Pajo ono sto zelim od bajsa je da bude 100% ispravan jesam rekreativac ali necu da dozivim sa bajsom kao sa starim da krenem na Ub sa biciklom i da mi se raspadne zadnja glava na pola puta. Ne treba mi vrhunski bajs niti jurim tezinu treba mi iskljucivo sigurnost. Tu sigurnost sa trenutnim QUANDO nablama od 480 din. sigurno nemam i pogonom od 1080 din. mozda jednu sezonu eventualno dve. Forester je kupljen iskljucivo zbog rama jer mi se bas bas svidja i veruj ne bi ga menjao ni za jedna drugi, odgovara mi njegova geometrija i veruj kad god sednem na njega mi je bas uzivanje. Ali pogon, lanac, zadnji zupcanik nable, gume su mi i te kako bitne to je ono sto ti daje bar neku sigurnost da ne ostanes negde na putu. Dali ce moj bajs imati 7-8-9 ili 10 brzina mi je totalno nebitno bitno je sto za sedmofaz ne mozes da kupis kvalitetan deo da budem bar psihicki siguran.
To sto sam naveo full XT to je je diskutabilno.Nable ce biti sigurno xt ostalo dali ce biti deore SLX ili XT to ce diktirati novcanik
Vrlo dobro sam svestan koliko ce me ta igranka kostati ali gledano da do sledece sezone imam 12 meseci i da komotno mogu svakog meseca neosetno da kupim deo po deo najsuplja mi je stavka pogon ako budem uzimao onaj SLX on je 15000 i njega cu ostaviti za kraj, ostali delovu su oko 5000 +- koja hiljada gore dole po delu i toliko mogu da izdvojim svakoga meseca.
Ako se vec uvlacim u to a uvlacim se bolje mi je odmah da predjem na 10 faza za buduce dane posto bajs necu nikada prodavati. Mislim da je bitan pogonski sklop ma koja je bicikla u pitanju.
Gledajuci treking bicikle po netu mislim iskljucivo na nove tesko da ima koja sa bas kvalitetnim pogonskim sklopom.
Drugo zadovoljicu svoju dusu jer sam tvrdoglav kao mazga kad nesto naumim
Dusan napisao:Gledam cene ovih pogona koje kaci Sarance i ne razumem zar nije lakse jednostavno prodati trenutni i npr. na cikloberzi kupiti bicikl po meri? Cela ta budzevina ce izaci preko 200e, a za 300 moze da se kupi solidan bike.
Necu polovan bajs, ovaj sam skoro kupio novog i dobio ga ispod cene samo njega sam jurio da kupim. Tacnije bila je zamisao da kupim samo ram ovaj koji trenutno imam i da na njega pakujem sve ovo sto sam sad naveo da cu kupiti. Pa sam ipak kupio ceo bicikl jer ga verovatno ne bih sklopio do sada.
paja napisao:@ Šaranče
Kupovinom XT 10F grupe kupuješ vrhunsku mehaniku koja uopšte nije jeftina i stavljaš je na ram na kom je nepotrebna. Da hoćeš da praviš vrhunski trekking razumeo bih te, al ti hoćeš AMG motor u Puntu.
Ovo me podseti kada sam kupovao gume za kola. Dobar dan imate li Michelin pneumatike. Prodavac: Za koji auto. Za punta klasika. Prodavac: Sta ce ti Michelin na puntu na punta ide Tigar wintera
Sve u svemu kad dodjem do pogona i zadnjih zupcanika vodim tebe, bajkera i zu-a na kafu da vas smaram malo