Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Bax »

JA podrzavam Crnog, mada i ne citam previse sta pisete... :)
Znam koliko je moje telo gore sad, u odnosu na pre 20 godina, pa to je nebo i zemlja, tako da njemu skidam kapu, jer kapiram da je sve jos drasticno gore, sa 50 i 60 godina....

Moji vrsnjaci su odavno raspad, mogu misliti kako je kod Crnog, drugo sam ja, miljenik fortune, koji je ziveo u medu i mleku :) .

Lepo je biti mlad i jak, ali to nije doveka, cenim ljude koji drze do svog prihofozickog zdravlja, Crni je nasao rezim koji njemu odgovara, i potpuno je bezveze da se sa njim uporedjujete, i potpuno je Ok da podrzimo coveka, koji radi ono sto je retkost u njegovim godinama...

To se zove tolerancija, kao ona prica o jezevima, da nadjemo rastojanje, taman toliko da je svima lepo i toplo...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

ljudi toliko strana prozivanja :srbin:
Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Bax, svi se sa tobom slazemo, oko toga nije bilo dileme, vec dosta puta pomenuto.
Ja prvi se ne secam da sam rekao da je njegov rezim los, a znam da sam, kao i vecina drugih, dosta puta pohvalio to sto se pokrenuo.

On je taj koji je iskljuciv, a ne mi.

Fazon, on ne vezba u teretani, nego napolju na sipkama i automatski je svako ko vezba u teretabi nabildovani hemicar, naduven kao balon, izvestacen i manje, vise govori kao da je svako ko radi bilo sta drugacije, polu retardiran.

Ti radis i delis i nisi nikada dosao i rekao nekome da je debil zato sto radi nesto drugacije ili zato sto kaze da ces ako dizes teg, brze povecati misic.

Jebiga, dokurci to bespotrebno kurcenje, pogotovo sto je najveci uspeh cele njegove price, to sto je digao dupe u 50 godina i prestao da krka slaninu.
Mislim, to jeste ispravno i da je srece da vise ljudi to presece, ali nije bas kao da je osvojio Everest, a u najmanju ruku se tako predstavlja.
Pa cak i da se samo tako predatavlja, ok bi bilo, i treba da se covwk ponosi svojim uspehom, da se motivise time, da pojaca licni hype, ali jebiga, nemoj bez razloga pljuvati sve ostalo.

Pogledaj svoje postove, javis da ne odustajes, da vezbas, napredak, milina za cuti, oseti se dobro zbog tvog uspeha i onak koji ne mrda, poput mene, a Crni nastupi poput onih ljudi sto odu da vezbaju, ali u isto vreme proziva one koji urade manje zgibova od njega.

To ti je fazon, zaradio sam za Bmwa, duvajte ga vi nesposobnjakovici koji ste jedva za Punta zaradili.
Meni kada bi neko uzivo nastupio lao Crni, nema sile da bi se zavrsilo verbalno, kao ni da cujem nekoga sa Bmwom da tako nesto izgovara.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pazi samo da bude dobro osušeno zbog one kožice, bude toksična.
Kod mene u selu kad se pravi džem od kajsija, časte se svinje kofom semenki :) mi smo ko klinci to odvajali sa strane i ostavljali na suncu par dana pa krckali čekićem i jeli.
Probaj malo teretanu par nedelja, mesec, dva, da digneš kilažu kojom barataš u životu, pomaže dosta.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

I mi smo to u selu ceo zivot radili sa.kajsijama. Pre neku godinu vidim cale.u servisu to i ovde radi, pa poceli i mi gajbi da stavljamo na prozor da se suse semenke :)

Ne mora teretana, ja sam na placu u Krnjaci okacio vrecu za boks, za kardio, posto mi je to najbezbolnije, uzeo obican teg, moze i flasa sa lagerima, pa imas bas dosta varijacija bezbi sa time, imao neku staru stolicu, odsrafio ledja, ostalo samo dno, tu radim trbusnjake, a radim i grudi sa dva tega od 15kg, ali dodatno drzeci telo u tom ravnom polozaju, za trbusnjake.
Tu sam dok je bilo preko 10 stepeni, odradio jedno 15ak treninga.
Tesko je skapirati o cemu se radi, dok se ne vidi.
Dosta improvizacije, ali mi je bio bruka dobar trening, video je Milos kako deo toga izgleda, nadam se da ce hteti sa mnom ove godine ozbiljnije tu da radi, prosle sam morao njih trojicu da jurim, da bih odradio tri, cetiri treninga nedeljno, svi neozbiljni, a dosta je komplikovano sam da radim, treba mi neko jaci.

