Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Toster mi je drugi po redu lokal gde se kajem sto sam jeo.
Etno selo Tiganjica mi je prvi.
Etno selo Tiganjica mi je prvi.
#1 po tome mi je Stojšić Salaš kod Beške/Krčedina. Možda se nešto promenilo u poslednjih par godina, ali ne bih tamo zalazio više.
Promenilo se. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

I tada je već bilo promenjeno, znači 2x se menjalo?
Bio sam prošle godine, OK je atmosfera i hrana. Može da se sedi napolju dok komarci ne preuzmu teritoriju.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Surovo jeste, ali ne mora da bude tako.member napisao:To zavisi iz koje perspektive posmatraš. Radnika ili gazde.
Trebalo bi važiti pravilo da najbolji radnik je zadovoljan radnik. A to znači, dobra plata.
Medjutim, realnost je potpuno drugačija. Zato danas važi pravilo da najbolji radnik je radnik koji ima kredit. Surovo, ali tako je.
Moj komentar iznad se odnosio na nešto drugo.
Kad je to tako prost posao gde se vrti velika lova, što ne bi otvorili roštilj, pa sami pravili vrhunski hamburger i mlatili ozbiljne pare?
Fast food-ovi sve teže opstaju. Narod nema para. Mnogima je skupa i ta sojina pljeskavica.
Pa pogledajte, nekada davno je ispred svakog FF bio red, sada toga više nema.
Zanemarimo centar BG, govorim uopšteno, u mnogim gradovima je tako. Osim toga, veliki igrači guše ove male.
Ista priča je i sa pekarama.
Tako je samo zato sto gazdama odgovara da izrabljuju, a vlast im to omogucava.
Ko je i gde napisao da je to prost posao?
Ako nista vise, ja sam suprotno rekao.
Dobar hamburger nije tesko napraviti, problem je prodati dovoljno da bude isplativo.
Nije ni problem da narod nema para, vec da rostilja ima previse, a bas ta pohlepa i zelja za velikom zaradom, vodi ka tome da se prodaje govno u lepinji i da radnik umire za 25k.
Bas zato sto su kojekakav kurta i murta gazde, i imamo ovakvu situaciju.
Drugo, danas je dostava popularnija nego ikada, pa ljudi narucuju od kuce bas u velikom procentu.
Pa nikada se manje nije kuvalo u kucama, one sto ja znam, 3 para od 10 kuvaju, 2 nekada kuvaju virsle i peku rostilj, ali se pretezno hrane napolju, a 5 se hrane napolju. I naravno, kukaju i kako sa svojim platama od preko 600e, jedva prezivljavaju, ali se lonca ne late

Skoro svaki gazda razmislja ovako:
Za 30,35k imam uvek ljude koji ce da rade.
A i zasto bih davao vise, kada svi tako daju(ovo je jednostavno 99% izjava svih koji izrabljuju, da daju trzisnu platu, da placaju za taj posao koliko se placa i slicno...)
Zasto bih ja davao 50k, kada je meni na moja 4 radnika, to 600e manje. Zasto bih ja bacao 600e, zasto bih samo ja bio budala.
I svaki takav gazda se buni kako ljudi nece da rade, kako mu posao zbog toga trpi, krivi drzavu i ljude, a u isto vreme se kupuju automobili i slicno.
Jbg, niko nece da bude gazda za 1000e mesecno, dok mu zaposleni imaju 450e plate, vec bi da on ima 2 i 3000e.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
+1
Nažalost ali tako je
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Nažalost ali tako je
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Ah da, zaboravio sam da nekada dodam i moj majonez

Lepinja je ekstra.
Kao sto je Gruja rekao, nije sada pljeskavica da se raspametis, ali je super za fast food i kvalitet je konstantan, plus je u pitanju cista junetina.
Ja nigde drugde ne jedem obicnu pljeskavicu.
Jedem kod matorog vec 20 godina, ranije je bio u Cara Dusana, a sada ima i negde na Dusanovcu lokal.
Ova sto je isecena je tolika, jer je to najveca koju imaju, od 500g, a prava mera je ona od 300(to je ova dole na slikama), jer u onoj od 200 bude pretanko meso i previse hleba

Danas sam jeo sa donesija pljeskovac 016 i za svaku preporuku. 250g 250 din.
Vidis ta se meni lepinja ne svidja. Nema lepu koru nego je sva kao da nije pecena, cak mislim da je to lepinja iz ns. Moram kad budem u bg probati tu pljeskavicu. Koja je adresa?Xepoj87 napisao:Ah da, zaboravio sam da nekada dodam i moj majonez
Lepinja je ekstra.
Kao sto je Gruja rekao, nije sada pljeskavica da se raspametis, ali je super za fast food i kvalitet je konstantan, plus je u pitanju cista junetina.
Ja nigde drugde ne jedem obicnu pljeskavicu.
Jedem kod matorog vec 20 godina, ranije je bio u Cara Dusana, a sada ima i negde na Dusanovcu lokal.
Ova sto je isecena je tolika, jer je to najveca koju imaju, od 500g, a prava mera je ona od 300(to je ova dole na slikama), jer u onoj od 200 bude pretanko meso i previse hleba
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
Adresa je dno Takovske, preko puta bivseg Verano Motorsa, a pored neke kladionice na cosku Takovske i Cvijiceve
Auto mozes parkirati dole u Cvijicevu, pa prosetati 50m ili preko puta, kod bivseg Verana.

Treba mi brz odgovor gde se mogu pojesti dobri sendviči na novom beogradu
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Caldo kod Arene.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Hvala lepo
Fin sendvič skroz. Ovde jede i bivši ministar prosvete Verbić, jedva sam provalio odakle mi je poznat.