Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Ogi »

Bianca napisao: 06 Dec 2020, 18:46 Nisam obratila paznju na to da je ovo forum za automobile..na pretrazivacu sam trazila podatke o investitorima i ovaj link mi se pojavio, a auto ni ne vozim
Post godine. :rofl: :rofl: :rofl:

U taj deo izmedju Bulevara i V. Ilica nisam puno zalazio, gledao sam samo jedan stan u Ulcinjskoj i tada se gradio onaj veliki objekat u G. Vucica, projektno sa UCB, Kopernikus, to bi sada trebalo da je uveliko u fazi prodaje. Taj deo je isto infrastrukturno los, ako mislis na one ulicice oko OS Jelena Cetkovic pa nanize. U sustini sve ti je to deveti krug pakla, manje vise. Ja sam po svaku cenu zeleo Lekino brdo. Iskljucivo trazio novogradnju, nisam mogao da pronadjem nista, onda sam pogledao i dva koriscena novija stana ali ih nisam uzeo zbog dupeta od garaze odnosno "garaze" . Ako si mladja, nemas porodicu, verovatno ti vecina stvari o kojima sam pisao nece smetati. Ako imas novca, parking/garazno mesto uzmi kao investiciju, na stranu sto ces mozda voziti jednog dana nego sto opusteno mozes da uzimas 100e za mesto a prodaces ga kad' hoces u roku od odmah za iste ili vece pare. Lekino brdo je isto kao i deo Vracara o kome sam ti pricao, infrastrukturno na nivou od pre 50 godine sa 300 kuca koje cekaju da budu srusene tako da nema tu srece jos dugo. Recimo meni se dopadao deo oko Sumica, taj deo Lekinog i dalje, do one velike crvene zgrade sto je radio Bekament, tu recimo nije bilo stanova a hteo sam da pogledam. Ima tu i onaj objekat "Nova adresa" koji se tipa reklamirao pre 5 godina a jos nije zavrsen a na mailove niko ni tada nije odgovarao. Sto se tice samog kvaliteta novogradnje, ja sam insistirao na njoj jer jednostavno nisam mogao da se bavim renoviranjima, da se zezam sa nazovi majstrima itd. to je tek pakao, to zna svako ko je imao posla sa njima. Objekat u kojem zivim spada mozda i u lux gradnju ali daleko je od toga. Sve to mnogo lepse izgleda nego sto jeste. Ima stvari koje su fenomenalno odradjene dok ima veoma losih delova. Na primer, plocice i parket su fenomenalni, stolarija drvo aluminijum dok recimo unutrasnja vrata i stokovi krs, prekidaci krsina, varijanta 3 dinara na buvljaku po komadu. Zvucna izolazija izmedju stanova onako, srednje da kazem, kada uvece u tisini gledam TV i udje komsinica spolja, cujem kako hoda i lupka... izolacija prema spolja je dobra. Ali to je svuda tako, nijanse su u pitanju. Sa druge strane, gledao sam slike stana iz Beograda na vodi, zavrsna obrada kao ja da sam pravio, citao o poplavama u garazi A Bloka i Vozdovim kapijama, to se ovde recimo nije desavalo.

Generalno, kazem, prodji peske jedan vikend, gde god se okrenes su zgrade u razlicitim nivoima gradnje, mozes da se uklopis kako zelis. Jeste odvratno po mnogim parametrima ali gde da zivis ? Ja sam imao ambicije da idem na Bezanijsku kosu, razmisljao sam o Banovom brdu, Pionirskom gradu, Kosutnjaku. Cene su maltene iste, na BK nema novogradnje, barem tada je nije bilo i na kraju sam ostao ovde iz nekih objektivnih razloga. Finansijski sam neverovatno dobro prosao, ako je za utehu.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

pedja napisao:Strumička je verovatno jedina ulica, u tom kraju, u kojoj bih gledao stan. Sve između (do G.Vučića) je cirkus od ulica.

T-T
Bukvalno horor, kraj u kojem sam odrastao danas ne prepoznajem, Kaluđerica bukvalno. Prosto da čovek ne poveruje da neko uopšte razmišlja da živi tamo danas

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kopernikus i Greda Valjevo mislim da su odavno rasprodati, ugao Ravaničke i G. Vučića.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

@Ogi Nova adresa je imao probleme različitih vrsta. Decembar 2018 je bio termin za useljenje, međutim... Za sada je dve godine probijen rok.

