Kada vidim ovakvu umetnost na dva tocka pozelim da umesto MTB-a predjem na drumasa. Kakvi detalji, kakvi mufovi, boja ma sve se slozilo
Biciklizam
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Re: Biciklizam

Stvarno su ga uradili za sve pare. Reynolds 531 cevi, pandan Columbus SL. Reynolds su mangan molibden a Columbus hrom molibden. Interesantno je da su poceli sa proizvodnjom cevi 1927 ili 29 a 531 datira iz 1935.
Mufovi nisu ni dugi ni kratki. Hromovan je samo onaj koji treba da bude. Bicikl je dobio neke nagrade za lak. Ruting buzira je perfektan. Tockovi nisu feseraj vec imaju zica koliko i treba. Vidi se da je majstor odlucivao o opremi. Ja bih se odlucio za anodizirane Open 4CDMavic ali mora da je gazda imao valjani razlog da se odluci za silver varijantu (manje krucu)
Mufovi nisu ni dugi ni kratki. Hromovan je samo onaj koji treba da bude. Bicikl je dobio neke nagrade za lak. Ruting buzira je perfektan. Tockovi nisu feseraj vec imaju zica koliko i treba. Vidi se da je majstor odlucivao o opremi. Ja bih se odlucio za anodizirane Open 4CDMavic ali mora da je gazda imao valjani razlog da se odluci za silver varijantu (manje krucu)
- BAJKER
Ne moze to da se poredi ni sa jednim alu a kamoli plasticnim carboncem. Greota i sramota staviti Sram na takav bajk, ovde samo Campagnolo ili Shimano Ultegra.

Cevi koje su na Raleigh su :zuzazu napisao:Stvarno su ga uradili za sve pare. Reynolds 531 cevi, pandan Columbus SL. Reynolds su mangan molibden a Columbus hrom molibden. Interesantno je da su poceli sa proizvodnjom cevi 1927 ili 29 a 531 datira iz 1935.
653 - Was a mixed tubeset which superseded 531 Professional and combined tubings of different steels; cold worked main tubes and 531 rear stays and front forks
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Zavisi sta konstruktor zeli da postigne. Gde da ukruti a gde da bude manje kruci... Zato se moze ici na kombinacije razlicitih cevi u ramu. Nalepnicu o poreklu nosice na osnovu cevi u glavnom trouglu, i viljuska ce imati svoju nalepnicu....
Uglanom, Fe je nedodirljiv u prenosu energije vozaca preko zadnjeg trougla na podlogu, i kakva god bila trenutna moda (Al, Ti ili carbon) svi teze da se koliko toliko priblize voznim karakteristikama celika.
Uglanom, Fe je nedodirljiv u prenosu energije vozaca preko zadnjeg trougla na podlogu, i kakva god bila trenutna moda (Al, Ti ili carbon) svi teze da se koliko toliko priblize voznim karakteristikama celika.
When I owned my Nuova Strada, I emailed Reynolds about 653 tubing. They
replied:"653 was a set of tubes made up of 531 main triangle and 753 rear stays.
It was in production from the mid 80's to the mid 90's, but we do know
some small builders still have a few sets about.
I would suggest that the Masi would be an early 90's frame.
It was considered number two set in our range, 753 being the first at the
time."
Nasao sam na kraju sta sam uzeo:
The Raleigh Record Ace Moderne 1989g, top masina tog proizvodjaca, najbolje pre custom ramova za trkace.
Nije ni cudo sto se Mondia smorila pored njega, to je definitivno taj model.
Cak i onaj top tube, kojeg je grickala korozije, je deo koji strada na svim modelima, jer se tu skupi prlavstina oko buzira, i krene korozija.
The Raleigh Record Ace Moderne 1989g, top masina tog proizvodjaca, najbolje pre custom ramova za trkace.
Nije ni cudo sto se Mondia smorila pored njega, to je definitivno taj model.
Cak i onaj top tube, kojeg je grickala korozije, je deo koji strada na svim modelima, jer se tu skupi prlavstina oko buzira, i krene korozija.
- BAJKER
Popodne smo dogovorili voznju Bax i ja, sa Raleigh om se pojavio te smo opleli do Surcina, u povratku brzina 38 na satu a blago uzbrdo, Bax-u bas odgovara ovaj podvozni bicikl, probao sam ga i licno, sa malom sajbnom napred veoma lako sam navrteo po slobodnoj proceni 40 na sat. Lep bajk, prenosi energiju sa kurbli na tocak direktno, uvija se koliko treba, kao pracka je!

- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Vi bas lepo cepate. Ja veceras jedva nabih 20 na sat. Neosvetljeno i puno trkaca. Uvece moze samo laganica i to Nbg
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
Pa ja bas i nisam u formi za bajs, jer prethodnih mesec dana sam samo sedeo kuci i radio, tj. ojacale su mi ruke 
Vozio sam samo test voznje, gde vise stojim nego sto idem.
Ovo je bilo bas prijatna promena, malo da se relaksiram, cika Bajker je veliki car, cepa ove masinice momacki, svaka mu cast
Evo jedna zajednicka slikica od konjica

Inace trenutno sam opet zaokupljen Mondijom, radim tabular za prednju gumu, ali sad sam usvojio metod lepljenja sa dvostranom trakom, posto je polovan tabular, onaj cetvorodnevni proces bi bio bas over kill.
Ali Sintelan/Tigar NIKAKO, jako lose drze.
Takodje sam se igrao malo i sa amblemim, koje sam danas uzeo, pa evo ga jedan primer, posto nema trika da nadjem fabricki
Nebitna simbolika, ali taj stil bi lepo legao, trazicu i dalje nesto zgodno, nasao sam i malu skorpijicu, ali ne moze nista da se savije, sve puca...

Danas uzeta i mala digitalna vagica, da se nadje
Vozio sam samo test voznje, gde vise stojim nego sto idem.
Ovo je bilo bas prijatna promena, malo da se relaksiram, cika Bajker je veliki car, cepa ove masinice momacki, svaka mu cast
Evo jedna zajednicka slikica od konjica

Inace trenutno sam opet zaokupljen Mondijom, radim tabular za prednju gumu, ali sad sam usvojio metod lepljenja sa dvostranom trakom, posto je polovan tabular, onaj cetvorodnevni proces bi bio bas over kill.
Ali Sintelan/Tigar NIKAKO, jako lose drze.
Takodje sam se igrao malo i sa amblemim, koje sam danas uzeo, pa evo ga jedan primer, posto nema trika da nadjem fabricki
Nebitna simbolika, ali taj stil bi lepo legao, trazicu i dalje nesto zgodno, nasao sam i malu skorpijicu, ali ne moze nista da se savije, sve puca...

Danas uzeta i mala digitalna vagica, da se nadje