Slikacu, jer sve moze u bilo cijoj gajbi da se bezba, a pogotovo je korisno ovima poput mene koji se plase da vezbaju sa svojom kilazom.

Prvo aam proslo leto poceo sa sklekovima, uradim 20ak komada u seriji, po 3-4 serijs, ali me posle laktovi bole, pa sam batalio.
Uradio 10 propadanja, grudni kos me rasturao.
Tu tek skapiram sta je 130kg tezine.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

Bax napisao: Moji vrsnjaci su odavno raspad, mogu misliti kako je kod Crnog...
ima nas, ima...pajz ovo, moj najbolji ortak, 1962. godište, znamo se od naše 7. godine života, već 27 godina je vegetarijanac. znači, pola života. moja visina, 75kg težak, nikad bolestan, nikad ništa lomio, 32 zubna bisera u glavi. sportista do srži. telo perfektno. on mi je zvezda vodilja.
primer dva
komšija iz zgrade, 1964. godište, moja visina, moja težina, ali čovek sajla. ubica. trenutno radi u kanadi kao telohranitelj jednom biznismenu, nismo se videli par godina ali se viđamo preko fejsa. bio debeo do 20. godine. lokalni mangupi ga slali po pivo i pljeskali po dupetu. a onda mu je dokurčilo, odlepio i pokrenuo sopstveni preobražaj sa takvom posvećenošću kakvu u životu nisam video. da je to usmerio na profi sport bio bi prvak sveta u bilo čemu.
primer tri
bračni par, kolege, on 1969. a ona 1970 godište. ne jedu meso od 18. godine. nikad nisu bez bajsa. nemaju dozvole, nemaju auto, ne zanima ih. ako pada kiša ili je sneg idu peške, kilometrima. kad su dobili dete kupili korpu za bajs tj sedište za decu. dete je poraslo, velika devojka i naravno, vozi bajs, ide peške i ne jede meso. nikad bolesni, ni jedan jedini dan nemaju bolovanja i imaju najlepše zube, kosu i kožu koje sam u životu video.
ima još primera ali me mrzi da pišem, ali da, većina su raspad
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nisam neki preveliki strucnjak, ali kontam da nije problem u mesu, nego u "mesu" i njegovim preradjevinama.
Tako da ispada da je bolje da se ne jede uopste, nego da se jede ovo sto se jede.

Mogu ti navesti i primer mog dede po majci, koji je radio u sumi posle rata, a rat je proveo u logoru, bio je na 45kg spao, za 11 meseci provedenih u konc logoru, posle su ga poslali u neku fabriku sreca, inace ne bi preziveo.
On je citav svoj zivot za dorucak pretezno jeo slaninu, jaja, kajmak. Sve ono najmasnije sto postoji, sto niko ne savetuje da se jede. 50ak godina mu je takav dorucak bio. Kakva dijeta kakvi bakraci. Umro u je u 86oj godini. Sa 75g je bio jaci od mene. Tada sam ja imao 16-17 godina i mislio da vrcam od snage.
Ali problem je sto vise nema takvog kajmaka, nema takve slanine, nema takvih jaja.

Bolje je onda jesti salatu i cveklu. Manje gubis.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Najbolji vaskularni hirurg kod nas preporučuje domaću hranu i posebno slaninu, jaja, sir, kajmak...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Uz takvu hranu treba da ide i adekvatna fizicka aktivnost, a ne sedenje za racunarom 12 sati dnevno.
Vezbanje pomaze malo, ali ne moze u potpunosti.

Kad neko radi na njivi "od jutra do sutra", naravno da mu treba jaka hrana.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Kad ga vec merimo..moj pradeda, solunac, ceo zivot gajio lubenice, pusio, krkao, pa je sam sebi gace prao do 90te godine. Par godina kasnije je i umro.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Neko zivi ultra zdravim zivotom pa ga zgazi auto, tako da je glupo bilo sta generalizovati.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Mislim da je fizicka aktivnost izuzetno bitna

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Naravno, samo i tu treba biti umeren, ako samo o zdravlju pricamo.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

nikaragva napisao:Nisam neki preveliki strucnjak, ali kontam da nije problem u mesu, nego u "mesu" i njegovim preradjevinama.
Tako da ispada da je bolje da se ne jede uopste, nego da se jede ovo sto se jede.

