BMW serija 3 (dizeli)

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: BMW serija 3 (dizeli)

Post od Delija »

stefanan napisao:Ne pada ti na pamet 325i i 525i/d ? :D
Oko 65-70k je registracija za mladje od 10 godina ja mislim
O cemu ti, majke ti? :)

Oni imaju manje od 2500 kubika - najcesce 2497.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Nesporazum,mislio sam da mu predlazes ST jer ti nista drugo ne pada na pamet do 2500 kubika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

ST ima 2522 kubika / 5 cilindara.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

@Starče, neće čovek Opel
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Delija napisao:
stefanan napisao:Ne pada ti na pamet 325i i 525i/d ? :D
Oko 65-70k je registracija za mladje od 10 godina ja mislim
O cemu ti, majke ti? :)

Oni imaju manje od 2500 kubika - najcesce 2497.

325i E90 od 2008 je tipa 2998ccm, do 2008 je bio 249x ali je i trosio 15% vise :)
325D e90 je od samog pocetka 3l motor, dakle 299x.

kagawa napisao:Audi A3 (2007, 2.0 tdi) koji sada vozim uzeo sam pre otprilike 4 god. iz Nemacke, sa 150 000km na satu. Presao sam do sada nesto vise od 220 000km i ova godina me je sastavila (menjao plivajuci, problem sa diznama, turbina i jos par sitnica).

I vi pokusavate da zaplasite coveka zveketanjem lanca :)
Da se kladimo da za svaki kvar koji je pomenuo mozemo na netu da nadjemo da ga je i dosta drugih ljudi po forumima imalo :)
kagawa napisao: Zato ja vas razumem odakle polazite kad mi kazete da gledam novija kola sa manjom kilometrazom ali ne mogu iz Audija da sednem u godinu dana staru Dachiju ili Fiat-a,
Da predjes u novu Mazdu 3 napravio bi korak napred.
kagawa napisao: Da skratimo pricu (trebao sam da ubacim anketu odmah, da ne idemo u ovoliki off...):
Recimo da imam 15 000e za auto (14 trenutno, ali moze da se navuci jos 1000).
Sta je najbolje uzeti od ovoga:

BMW 320, 318
Audi (2009+) A3 2.0 tdi, 1.8tfsi, A4 2.0tdi, 1.8tfsi

Retko jasna situacija, zavisi samo da li prvo naletis na dobar primerak 318 ili 320 koji ti se uklapa u cenu, realnije 318d.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Laki, ne pratis fabulu radnje :)
Lepo je napisano da se misli konkretno na 2.5 motore...
Kagawa a ne bi 2.5 benzinca ?
Mozemo da nastavimo pricu onda i o aktuelnom 325d koji je 2.0, ali to nema smisla iliti ne prica se o tome.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Pa lepo je sto se na njih misli, steta samo sto ne postoje u posmatranom periodu proizvodnje auta koji se posmatra :)
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

BMW serija 3 (dizeli)

Post od ADrei »

jedina razlika sto je on neka ulaganja na A3 imao na 220k a sa ovim 320d ulaganja krecu vec sa predjenih par hiljada na satu:)
i da ne znam nikog da je menjao motor 2.0Tdi na 10k km, a znam za taj X1 i texonjin 320d..

@kagawa
jel si vozio A3 sa 170ps?
vozim ja Audi A5 2.0TFSi, sta te interesuje u vezi benzinaca?

od gore navedenih moj izbor bi bio A3/A4 2.0TDi..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Poslednja izmena od ADrei u 04 Nov 2014, 17:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

ADrei napisao:jedina razlika sto je on neka ulaganja na A3 imao na 220k a sa ovim 320d ulaganja krecu vec sa predjenih par hiljada na satu:)
Ako je čovek spreman na ta ulaganja onda treba da kupi auto koji nađe u boljem stanju, sa više oreme, manje prešao... isti je andrak da li je Audi ili BMW. Bitno je da on bude srećan.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Pritom je taj 2.0tdi u periodu 2005-2007 jedini imao sporadicne probleme i opet je daleko kvalitetniji od 2.0d, od 2008 je 2.0tdi bulletproof.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

BMW serija 3 (dizeli)

Post od ADrei »

ma kakvi problemi to lazu ovi na internetu.. najbolji dizel motor na svetu :)
bio i ostao.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

methane.master napisao:
starac vujadin napisao:S obzirom na to koja ti je ciljna grupa automobila i s obzirom da imaš posao koji je danas dobar, a sutra možda i nije imaš dobre preduslove da se zajebeš. Nadam se da nećeš.

