Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od srdjanyo »

Imao sam par takvih situacija u Lefkasu i Nidriju na Lefkadi. Krenu sa parkinga bez ikakvog migavca i to bukvalno dok je kolona pored njih. I po pravilu rade polukružno jer "su tako u mogućnosti". Grci = pravoslavni Turci.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

nidza napisao: 21 Jul 2025, 12:31 Desni migavac i propustiš nervozu kome se žuri. Ne znaš njegov problem, još manje treba da budeš deo tuđe muke.
Jesi ozbiljan, ili pises samo da bi nesto napisao?
Smanjio sam brzinu na 50km/h tih 400 metara pre i posle radara, posle toga vozio 80km/h. Bila kolona maltene.
Vazi sto cu da se iskljucujem sa magistrale zbog nasilnika, a vozim pristojnom brzinom (kao i svi u toj koloni).
Cini mi se da samo trolujes, ili pises eto da bi nesto napisao.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ako te čovek pritiska duže vreme i vidiš da nešto nije u redu sa njim, potencijalno te ugrožava, zašto bi rizikovao i uopšte postojao u njegovoj blizini i jedan sekund duže nego što je neophodno? Posebno ako ste u koloni, a on se baš nameračio lično da tebe, kao da ne vidi kolonu ispred.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Zato sto je 99,99% samo klasicni idiot i niko normalan se ne bi iskljucio iz saobracaja samo da bi njega pustio.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ko je spomenuo isključivanje? Daš migavac neka obiđe kad je nervozan i preko pune. Usporiš da ga ne zadržavaš i putuj igumane.
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

U pitanju je deonica od Uzica ka Zlatiboru. Ne znam jesi li prolazio u skorije vreme, do uspona nema isprekidane linije (mesto Susica).
Ovaj da je hteo da me pretekne preko pune, imao je priliku na 3-4 mesta (drzim odstojanje, a ima pregrst pravina gde je pre bilo isprekidano).
Dakle, nije zeleo/smeo preko pune, samo se nabijao bez razloga i divljao.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

markoue napisao:
nidza napisao: 21 Jul 2025, 12:31 Desni migavac i propustiš nervozu kome se žuri. Ne znaš njegov problem, još manje treba da budeš deo tuđe muke.
Jesi ozbiljan, ili pises samo da bi nesto napisao?
Smanjio sam brzinu na 50km/h tih 400 metara pre i posle radara, posle toga vozio 80km/h. Bila kolona maltene.
Vazi sto cu da se iskljucujem sa magistrale zbog nasilnika, a vozim pristojnom brzinom (kao i svi u toj koloni).
Cini mi se da samo trolujes, ili pises eto da bi nesto napisao.
Nije mislio da se isključiš sa magistrale već samo da mu desnim migavcem daš signal da te pretekne ako mu se baš žuri mada sumnjam da bi on shvatio tu signalizaciju.

Sent from my VER-N49 using Tapatalk

Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Kad vozis Yuga prilicno je standardno da ti se nabijaju na branik. I standardno nervozne face kad ne mogu da te preteknu :kezo:
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Post od Romanticni_Piroman »

ftj napisao: 21 Jul 2025, 13:07 Zato sto je 99,99% samo klasicni idiot i niko normalan se ne bi iskljucio iz saobracaja samo da bi njega pustio.
Ovde se tacno vidi da ne vozite po Norveskoj :D Ne kazem da treba svakom idiotu da se sklanjas, ali u Norveskoj je (a verujem i u jos par slicnih zemalja) gotovo nepisano pravilo da das desni i da se iskljucis ako imas kolonu iza sebe. Kao sto je @nidza napisao, zasto bi hteo da provodis i sekund vise nego sto moras sa takvim idiotom. Naravno da ne moras, i ne postoji pravilo koje govori o ovome, ali generalno ako si najsporiji u saobracaju i pravis guzvu, stanes i pustis ih, i onda lepo nastavis.

@markoue Nemoj da shvatis ovo kao napad na tebe, uopste ne govorim o toj konkretno situaciji, vec ovako uopsteno, u normalnom uslovima. Ja sam prvi koji se inati debilima, npr. obidjem sa desne strane coveka koji kampuje u levoj traci i nece 5 minuta da se skloni u praznu desnu traku, i onda lepo ukocim ispred njega i teram ga da ide 80km/h po auto putu. Opet nije dobro, ali tesko mi je da ignorisem ovakve ljude... Mnogi cak i kada ih obidjes sa desne uopste nisu svesni svog okruzenja, i samo nastave da idu levom trakom kao da se nista nije desilo.
Odgovori