Mogu ti navesti i primer mog dede po majci, koji je radio u sumi posle rata, a rat je proveo u logoru, bio je na 45kg spao, za 11 meseci provedenih u konc logoru, posle su ga poslali u neku fabriku sreca, inace ne bi preziveo.
On je citav svoj zivot za dorucak pretezno jeo slaninu, jaja, kajmak. Sve ono najmasnije sto postoji, sto niko ne savetuje da se jede. 50ak godina mu je takav dorucak bio. Kakva dijeta kakvi bakraci. Umro u je u 86oj godini. Sa 75g je bio jaci od mene. Tada sam ja imao 16-17 godina i mislio da vrcam od snage.
Ali problem je sto vise nema takvog kajmaka, nema takve slanine, nema takvih jaja.

Bolje je onda jesti salatu i cveklu. Manje gubis.
skroz si u pravu,
ja sam naveo nekoliko primera iz mog najbližeg okruženja, primeri ljudi koji su bez konzumacije mesa izuzetno zdravi i fizički spremni iako u lepim godinama. i što je najvažnije srećni su.
hteo sam da kažem da nema to mnogo veze sa godinama, sve je između dva uveta.
iako sam celog života sa njima nisam postao vegetarijanac (bio sam makrobiotičar jedno kratko vreme), ali im se divim i siguran sam da je to pravi izbor.
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Delija napisao:Uz takvu hranu treba da ide i adekvatna fizicka aktivnost, a ne sedenje za racunarom 12 sati dnevno.
Vezbanje pomaze malo, ali ne moze u potpunosti.

Kad neko radi na njivi "od jutra do sutra", naravno da mu treba jaka hrana.
Ako misliš na gubljenje kg (masnih naslaga), onda to nije tačno. :) Citirao sam tvoj post zbog ovog detalja, ali pišem generalno. :mrgreen:
Neko ko jede meso, jaja, sireve, maslac (ili čak orašaste plodove) i slično koristi ključno masti kao energiju, a ne ugljene hidrate.
I na takvim LCHF dijetama ljudi izgube brdo masnih naslaga a zadrže mišićnu masu, iako je kalorijski unos ogroman.
Konstantno se unosi visok nivo proteina i nema razgradnje mišića, što se na dijetama koje prave kalorijski deficit dešava.

Da potkrepim to esktremnim primerom, tip je jeo samo slaninu 30 dana i pravio kalorijske unose mnogo veće od onog što se definiše kao bazalni metabolizam, pa ipak izgubio kilograme: http://www.dietdoctor.com/what-happens- ... s-straight
Suprotno onom popularnom "smanji kalorijski unos ispod svoje dnevne potrošnje i smršaćeš". Naravno, primer je ekstrem, ali je dobar da razbije mit o kalorijama.

Mislim da i ovde na forumu postoje malo zablude o tome, jer često vidim da se savetuju kalorijski deficiti kao način da izgubiš kilograme, a to te može dovesti do usporavanja metabolizma dugoročno i gomilanja masnih naslaga. Činjenica je da ćeš posle kalorijskog deficita nakon stajanja na vagu imati manje kg, ali po koju cenu? Posebno u kombinaciji sa iscrpljujućim kardio treninzima, koji takođe dovode do razgradnje mišića (nasuprot HIIT treninzima ili anareobic vežbama u teretani).

Našao sam podatak da je 2011. New England Journal of Medicine napravio istraživanje gde je zaključak bio da desetonedeljna kalorijska restrikcija dovodi do disbalansa ghrelin i leptin hormona (leptin je nakon toga ostajao nizak čitavih godinu dana!), pa si bio sve gladniji, a organizam taložio sve više masti. Verujem da svi znamo brdo primera ljudi koji su kroz kalorijsku restrikciju smršali, a onda u mnogo kraćem periodu sve vratili nazad (pa i više od toga) zbog usporenog metabolizma i smanjene mišićne mase (koja u mirovanju treba da troši "energiju", a sad je ima sve manje).

Hteli to neki da prihvate ili ne, ketoza je prirodno stanje kod čoveka i mnogih životinja, a ishrana koja se većinski bazira na ugljenim hidratima (žitarice, slatkiši, voće...) te dovodi samo do toga da ih ili potrošiš, ili ih uskladištiš u salo (uz inflamaciju i sve ostalo što ide u paketu).
Odgovori