Ciljaš ciljnu grupu sa starošću i kilometražom taman da im upadneš k`o kec na 11 u velike troškove oko "sporovoznih" potrošnih delova koji otprilike na toj kilomtraži i godištu počinju da crkavaju, pogotovu kod dizela. Nisu oni bezveze najčešći na oglasima kod nas - zato što vlasnici na zapadu hoće da ih se ratosiljaju pre nego što počnu da im kola vade pare. Taman posedneš dupe u "audi" ili "bembaru" i osetiš se ko Bogotac, a onda "iza krivine krene" igranka sa neočekivanim troškovima.

Treba da gledaš auto koji ćeš u slučaju da krene posao nizbrdo moći brzo da prodaš za približno cenu po kojoj si ga kupio. Bilo bi glupo da ti posle kupovine uložiš u taj auto još koju stotinu (hiljadu?) za taj auto, voziš ga koji mesec i onda ga tako sređenog proslediš nekom srećkoviću.

Sve u svemu, mislim da treba da gledaš manja i novija kola za taj budžet, pogotvou što nemaš porodicu. Ima lepih i atraktivnih automobila sa dobrom opremom i u nižoj klasi, a manjom kilomtražom i sa manje potencijalnih skupih problema. Imaš dobar budžet i možeš da kupiš odličan auto.

+1

Upravo ono sto sam ja hteo ukratko reci, da iz mog iskustva, i iskustva ljudi bliskih meni, ne bih kupovao premium sa 150-200k km.

Mercedes je u toj prici kao najkvalitetniji, evo, 6 godina, sve neke sitnice, i jedan skuplji kvar od 700e.

A onda ove godine, dosla maca na vratanca.

Prednji amortizeri, stabilizatori, ramena, vodena pumpa(menjana pre 70k km, kada sam idradio fantomski veliki servis), zadnji silen blokovi, paknovi rucne, pojavio se luft u volanu, treba da se menjaju tasteri memorije vozacevog sedista , da se otvori kucuste gde se sipa ulje, da se zadihtuje, nosac menjaca, cep antifriza.

Cena svega toga, cirke 10% vrednosti automobila. Cak i kada sve to zamenis, osetis da to vise nije onaj automobil koji je nekada bio.

P.S. Ni jedan od tih kvarova se cak i ne vodi kao veliki kvar.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Paja napisao:Fanbojevi bi trebal da dobiju zabranu pristupa ovakvim temama.
:plusone: :bravo:

Uvek isti likovi unistavaju ovakve teme....

Druze da sam ja na tvom mestu i da mi se toliko svidja E90 njega bi kupio. Primerak koji budes gledao detaljno pretresi u nekom dobrom servisu proveri servisnu istoriju pa ces videti da li je imao menjanje lanca ako jeste ti sa tim problemom nemas vise nista. Ukoliko nije nikad menjan racunaj da taj posao kosta ozmedju 600-1000 evra. Naravno to ne znaci da ce se taj problem sa lancem sigurno desiti kod tebe ali dobro je znati koliko te mana tog motora moze kostati.

Razmisli dobro o novom automobilu Golf klase kao sto su ti vec preporucili...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Heineken napisao:Razmisli dobro o novom automobilu Golf klase kao sto su ti vec preporucili...
I koji je smisao preci sa A3 na Golf? :)
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Pa nije Golf jedini automobil u toj klasi, preporucili su mu i mazdu 3 ako sam dobro video. To je ta klasa....Nisam napisao da kupi Golfa.. :)
Poslednja izmena od Heineken u 04 Nov 2014, 17:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori