stotine štandova na Fibo sajmu :)
Slika

pokloni koje sam skupio za samo dva dana sajma. Ukupno, oko 2kg proteina u testerima + gomila ostalih supsa, oko 1kg proteinskih čokoladica, desetine majici i šejkera... Oaza. :D
Slika

Za mesec dana je novi Fibo i ja nestrpljivo brojim dane. Neprocenjivo iskustvo koje se stiče u kontaktima sa najboljim ljudima sveta iz bb&fitness života. Poenta je zadržati što veći broj kontakata. :)
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Onda ni moji zgibovi nisu bili 100% pravilni posto mi noge nisu apsolutno mirovale. Malo sam se migoljio kod poslednjih par ...

Pogledajte klip na YouTube-u od sipka brace, kad lik pokazuje razlicite vezbe za trbusne misice dok sedi-lezi na podu. Pakleno teski, brutalno dobri.

Urose, mislim da za vezbe na sipci treba proci pripremu:
- samo trbusnjaci
- samo obicni zgibovi
Tek posle to spojiti u jedno.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Gledao sam taj klip, stvarno su dobre vežbe, ja radim Skubijeve "6 pack in 3 min" svaki dan plus na šipci brisače i podizanje nogu i klasične crunches-e. Običnih širokih zgibova sam izvukao 24 komada potpuno odmoran malopre, posle po 12-15 u seriji, a za ceo trening sam uradio oko 130 i baš napredujem kvantitativno, plus radim parcijalno u 3 dela apsolutne zgibove kako bih se pripremio za njih i ojačao, i moram rukavice da potražim ovih dana da ne bi bilo ovo:

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 8524_n.jpg

:D
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

ФитнесГај,
по овоме шта ја видим изгледа да то билдовање лоше утиче на висину, па сви су макар за главу нижи од тебе :dobarvic:
Под хитно да престанеш са теговима :sreckovic: :presrecan: !!
А поклони...искрено, није ваљда да то све једеш ?!?!?

Мислим, јел једеш ишта кашиком а да није та пиљевина и прашкови? Озбиљно питам.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Med, mislim da nisi u pravu, uglavnom nije moguće da dvometraši razviju takvu takmičarsku muskulaturu i onda se time najpre bave niže osobe, koliko sam čitao, tako je otprilike. Visokim ljudima je mnoooogo teže da imaju obim bicepsa recimo 65cm nego što je to nekome čija je nadlaktična kost duplo kraća, isto važi i za ostale mišiće.
Edit: Čak sam negde naleteo na podatak da ne postoji studija koja je pokazala i dokazala postojanje veze između visine i dizanja tegova, bavljenja sportovima snage..

Fitness, vodi me na sledeći sajam :presrecan:
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Niži ljudi imaju malo bolje predispozicije za bb, zato ih je više. Ima i visokih, naravno. Arnold je bio najviši Mr. O. Visoki ljudi teško mogu da naprave konkurentne noge, tako da ih nema u samom svetskom vrhu. I sam Arni je imao slabe noge, ali je takva građa u njegovo vreme prolazila.

Kad odeš u kupovinu i napuniš kolica, nije valjda da ćeš sve to odjednom pojesti? :) Smešno je to pitati za suplemente, jer mislim da je jasno da su to DODACI ishrani. Znači, sve se bazira na ishrani, a suplementi je dopunjuju.

Svaki suplement ima svoju namenu i tajming, a većini nije namena da menjaju obrok, tako da se gro suplemenata pije neposredno pre, tokom i nakon treninga. Obrok se menja nekim proteinskim blendom, a svi ostali suplementi se koriste u svrhu bolji performansi na treningu i boljem oporavku od istog. U prevodu, nekoliko vrsta suplemenata iskoristiš u roku od sat i po i to ti je to za ceo dan, sve ostalo je klopa. E, sad, drugo je što ima neozbiljnih početnika ili needukovanih vežbača pa ishranu zasnivaju na supsima. Takve već neću da komentarišem. A, ti pokloni na slici, to uopšte nije neka velika količina supsa. To su sve kesice za jedno korišćenje, a često se oko treninga koristi po 3-4 vrste suplemenata. :)