Zafalilo para, promenili su ekipu majstora X puta, ulica ispred nije probijena (treba da izađe na G.Milenka).

Polovinom 2018. je sve bilo 100% izvesno, po njima. Žena u kancelariji je zvučala malo neubedljivo, ali glavni čovek izvođača je stao iza svega "na majke mi".

Ova gospođa je izjavila: bilo malo loše vreme, ali mašine su spremne, od nedelje ide izbijanje ulice. Kao da ne prolazim pored zgrade svako jutro :D Eto prođoše dve i po godine.

T-T

Bianca
Reactions:
Pridružio se: 27 Nov 2020, 15:13

Post od Bianca »

Ma neka si se ti meni nasmejao :D ali da ti kazem, ovaj forum, pa neka je za automobile, je jos naj informativniji, svasta interesantno sam procitala o ovome sto me trenutno zanima.
Uglavnom zakljucujem da ste na Lekinom brdu nezadovoljni, guzvom, infrastrukturom, gradilistima, djubretom, nema trotoara...a opet tamo zivite. Pa onda znaci nije toliko lose?
I novogradnja..nije bas najkvalitetnija, ali je dobra.
Ja zivim u zgradi iz 80tih, od cigle...po prici tada se zidalo kvalitetno..isto cujem komsije kad se vrate, pa lupe vratima, pa kako gaze, pa nocu se cuje i kad pricaju..ovi matori gluvaci odvale TV pa se i to cuje...sve mi se cini da su to svuda nijanse. Osim ako ne racunamo bas neki krs od zgrade.
Izmedju ostalog sam sa vise strana cula da Greda iz Valjeva pravi kvalitetne zgrade...gledala sam jedan stan, bas i ja laik, prepoznajem da je vroma kvalitetno uradjena..ali stan nema bas najbolji raspored...prostrani hodnik, a nije ostavljeno mesto za americki plakar. Jedino kako moze da se iskoristi hodnik je da se kao u kuhinji okace viseci elementi..to mi je grozno. A u ovoj zgradi sto je radio Beomarket, iako je manja kvadratura, predvideli su mesto za velike plakare u hodniku i spavacoj sobi..to mi je za svaku pohvalu. Mali detalj, a jako bitan.
Ah da, i jos jednu stvar sam primetila, na levoj strani zgrade nema nijedan prozor. A da bi spavaca soba imala prozor, napravljeno je udubljenje, kao atrijum, bas mali. I kad se tu do te zalepi nova zgrada, ova soba ostace u tom malom atrijumu bez svetla. To isto treba da se obrati paznja.
I Greda ima super uradjen sajt. Uglavnom su svi stanovi rasprodati, iako su malo skuplji...2800e je m2 u ulici 27.marta npr....a sledecu zgradu, kad prodje Korona ce da prave u Solunskoj ulici.
Ima li neko neka iskustva sa Dorcolom...Carigradska, Budimska ulica. .Gundulicev venac itd?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja samo da ti poželim prijatan boravak na forumu. Drago mi je da si pronašla korisne informacije jer u gotovo milion postova sigurno ima i ponešto pametno. Jeste ovo u osnovi automobilski forum, ali u ovom opštem delu pričamo o svemu. Tako da nije obavezno ni da si vozač ni da imaš automobil.

:sesir:
Posetite www.garaza.rs !
Bianca
Reactions:
Pridružio se: 27 Nov 2020, 15:13

Post od Bianca »

Hvala...hvala najlepse :)
Ako mogu da dodam u svoju odbranu, posedujem vozacku dozvolu..tako da sam znaci kvalifikovana za forum :kezo:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

auh, koje cifre za onaj raspored prostorija pa ono je sramota blago rečeno.
Nisu se mrdnuli od 70ih...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Bianca napisao: 07 Dec 2020, 23:00 Ma neka si se ti meni nasmejao :D ali da ti kazem, ovaj forum, pa neka je za automobile, je jos naj informativniji, svasta interesantno sam procitala o ovome sto me trenutno zanima.
Uglavnom zakljucujem da ste na Lekinom brdu nezadovoljni, guzvom, infrastrukturom, gradilistima, djubretom, nema trotoara...a opet tamo zivite. Pa onda znaci nije toliko lose?
I novogradnja..nije bas najkvalitetnija, ali je dobra.
Ja zivim u zgradi iz 80tih, od cigle...po prici tada se zidalo kvalitetno..isto cujem komsije kad se vrate, pa lupe vratima, pa kako gaze, pa nocu se cuje i kad pricaju..ovi matori gluvaci odvale TV pa se i to cuje...sve mi se cini da su to svuda nijanse. Osim ako ne racunamo bas neki krs od zgrade.
Izmedju ostalog sam sa vise strana cula da Greda iz Valjeva pravi kvalitetne zgrade...gledala sam jedan stan, bas i ja laik, prepoznajem da je vroma kvalitetno uradjena..ali stan nema bas najbolji raspored...prostrani hodnik, a nije ostavljeno mesto za americki plakar. Jedino kako moze da se iskoristi hodnik je da se kao u kuhinji okace viseci elementi..to mi je grozno. A u ovoj zgradi sto je radio Beomarket, iako je manja kvadratura, predvideli su mesto za velike plakare u hodniku i spavacoj sobi..to mi je za svaku pohvalu. Mali detalj, a jako bitan.
Ah da, i jos jednu stvar sam primetila, na levoj strani zgrade nema nijedan prozor. A da bi spavaca soba imala prozor, napravljeno je udubljenje, kao atrijum, bas mali. I kad se tu do te zalepi nova zgrada, ova soba ostace u tom malom atrijumu bez svetla. To isto treba da se obrati paznja.
I Greda ima super uradjen sajt. Uglavnom su svi stanovi rasprodati, iako su malo skuplji...2800e je m2 u ulici 27.marta npr....a sledecu zgradu, kad prodje Korona ce da prave u Solunskoj ulici.
Ima li neko neka iskustva sa Dorcolom...Carigradska, Budimska ulica. .Gundulicev venac itd?
Zar je Budimska Dorcol ? Meni nekako Dorcol do Francuske. :)
Ne znam nista o Dorcolu u smislu nekretnina ali ga volim, jos iz skolskih dana, ostalo mi to lepo vreme urezano u secanje.
Dan danas volim da prodjem pored skole i Dusanovom generalno i tim ulicama okolo...
Tu ne znam za novogradnju osim K Distrikta preko puta ZOO i Novi Dorcol u Venizelosovoj.
Ali tu su cene ja mislim mnogo vise nego i ovde.
Toplicin venac... mogu misliti koje su tu cene...
Prvi korak je da se fokusiras na lokaciju. Pa onda mikro lokaciju.
Nije ovde tako lose odnosno jeste ali je stvar u tome kako percipiras zivot. :) Znaci stvari koje meni smetaju vecini nece smetati jer takav smo narod.
Ima i ovde lepih ulica.
Je l ti znas da ja za 12+ godina koliko zivim ovde nisam nijednom video gradsku cistocu osim djubretara. Ulicu nisu nijednom asfaltirali, nijednom ocistili.
Ali to su stvari koje tebi verovatno nece smetati.
Tako da nemoj odustati od ovog kraja, mislim da zbog ogromne ponude mozes da pronadjes mikro lokaciju koja ti odgovara. Na primer tu oko Sumica, oko Vidske imas lepih mirnih ulica sa kucerinama koje ne verujem da ce biti rusene.

@pedja Ja sam likovima sa Nove adrese pisao bukvalno pre tipa 2-3 godine, niko ne odgovara. Pazi ti koji je to nivo svesti, odustao sam odmah od njih. I eto vidis dokle su stigli.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Jednog od suinvestitora su ubili pre toliko pa se zato valjda i oduzilo.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ako, 99% njih su banda i kriminalci. Misle da su nedodirljivi dok ne naidju na nekoga kao onu zenu sto je napunila olovom onu dzukelu sto ju je godinama maltretirao. Zivela. E to je sustina zivota u ovoj drzavi, moras da budes veci ludak od ludaka da bi opstao. Ali onda trpis neke posledice a mozda i prodjes bez, ko zna. Niko ga ne bi ubio da je posten i normalan covek. Bio.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Sta je bilo sa zenom, koliko je osudjena?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

U kućnom pritvoru je, sa nanogicom.

Ovih dana je trebalo da izađe na sud, ali je završila u bolnici - korona.

-

Inače, kuća sa natpisom Pravda za Stojanku je srušena i zida se zgrada, neka simbolika, šta li je.

T-T

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

mamu im zlikovačku

biće drakonski osuđena, za primer da se na investitore ne sme

a njima niko ne može ništa
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Samo cu vam reci da je lamelu kompleksa u kome zivim takodje finansirao kriminalac. To nisam naravno znao pre kupovine a islo je preko jedne "renomirane" firme pa nisam ni mogao da znam.
Odgovori