Ja u DE imam daleko vise vremena nego u SRB za porodicu, sve je stabilno, cak radimo i manje nego sto smo radili u SRB, a standard ne vredi pominjati. Pre DE sam radio u Poljskoj i Svajcarskoj, i Poljska mi je i dalje najlepsa (Krakow), a Svajcarska dosadna, rasisticka i to tesko, i previse regulisana.
Mada je Keln dosta razlicit od ostatka Nemacke. Svi pricaju engleski i lako se stvari zavrsavaju. Plus nisu zadrti sa nosnjama (mislim da u Minhenu ima toga dosta

) I sami za sebe kazu da nisu kao ostali Nemci.
Otisli smo iz SRB gde smo imali odlicne stalne poslove, nasu nektretninu i ukupan prihod daleko iznad svakog proseka (na dve do 3 god smo menjali nove aute).
Ali nismo imali vremena i nismo mogli da planiramo kao ovde sto mozemo.
Sam kazem da mi je, nakon izbora zene, odluka da odem iz SRB druga najbolja u zivotu
Za doktore se slazem, ukoliko su i sami iz doktorske porodice, gde su im roditelji ili partner zavrsili faks, kupili stan i kola i zaposlili ih, ovde nista ne dobijaju na statusu osim ukoliko zele da se bave naukom, a ne pederisanjem statusom.
Sto kaze Bora Todorovic Surdi, ako hoces da budes neko i nesto, to mozes samo kada odes dole da se pokazes
Inace, ono sto je ovde dobro je to da izuzetno lako moze da se nadje posao bez obzira na strucnu spremu, cak i dodatni posao posle glavnog, ko nema skolu a ima ambiciju da vozi Mercedesa

I kada sve saberu, bez odricanja (osim izlazaka, ovde je to enormbo skupo ), bez problema im ostaje mozda 500 do 1000 EUR mesecno. To je u SRB nezamislivo za takve iste ljude.