Ja lično imam 4-5 čvrstih obroka i jedan do dva proteinska šejka dnevno. Valjda ne delujem neozbiljno da me pitaš da li jedem i čvrstu hranu. :D
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Mene na primer MRP od Univerzala sa 0.4l mleka zasiti da neka 4 sata nisam gladan uopšte, stvarno fantastično, oko 45 grama proteina, 25gr UH i gomila vitamina i minerala, još u 0.5 mleka 16 grama proteina i ~20 grama laktoze, baš zasiti dobro.
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Ja izbegavam da trošim novac na unapred napravljene MRP proizvode jer uvek mogu bolji sastav samostalno da napravim. Jedino imam par kesica u kaseti auta, za slučaj da negde nepredviđeno zaglavim i nemam vremena da jedem.

Zamenu obroka pravim od 15g wheya+15g kazeina+kašika maslinovog ulja. Isto gledam da me ne zasiti previše jer mi nije poenta da me prah drži 4 sata sitim, pošto ću se pre osloniti na čvrstu hranu.

Na Fibo letim 18.aprila, možeš da kreneš sa mnom ako hoćeš. :D
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Jutros sam igrao dva sata stoni tenis sa ortakom. To je prava stvar, i za rekreaciju i za mrsavljenje.
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Prilično dobro rekreativno igram stoni tenis. Imao sam sreću da naletim na gazdu(vlasnik kuće u kojoj živim) koji isto voli stoni tenis i u garaži ima dobar sto. Tako da dosta redovno igramo. Inače, imao sam i par srednjoškolskih takmičenja u ovom sportu. :) Defanzivac sam.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Drugar "cepa stondzu" 10ak godina unazad, i igra vrhunski. Igramo male partije, do 11, svako po dve serve, i nisam osvojio vise od 7-8 poena. Mislim da je u tih dva sata bilo 35-0 u partijama :kuku: :(

U Metrou budu na akciji stolovi za stoni tenis, za oko 120e.
Nije losa kupovina za amtersko-rekreativno igranje.

Stoni tenis te oznoji, al' kazu nista kao badminton - guta kalorije
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

mogu da potvrdim, ali normalno za bad(g)minton se najbolje igrati sa perjanom lopticom nego onim plastikanerom koji i forsiraju po intersportu i ostalim radnjama...

a za stoni tenis mislim da cak i vise oznoji ako se dobro uneses u to.
Slika
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Kada si zagrižen, hoćeš dobre udarce, takvi dobri udarci vuku puno energije da bi se izvukli. Znači, već nakon zagrevanja skidam jedan sloj odeće, a nakon dve partije ostajem samo u majici ili bez nje. :D

Volim atraktivne udarce, naročito volim da vežbam udarce kojima još nisam dorastao, pa me sve to puno oznoji. Unosim se u partiju isto - bilo da je 10:0 i serviram ili je 10:10 pa igramo na razlike.

Redovno pravimo mini turnire. Okupi se komšiluk u garaži gde nam je sto, tj. svako ko iole zna igru.
Korisnikov avatar
krstin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:10

Post od krstin »

Zamrla nam malo tema :) Jel se bavi neko trcanjem? Ja sam hteo da dodam nesto teretani, kako bih povecao i kondiciju, a ne samo snagu i uz malu pripremu istrcao sam juce "frtalj" maraton u Novom Sadu. Ozbiljno sam se nalozio, i jedva cekam oktobar, kada se odrzava sledeci :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Sutra počinjem sa ovim programom Wind sprintova - sprint u kome trčiš do određene tačke a posle se vraćaš normalnim hodom do početne tačke.
Program je sledeći:
Beginner: 40-50m sa 75-85% snage
Intermediate: 75-100m sa 75-85 snage
Advanced: 40-50m sa 85-100% snage
Expert: 75-100m sa 85-100% snage

Videćemo kako ću se pokazati sa beginnerom.
Odgovori