Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
- ivke74
- Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
- Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross
Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Mislim da je oko 11000din nov, polovan ne bih uzimao. Klima je radila bez ikakvog problema 16 godina ili 270000km . Nikad je nisam servisirao i dopunio, da hladnjak nije procureo verovatno bi još služila.
I da si je servisirao svake godine, pukao bi hladnjak, tako da uzivaj. Ustedeo si pare za par hladnjaka, na konto servisiranja za 15 godina....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Jeste malo skuplji kvar nego što je mogao biti.
Ali sa druge strane, makar znaš ba čemu si.
Ima mnogo vozača koji su išli za servis klime nekoliko puta i nusu otklonili kvar.
Iz prve ruke znam da postoje dva tipa hladnjaka VODE u zavisnosti od kačenja ventilatora (moj tip je, a kako bi drugačije, onaj skuplji DENSO tip).
Nisam imao “sreće” da menjam hladnjak klime, pa ne znam da li i za njega ima dva tipa, ali svakako će ti u radnji da kažu koji je najbolji odnos cena/trajnost.
Ali sa druge strane, makar znaš ba čemu si.
Ima mnogo vozača koji su išli za servis klime nekoliko puta i nusu otklonili kvar.
Iz prve ruke znam da postoje dva tipa hladnjaka VODE u zavisnosti od kačenja ventilatora (moj tip je, a kako bi drugačije, onaj skuplji DENSO tip).
Nisam imao “sreće” da menjam hladnjak klime, pa ne znam da li i za njega ima dva tipa, ali svakako će ti u radnji da kažu koji je najbolji odnos cena/trajnost.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Za te pare vrhunski su to automobili nakon toliko godina. Ja na Stilu 2006. nisam nista na klimi dirao, hladila uvek kao frizider, od 2017. do ove godine.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money