Dobra knjiga

Heinz napisao:Moraju da se broje kcal ko hoće da smrša, to ne piše za hrono npr. A dr Giffing je anesteziolog ako me sećanje ne vara.
S3
Baš tako. Može da se bira koje voće da se jede, ali staviti svo voće sa dijametralno različitim glikemijskim indeksom u isti koš je neozbiljno.Heinz napisao:Glupost je da se ne jede voće npr.
TT
Ovo je tačno, ali meni neostvarivo. Na primer, daleko mi je lakše da skroz izbacim slatkiše, nego da pojedem samo kocku ili red čokolade. Čim prvi put osetim ukus čokolade pretvaram se u nezasitu zver i ne mogu da se zaustavim. Slično važi i za dobra sveža peciva ili onaj brašnjavi hleb ili lepinju, pa ako su još topli... Lakše je ne probati uopšte.Scuderia napisao:Meni licno je lakse izbrojati kalorije i pojesti i slatko i hleba i voca i sladoled (u normalnoj kolicini, da mine zelja), pa posle zakinuti na hidratima ili necemu drugom nego se strecati da li cu pojesti nesto sa 'crne' liste.
Treba biti umeren u svemu, cak i sa najzdravijom hranom se u velikim kolicinama moze ugojiti.
+1grujicd napisao:...daleko mi je lakše da skroz izbacim slatkiše, nego da pojedem samo kocku ili red čokolade. Čim prvi put osetim ukus čokolade pretvaram se u nezasitu zver i ne mogu da se zaustavim. Slično važi i za dobra sveža peciva ili onaj brašnjavi hleb ili lepinju, pa ako su još topli... Lakše je ne probati uopšte.
ako si se pola života bavio sportom ovakva pitanja treba mi tebi da postavljamo a ne ti namazokano.zm napisao:Potrebna strucna pomoc
Ovako 33god, 122kg,194, visegodisnje bavljenje sportom (15)god, po prestanku sam dobio 15-20kg i nikako da ih se resim, doduse ne vezbam uopste samo poneki zgib uradim zbog ledja. Pitanje je sledece kako do recimo sl leta dodjem 105-107, trenutno sam ponavljam u losem kond stanju, znaci kako treba da izgleda taj pocetak